ΟΤΕ ΝΕΜΕΑ

Το Δορυφορικό Κέντρο του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα επέλεξε η KSAT
για εγκατάσταση του πρώτου optical gateway για εμπορικούς σκοπούς.

– Καινοτόμα υποδομή με χρήση οπτικού σήματος (λέιζερ), αντί ραδιοσυχνοτήτων,
για συλλογή μεγαλύτερου όγκου δεδομένων.

– Ολοκληρωμένες δορυφορικές υπηρεσίες με διασύνδεση μεταξύ δορυφόρων και εδάφους,
24ωρη λειτουργική υποστήριξη & παροχή υπηρεσιών infrastructure-as-a-service.

To Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα επέλεξε η Kongsberg Satellite Services (KSAT), κορυφαίος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών και γεωσκόπησης, ώστε να εγκαταστήσει την πρώτη στο είδος της υποδομή με κεραία που συλλέγει δεδομένα από δορυφόρους (Optical Gateway) μέσω οπτικού σήματος (λέιζερ), για εμπορικούς σκοπούς. Μέσα από αυτή την state-of-the-art υποδομή, η KSAT θα διαθέτει δεδομένα και φωτογραφίες της γης σε οργανισμούς παγκόσμιου βεληνεκούς που ασχολούνται με τη διαχείριση και παρακολούθηση περιβαλλοντικών δεδομένων.

Για τις ανάγκες του έργου, ο Όμιλος ΟΤΕ εγκατέστησε και ενσωμάτωσε τον εξειδικευμένο εξοπλισμό της KSAT στο Δορυφορικό Κέντρο στη Νεμέα. Διαθέτοντας τελευταίας τεχνολογίας δορυφορικές υποδομές και υψηλή τεχνογνωσία, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει αναλάβει την παροχή υπηρεσιών infrastructure-as-a-service, τη διασύνδεση μεταξύ δορυφόρων και εδάφους, καθώς και 24×7 λειτουργική υποστήριξη της υπηρεσίας από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η χρήση οπτικού σήματος αντί ραδιοσυχνοτήτων, επιτρέπει τη συλλογή μεγαλύτερου όγκου δεδομένων από το διάστημα μέσω λέιζερ, σε κάθε πέρασμα του δορυφόρου. Καθώς οι δορυφορικές επικοινωνίες προϋποθέτουν καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς σύννεφα, για την επικοινωνία γης-δορυφόρου, η περιοχή της Νεμέας αποτελεί ιδανική επιλογή, με τις πιθανότητες καθαρού ουρανού να φτάνουν το 95% τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Διευθυντής Επίγειων Σταθμών της KSAT, κ. Vegar Skildheim ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που μας προσέφερε ο Όμιλος ΟΤΕ, για την εγκατάσταση του επίγειου σταθμού μας οπτικών επικοινωνιών στην Ελλάδα, το πρώτο optical-gateway στον κόσμο για εμπορικούς σκοπούς. Το έργο παραδόθηκε έγκαιρα και πληρούσε τις υψηλών προδιαγραφών απαιτήσεις μας».

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Εταιρικών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Δημήτρης Νόνας, δήλωσε σχετικά: «Στην COSMOTE αξιοποιούμε την τεχνολογία για να παρέχουμε υψηλών προδιαγραφών εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες στους πελάτες μας, καλύπτοντας τις ανάγκες τους. Χάρη στις υπερσύγχρονες δορυφορικές εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε Νεμέα και Θερμοπύλες, την τεχνογνωσία και το καταρτισμένο προσωπικό μας, αποτελούμε συνεργάτη επιλογής για κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των δορυφορικών υπηρεσιών, όπως είναι η KSAT. Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε ενεργά σε ένα έργο που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποιεί την τεχνολογία για να φτιάξει ένα βιώσιμο μέλλον και έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Δορυφορικών Επικοινωνιών του ΟΤΕ

Ο Όμιλος ΟΤΕ παρέχει δορυφορικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Δορυφορικών Επικοινωνιών «ΝΕΜΕΑ» και «ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ», τα οποία διασυνδέονται με διεθνή σημεία παρουσίας (PoP), μέσω προστατευόμενων διαδρομών οπτικών ινών της OTEGLOBE και συμπεριλαμβάνονται στα σημαντικότερα δορυφορικά κέντρα (satellite teleports) στην Ευρώπη. Η παροχή των υπηρεσιών είναι αδιάληπτη, μέσω υποδομών τεχνολογίας αιχμής και υπό 24ωρη επίβλεψη από προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.

Πληροφορίες: https://www.cosmote.gr/cs/business/gr/ote-satellite-communications.html

ΠΗΓΗ:

 

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....