01_Mid Season Sale

Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου, στην Κόρινθο, το Επιμελητήριο Κορινθίας, στην οποία ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης παρουσίασε τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο η Περιφέρεια διαχειρίστηκε 255 φακέλλους με συνολικό ποσό επιδότησης ύψους 105.000.000 ευρώ, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια αποτελεί βασικό συνεργάτη του υπουργείου στον αναπτυξιακό νόμο.

“Αποτελεί βασικό στοίχημα η προώθηση επενδύσεων για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα, με στόχο πάντα την αύξηση των εξαγωγών και την αύξηση του πλούτου και του επιπέδου ζωής” επισήμανε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως φορέας του δημοσίου “θα πράξει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του υπουργείου”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης υπερθεμάτισε για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι επιδοτεί το αρχικό κεφάλαιο, προωθεί φοροελαφρύνσεις και προβλέπει πολλά άλλα κίνητρα ακόμα, δίνοντας σπουδαίες προοπτικές για τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα υπάρχουν επιπλέον ειδικές προβλέψεις για τις επενδύσεις σε περιοχές όπου εφαρμόζεται η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, αλλά και για άλλες κατηγορίες περιοχών.

Στην πιο πάνω ενημερωτική εκδήλωση -με θέμα “Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 48877/2022 και Επενδυτικές Ευκαιρίες”- έγινε παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού νόμου, ενημέρωση για τις βελτιώσεις του, ενώ αναλύθηκαν οι επιχειρηματικές δυνατότητες που παρουσιάζονται στο πλαίσιό του, τα πλεονεκτήματά του σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα νέα θεσμικά καθεστώτα και χρηματοδοτικά εργαλεία.

nikas-papathanasiou-1

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....