Πανηγυρίζει ο κ. Νανόπουλος και οι 17 που ψήφισαν την πρόταση πολεοδόμησης του πρώην στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού . Γιατί;  Επειδή ο ίδιος ομολόγησε και ανέλαβε την ευθύνη, ότι έκανε τις συνεννοήσεις για να έχουμε αυτόν τον απαράδεκτο σχεδιασμό;

Η αλήθεια είναι ότι:

Τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών αγνοούνται .

Υπηρετούνται όμως άριστα τα συμφέροντα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

Ο Δήμος αναλαμβάνει ένα τεράστιο κόστος εκατομμυρίων για την υλοποίηση των υποδομών που θα γίνουν ( Δρόμοι, πεζοδρόμια, δίκτυα ύδρευσης , αποχέτευσης, ηλεκτρισμού κλπ) στο μέλλον και το ΤΕΘΑ ανέξοδα θα εκμεταλλευτεί έκταση 150 στρεμμάτων για κατοικίες, αλλά και για δημιουργία εμπορικού κέντρου – πολυκαταστημάτων που θα καταστρέψουν το εμπορικό κέντρο της Κορίνθου.

Στο Δήμο περιέρχεται έκταση αξιοποιήσιμη  35 στρεμμάτων μόνο. Το ιστορικό ποδοσφαιρικό γήπεδο γίνεται οικόπεδα για την μελλοντική αξιοποίηση, για ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο. Η απουσία αθλητικών χώρων δεν   απασχολούν τον κ. Νανόπουλο και τους 17 δημοτικούς συμβούλους που αμίλητα ψήφισαν αυτό τον σχεδιασμό.

Το πράσινο αντί να είναι σε ένα σημείο δημιουργώντας ένα μεγάλο πάρκο πόλης, με ένα πρωτοφανή σχεδιασμό είναι σε λωρίδες εκατοντάδων μέτρων μικρού πλάτους στο εσωτερικό δρόμων ή στα όρια της έκτασης που πολεοδομείται δίπλα  σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας! Ονομάζουν μάλιστα αυτές τις λωρίδες πρασίνου οικοδομικά τετράγωνα !

Καμμία πρόβλεψη για κυκλοφοριακή σύνδεση με την Νέα Εθνική Οδό , αλλά και με τους άμεσα γειτνιάζοντες οικισμούς Αγίας Άννης και Βοσέϊκων.

Και δεν έφταναν όλα αυτά ο  κ. Νανόπουλος και οι 17 δημοτικοί  συμβούλοι προκλητικά ψήφισαν το  ύψος των  κτηρίων να είναι  12 μέτρα,  ενώ δίπλα στα εγκεκριμένα σχέδια πόλης των Κορινθίων το ύψος περιορίζεται σε 7,5 μέτρα.

Έτσι κλείνουν τις χαριστικές πράξεις υπέρ του ΤΕΘΑ και εις βάρος του Δήμου και  των Κορινθίων ; Σίγουρα όχι . Θα ακολουθήσουν και άλλα.

Όλοι μαζί ψήφισαν να ματαιωθούν οι χρήσεις γης που εμείς ως δημοτική αρχή  με ομόφωνες αποφάσεις επιβάλαμε για τον χώρο του πρώην στρατοπέδου (πολιτισμό, αθλητισμό, εκπαίδευση, διοίκηση, κοινωφελή και οικιστική ανάπτυξη).

Μετά βέβαια αν προκύψουν χρήσεις γης μεγάλων εμπορικών κέντρων όπως συνηθίζουν θα κάνουν τον « Πόντιο Πιλάτο» και θα φταίει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Σταματήστε άμεσα αυτό τον απαράδεκτο σχεδιασμό . Υλοποιείστε τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Αγαπήστε επιτέλους τον Δήμο Κορινθίων τους δημότες και τις δημότισσες  του και βάλτε πάνω από κομματικά και κυβερνητικά συμφέροντα την Κόρινθο και τους Κορίνθιους-ες .

Ο Δήμος σήμερα είναι ισχυρός και μπορεί να επιβάλει τους όρους του, αν υπάρχει πολιτική βούληση από την δημοτική αρχή .

Εμείς  ως προηγούμενη δημοτική αρχή δώσαμε μεγάλο αγώνα πολλών ετών για να υπογράψουμε το μνημόνιο συνεργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την 01/7/2019 που μας δίνει σήμερα  την δυνατότητα της πολεοδόμησης του στρατοπέδου . Το 2019 υπηρετώντας κ. Νανόπουλε σκοπιμότητες, χαρακτήρισες αυτό το μνημόνιο κουρελόχαρτο .  Κουρελόχαρτο κάνετε τα όνειρα και τις προσδοκίες των Κορινθίων και για αυτό τον χώρο, που τον θέλουν χώρο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους και όχι χώρο αποκλειστικά κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....