Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΩΝ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλα ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τα θέματα της διάβρωσης της ακτής στην περιοχή Αριστοναυτών.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο κύριος Αποστολόπουλος απάντησε ότι για το έργο προστασίας των κατοικιών της Αριστοναυτών, η χρηματοδότηση μεταφέρθηκε για έργα σε άλλες περιοχές του Δήμου!!!

Δεν δόθηκε εξήγηση πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο, αφού η χρηματοδότηση αφορούσε την συγκεκριμένη ακτή, ούτε και γιατί δεν αντιδρούσε η Δημοτική Αρχή.

Στο ερώτημα αν έχει ενταχθεί η ακτή Αριστοναυτών στη συνολική μελέτη του Κορινθιακού Κόλπου, παραδέχθηκε ότι δεν είχε συμπεριληφθεί και ότι προτάθηκε από το Δήμο συμπληρωματικά!

Κατέθεσα στο Προεδρείο έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη ακτή δεν έχει ενταχθεί!!!

Οι συνδημότες της περιοχής πρέπει να μάθουν την αλήθεια και όσοι δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις αποκαλυφθούν.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις :

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Του Επαμεινώνδα Κατσούλα, Δημοτικού Συμβούλου

Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ»,

προς την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

 

Η Διάβρωση των ακτών κατά μήκος της Νότιας ακτογραμμής του Κορινθιακού κόλπου αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα της παραλιακής ζώνης του Δήμου μας. Κάθε χρόνο εξαφανίζονται μεγάλες εκτάσεις παραλίας ενώ προσβάλλονται και καταρρέουν οδικές υποδομές (παραλιακοί δρόμοι, τμήματα της ΠΕΟ) και απειλούνται κατοικίες.

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών, μεταξύ άλλων, πλήττει σοβαρά και την παραλία Αριστοναυτών στο Δυτικό Ξυλόκαστρο, όπου πλέον υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή

  1. Τι έχει συμβεί με το έργο προστασίας των κατοικιών της περιοχής, που είχε αναθέσει η περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν ολοκληρώθηκε;

 

  1. Η παραλία Αριστοναυτών έχει ενταχθεί στη «Μελέτη αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης στην Ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου»;

 

  1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί (η Δ.Α.) ώστε να περιληφθεί η παραλία Αριστοναυτών στη συγκεκριμένη μελέτη που περιλαμβάνει και τα απαιτούμενα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης;

 

Ο ερωτών

Επαμεινώνδας Κατσούλας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....