Ο φάκελλος του έργου αξιοποίησης και ανάδειξης σε περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου εκατέρωθεν του καταργημένου μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου, στο τμήμα Κόρινθος – Βέλο κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου στην Αθήνα, προκειμένου το εν λόγω έργο να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τον σχετικό φάκελλο θα επιδώσουν η αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης.

Οπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η Περιφέρεια αιτείται την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ του πιο πάνω Ταμείου, διεκδικώντας χρηματοδότηση 20.000.000 ευρώ.

“Διαθέτουμε μάστερ πλαν και επιδιώκουμε το έργο να γίνει με τον τύπο μελέτη – κατασκευή” σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια -η οποία, όπως δήλωσε, θα μετάσχει σε όσο το δυνατόν περισσότερες προσκλήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης- επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο.

Στόχος του έργου, ειδικότερα, είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωση του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....