Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Λογοθέτη Γιάννη, για το χαμό του εν ώρα υπηρεσίας.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Γιάννης Λογοθέτης, επί δεκαετίες εργαζόμενος στο δήμο Λουτρακίου, ήταν πάνω σε γερανοφόρο καλάθι και  έπεσε από ύψος 6 μέτρων ενώ κλάδευε δέντρα.
Με βαριά τραύματα από την πτώση διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου άφησε την τελευταία πνοή.

Πρόκειται για ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώνεται στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ πανελλαδικά, κυρίως στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου, αλλά και το δεύτερο στα διοικητικά όρια του δήμου, μέσα σε 10 ημέρες.
Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους με τον πιο τραγικό τρόπο, αυξάνοντας τον αριθμό των «ατυχημάτων» στους τόπους δουλειάς.
Στο δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων η εντατικοποίηση σπάει κόκαλα, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Το συγκεκριμένο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα όμως, εγείρει μια σειρά ερωτήματα όπως, αν λαμβάνονται και από τη δημοτική αρχή τα απαραίτητα μέτρα εκπαίδευσης, καταλληλόλητας και κυρίως, τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης των εργαζομένων του δήμου μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, πολλάκις έχει αναδείξει την αναγκαιότητα για στελέχωση όλων των υπηρεσιών του δήμου με μόνιμη και σταθερή δουλειά, και την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, όμως συναντά, όλα αυτά τα χρόνια, την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, καθώς και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που δέχονται και υλοποιούν όλους τους αντεργατικούς νόμους όλων των κόμματων που διαχρονικά κυβέρνησαν.

Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε από τη δημοτική αρχή  να προβεί άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες για να την εξασφάλιση:

  • Της διερεύνησης των συνθηκών θανάτου του εργαζόμενου και την απόδοση των ευθυνών στους υπεύθυνους.
  • Τη λήψη των απαραίτητων μέτρων στήριξης της οικογένειας του εργαζόμενου.
  • Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και υγιεινής και την τήρησή τους ώστε να μην επαναληφθεί τραυματισμός ή θάνατος εργαζόμενου στις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Την έκτακτη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση και την προκήρυξη επαρκών μόνιμων θέσεων εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

 

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....