Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν πέντε άτομα

Επιπλέον, σε βάρος του ενός εκκρεμούσε και Ένταλμα Σύλληψης

Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απείθεια,
επικίνδυνη οδήγηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Αντιλαμβανόμενοι την αστυνομική παρουσία προσπάθησαν να διαφύγουν

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ακινητοποιήθηκε το όχημα
στο οποίο επέβαιναν σε περιοχή της Αττικής

 

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν χθες (5.3.2022) και πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Αττικής, πέντε (5) αλλοδαποί, ηλικίας από 17 έως και 45 ετών, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πως οι ανωτέρω δράστες είχαν μόλις προβεί στην αφαίρεση χαλκού από μετασχηματιστή υποσταθμού της ΔΕΔΔΗΕ στην Αργολίδα και στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, εντόπισαν το ανωτέρω αυτοκίνητο, ωστόσο αυτό διέφυγε προς Αθήνα.

Μετά από άμεση συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, το όχημα εντοπίστηκε και με τη χρήση ηχητικών σημάτων και υποδείξεων, προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν, πλην όμως, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, αποφεύγοντας έτσι τον έλεγχο.

Η προσπάθεια των αστυνομικών για την ακινητοποίηση του οχήματος συνεχίστηκε, το οποίο όμως κινούμενο με ιλιγγιώδη ταχύτητα έθραυσε τις μπάρες των Διοδίων Καλαμακίου και συνέχισε την πορεία του προς Αθήνα.

Την αστυνομική επιχείρηση για την άμεση ακινητοποίηση του οχήματος συνέδραμαν και αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Δυτικής Αττικής και Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου). Η επικίνδυνη πορεία του οχήματος συνεχίστηκε, κινούμενο πάντα με υπερβολική ταχύτητα και σπάζοντας τις μπάρες των σταθμών Διοδίων σε Ελευσίνα και Αττική Οδό, όπου τελικά μετά την έξοδο «Ασπρόπυργος», ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, προσέκρουσε σε μάντρα και ακινητοποιήθηκε, δίχως να τραυματιστούν οι επιβαίνοντες.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω την 26/27.12.2021, είχαν αφαιρέσει τον χαλκό από ακόμη έναν μετασχηματιστή υποσταθμού της ΔΕΔΔΗΕ στην Αργολίδα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -3- πηνία χαλκού, -3- κινητά τηλέφωνα, -3- ζεύγη γαντιών και πλήθος εργαλείων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση, ενώ το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ, όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες παρέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....