ΠΣΦ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται για το συνάδελφο φυσικοθεραπευτή το τελευταίο διαστημα έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του ‘δεν πάει άλλο’. Δύο χρόνια τώρα στην πανδημία με τους μειωμένους τζίρους και τα lockdown ενώ η φυσικοθεραπεία είχε σημαντικό ρόλο και προσφορά σαν πρωτοβάθμιος φορέας υγείας ο προυπολογισμός συνεχίζει να παραμένει κλειστός. Οι ρυθμίσεις για τις επιστροφές clawback, αθροίζονται η μία πάνω στην άλλη και το χρέος μεγαλώνει. Την ίδια στιγμή παραμένει ο ΕΝΦΙΑ, παραμένει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, αλλά προστίθενται και νέα βάρη με υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και ακρίβεια σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά.

Η πάγια τακτική του ΚΔΣ να καθησυχάζει ότι κερδίσαμε 5 εκατ. στον προϋπολογισμό, ότι υπάρχει καλό κλίμα στις συζητήσεις με το υπουργείο, δεν βγάζει πουθενά. Τα προβλήματα συσσωρεύονται. Οι συγχρονες ανάγκες δεν είναι απλά το άνοιγμα του προυπολογισμου, αλλά αντιστοίχιση τιμής συνεδρίας στα επίπεδα του πληθωρισμού.

Το νέο ΕΣΥ που ετοιμάζει η κυβέρνηση σημαίνει αυτονομία χρηματοδότησης νοσοκομείων, συγχωνεύσεις, εμπορευματοποίηση δομών για να καλύπτονται τα έξοδά τους, μεγάλη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότησή τους και μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε manager – ασφαλιστική αναζητώντας την καλύτερη ποιοτητα παρόχου στη χαμηλότερη τιμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022, από τα 5,956 δισ. ευρώ προϋπολογισμένα έσοδα του ΕΟΠΥΥ, τα 5,420 προέρχονται από τις εισφορές των ασφαλισμένων (91%), ενώ μόνο το 9% προέρχεται από τον κρατος. Δηλαδή εν καιρώ πανδημίας μειώνεται η χρηματοδότηση σε ΕΟΠΥΥ και υγεία γενικότερα, ενώ αντίθετα σκανδαλωδώς αυξάνονται οι παροχές, φοροελαφρυνσεις κλπ στο μεγάλο κεφάλαιο.

Σε αυτό το περιβάλλον ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί σηκώνουμε το ανάστημά μας! Καλούμε στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/2 στις 5.30μμ στον Πεζόδρομο (Εθνική Τράπεζα) στην Κόρινθο, η οποία διοργανώνεται από σωματεία και φορείς του Νομού μας για την προστασία του εισοδήματος, της δουλειάς και της υγείας της λαϊκής οικογένειας. Διαδηλώνουμε μαζικά διεκδικώντας

 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη    του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. 
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
 • Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
 • Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
 • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες, κατάργηση του clawback και του rebate.
 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Γενναία μείωση των δημοτικών τελών. 
 • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού. 
 • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης .
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς .
.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....