ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
“Τα σχολεία του Δήμου Σικυωνίων θα πρέπει να κλείσουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη λόγω παγετού”.
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης της μετεωρολογίας επιτρέπει πλέον την παραγωγή ιδιαίτερα αξιόπιστων μετεωρολογικών προγνώσεων μικρής χωρικής κλίμακας.
Το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μέλος του European Center for Medium Range Weather Forecast (ECMWF), που αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους οργανισμούς παραγωγής μετεωρολογικών δεδομένων παγκοσμίως, μας επιτρέπει την πρόσβαση σε αξιόπιστα προγνωστικά δεδομένα θερμοκρασίας τα οποία μετά από επεξεργασία αποκλιμάκωσης επιτρέπουν την παραγωγή προγνώσεων παγετού σε πυκνό πλέγμα σημείων σε μεγάλο τμήμα της Ελληνικής επικράτειας.
Για την αντιπροσωπευτικότερη παρουσίαση έχουν εξαιρεθεί περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο από 1200μ καθώς και περιοχές που δεν καλλιεργούνται όπως προκύπτουν από δορυφορικά δεδομένα χρήσης γης.
Οι προγνώσεις έχουν χρονική διάρκεια τριών ημερών με χρονικό βήμα μιας ώρας. Παράλληλα χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνολογίες γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (GIS) ώστε να γίνει δυνατή η παραγωγή προειδοποιήσεων παγετού με χρωματικό κώδικα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) ανάλογα με την ένταση του φαινομένου σε επίπεδο δήμου.
Το πράσινο χρώμα υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης παγετού, το κίτρινο ότι υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης θερμοκρασιών κοντά στο μηδέν ( 0°C ως 2°C ), το πορτοκαλί ότι υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης θερμοκρασιών κάτω του μηδενός ( <0°C ) και το κόκκινο ότι υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης θερμοκρασιών κάτω από μείον δύο βαθμούς Κελσίου ( <-2°C ).
Με διαγράμματα παρουσιάζεται η ωριαία εξέλιξη του φαινομένου ώστε να δίνεται η δυνατότητα έγκαιρης εφαρμογής των μέτρων προστασίας.

 

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....