Αιδεσιμότατε πάτερ Μιχάλη
Κ. Κοινοτάρχη
Αγαπητοί γονείς,

Χαίρομαι πολύ που φέτος θα είμαι στο δημοτικό σχολείο Σοφικού. Όχι μόνο γιατί θεωρώ το Σοφικό σχεδόν δικό μου χωριό, αλλά γιατί ξέρω πολύ καλά το ήθος των ανθρώπων της περιοχής, το φιλότιμο και τις αρχές. Από την πρώτη κιόλας μέρα ένιωσα την ζεστή αγκαλιά της περιοχής να με ενθαρρύνει δείχνοντας με πράξεις πως ναι μεν κάθε αρχή και δύσκολη αλλά πως όλα θα πάνε καλά.

Σε αυτό το σημείο νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε πολλούς ανθρώπους που στήριξαν ένθερμα την προσπάθεια μου για αναβάθμιση από την πρώτη κιόλας μέρα που παρουσιάστηκα εδώ. Στον πρόεδρο της κοινότητας κύριο Γρηγόρη Ρωτίδη, στους συντοπίτες Κωνσταντίνα Βενετσάνου και δρ. Τάσο Λυμπερίου, στις μανούλες που βοήθησαν στην καθαριότητα των κουρτινών, στην εθελοντική οργάνωση δήμου Σολυγείας. Τους ευχαριστώ όλους για τη συνέπεια και τη σημαντική τους βοήθεια ώστε να ετοιμαστεί το σχολείο μας εγκαίρως και να υποδεχτεί τους μαθητές!

Ευχαριστώ επίσης θερμά τους συναδέλφους μου για την ηθική αλλά και ουσιαστική στήριξη, για το μεράκι και την αγάπη τους για τη σχολική μονάδα.

Κάθε αρχή λοιπόν και δύσκολη! Αλλά είναι σημαντικό αγαπημένοι μας γονείς, για το καλό των μαθητών μας και παιδιών σας, το στάδιο της προσαρμογής να περάσει γρήγορα. Γι’ αυτό με τους συναδέλφους μου ετοιμάσαμε έναν κανονισμό λειτουργίας σύμφωνα με το νέο προεδρικό διάταγμα, τον οποίο θα βρείτε αναρτημένο στο ιστολόγιο του σχολείου μας, αλλά θα τον μοιράσουμε και τις επόμενες μέρες στα παιδιά. Σας παρακαλώ θερμά να τον μελετήσετε προσεκτικά και να συμφωνήσουμε όλοι μας στην τήρηση του.

Επιπλέον θα ήθελα να σας ζητήσω να μας εμπιστευτείτε: Καθένας από μας έχει γράψει την δική του ιστορία ως μαθητής, φοιτητής, επιστήμονας, για να είναι σήμερα δάσκαλος του παιδιού σας. Συνεργαστείτε μαζί μας και μιλήστε μας με ειλικρίνεια κι εμπιστοσύνη. Να θυμάστε πως εσείς το παιδί σας το ξέρετε καλύτερα από μας. Αλλά κι εμείς περνάμε την μισή μας μέρα μαζί του. Κι εκτός από τις γνώσεις που θα θέλαμε να τους μεταλαμπαδεύσουμε, νιώθουμε την ανάγκη να του μεταδώσουμε αξίες και να του δώσουμε τα εφόδια να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που τυχόν θα συναντήσουν στη ζωή τους. Έχουμε λοιπόν κοινούς στόχους και κοινές αγωνίες. Αν συνεργαστούμε σωστά τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Αγαπητά μου παιδιά,
Να θυμάστε πάντα πως το σχολείο αποτελεί για εσάς μια επέκταση του οικογενειακού περιβάλλοντος. Να σέβεστε και να τιμάτε τον χώρο που βρίσκεστε και να ζητάτε πάντα την βοήθεια του δασκάλου σας. Είναι εδώ για να σας μεταφέρει γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες, στάσεις και αξίες που θα σας μετατρέψουν σε ολοκληρωμένα μέλη της κοινωνίας μας. Είστε το μέλλον μας! Ότι γίνεται θέλω να θυμάστε, πως γίνεται με γνώμονα πάντα την αγάπη!

Το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοιχτό για όλους τους μαθητές του σχολείου, για να συζητήσουν μαζί μου οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν θέλουν να μοιραστούν. Αλλά και για όλους εσάς, που όμως εξαιτίας των κανονισμών του υπουργείου θα πρέπει να τηλεφωνείτε και να παίρνετε άδεια για να μπορείτε να μπείτε εν ώρα μαθήματος μέσα στο σχολικό κτίριο. Στο σημείωμα που θα πάρετε τις επόμενες μέρες θα έχουμε συμπεριλάβει και την διεύθυνση που θα σας οδηγήσει στο ιστολόγιο του σχολείου μας. Για όσους δεν το έχετε βρει ακόμη. Να μπαίνετε συχνά και να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας αλλά και να διαβάζετε αναλυτικά τα νέα μας. Αν παρόλα αυτά δεν έχετε πρόσβαση σε υπολογιστές, μην σας δημιουργεί αυτό ανασφάλεια. Τα σημαντικά νέα θα τα στέλνουμε τακτικά σε εσάς , μέσω ενημερώσεων στην τσάντα των μαθητών.

Αυτά προς το παρόν. Οι συνάδελφοι μου κι εγώ σας υποσχόμαστε μια όμορφη σχολική χρονιά, γεμάτη μάθηση, χαμόγελα και δράσεις! Οι καιροί που περνάμε είναι δύσκολοι για όλους, όμως σας παρακαλώ ας μην χάσουμε το χαμόγελο και την θετική μας ενέργεια και ας μεταδώσουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας γεμάτο αισιοδοξία, δημιουργικότητα και αγάπη!

Πολλή αγάπη! Καλή και γόνιμη σχολική χρονιά σε όλους μας λοιπόν!

Με σεβασμό και εκτίμηση
Θεοδώρα Κουρεμένου
Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Σοφικού

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....