Σταδιακά βγαίνουν τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που είχαν υποστεί από τον καύσωνα οι καλλιέργειες σε πολλές περιοχές της Κορινθίας ενώ έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τον παγετό.
Για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα επικρατεί ικανοποίηση της πλειοψηφίας των αγροτών που θεωρούν τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων δίκαια.

 

Υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις αγροτών σε κάποια χωριά που εκφράζουν παράπονα όμως αυτό δεν αλλάζει την γενική ικανοποιητική μέχρι τώρα εικόνα ως προς την ανταπόκριση του ΕΛΓΑ.
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται και τα υπόλοιπα πορίσματα ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν είχαν γίνει οι ζημίες, ο Χρίστος Δήμας προσπάθησε να γίνει γνωστή η διάσταση του προβλήματος στο υψηλότερο επίπεδο.
Συγκεκριμένα φρόντισε ώστε να κατέβει στην Κορινθία για να δει την κατάσταση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ενώ πραγματοποίησε και κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υπουργό  Σπήλιο Λιβανό ο οποίος ήρθε και δύο φορές στο Νομό μας.

 

Επίσης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  Ανδρέα Λυκουρέντζο είχαν όλο αυτό το διάστημα τακτική επικοινωνία τόσο ο Χρίστος Δήμας όσο και ο Κώστας Κόλλιας.

 

Σε τεχνικό επίπεδο, ένα σημείο που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι, οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες (επιτραπέζια σταφύλια)  έχουν πληγεί διαδοχικά από παγετό και καύσωνα θα πρέπει να δουν αθροιστικά το ποσοστό ζημιάς και από τα δύο φαινόμενα γιατί με βάση αυτό θα προκύψει η συνολική αποζημίωση που θα λάβουν.

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....