ΤΑΙΝΙΑ

Η πραγματοποίηση μιας ταινίας μικρού μήκους με τη συμμετοχή μαθητών, στο πλαίσιο του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους «cinema-diavases», ασφαλώς και είναι ένα σημαντικό γεγονός για ένα δημόσιο σχολείο. Γιατί αποτελεί μοναδικό εκπαιδευτικό εργαλείο στο οποίο εμπλέκονται όλα τα γνωστικά αντικείμενα  (γλώσσα, μαθηματικές δεξιότητες, μουσική, εικαστικά) και βεβαίως όλα τα «καινοτόμα» προγράμματα που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας ( αγωγή υγείας, περιβαλλοντική εκπαίδευση, πολιτισμός), ενώ απαιτείται η επιστράτευση και των των νέων μεθόδων διδασκαλίας κατά το ΙΕΠ, όπως η ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και η μαθητοκεντρική μάθηση.

Περιττό να μιλήσουμε για την ενεργοποίηση, τις πρωτοβουλίες και την εθελοντική συμμετοχή του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, μέσα στο οποίο λειτουργεί το σχολείο, από τους γονείς μέχρι τις σχολικές επιτροπές και τον Δήμο, και για τα οφέλη που τελικά εισπράττει το ίδιο το σχολείο (π.χ. βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικής υποδομής).

Πάνω απ’ όλα, όμως, απαιτείται ο ενθουσιασμός, η άοκνη, συνεχής προσπάθεια, η μεγαθυμία του εκπαιδευτικού που έχει την έμπνευση και παίρνει στις πλάτες του αυτήν την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις (πρωτίστως τους μαθητές, το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, γονείς, φίλους, κ.λπ.) ώστε να πετύχει το ποθητό και βέλτιστο αποτέλεσμα.

Είναι φανερό ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, ευεργετικές για τη μίζερη πραγματικότητα του δημόσιου σχολείου -για την οποία δεν δίνει δεκάρα στην πραγματικότητα το υπουργείο Αμάθειας- είναι σημαντικές στον κύβο, όταν πρόκειται για σχολεία, στα οποία φοιτά μεγάλο μέρος μαθητών προερχόμενο από χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα ή «περιθωριακές ομάδες», γιατί ως γνωστόν οι περίφημες «ίσες ευκαιρίες» γι’ αυτά τα «παιδιά ενός κατώτερου θεού», τα καταδικασμένα για τον Καιάδα από το καπιταλιστικό σύστημα, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι μια τέτοια ωραία πρωτοβουλία για τη δημιουργία μαθητικής ταινίας μικρού μήκους, δεν ευδοκίμησε στο Δημοτικό Σχολείο Εξαμιλίων Κορινθίας, όπου το 80% περίπου των μαθητών προέρχεται από τον συνοικισμό Ρομά. Και δεν ευδοκίμησε, παρά τον ενθουσιασμό και την επιμονή του εκπαιδευτικού Σταύρου Παναγιώτου, που είχε την ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας, επειδή ο διευθυντής του σχολείου σαμποτάρισε την όλη προσπάθεια, ενώ και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στα λόγια συναινούσε στην πρωτοβουλία του εν λόγω εκπαιδευτικού, στην ουσία κάλυψε τον διευθυντή του σχολείου.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Με Θέμα: «Καταγγελία για τον Διευθυντή του Δημοτικού ΣχολείουΕξαμιλίων»

 

                                                                                                                                         Κόρινθος, 22-03-2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                              Αρ. Πρωτ.:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

                  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Διεύθυνση: Τ.Θ. 326,

1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

(Κολιάτσου & Κολοκοτρώνη)

Τηλέφωνο: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 6973536034

Ε-mail:  daskkorneo@gmail.com

Site:   sepekorinth.blogspot.com

 

 

 

ΠΡΟΣ: κ. Δ/ντή Π.Ε. Κορινθίας, Τα μέλη του Συλλόγου μας 

ΚΟΙΝ.: ΔΟΕ

 

 

Θέμα: «Καταγγελία για τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εξαμιλίων».

 

Κύριε Ντρίμερη,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στηρίζει την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων (ως κυρίαρχου οργάνου) του Δημοτικού Σχολείου Εξαμιλίων στην υλοποίηση της δράσης για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ μαθητικών ταινιών μικρού μήκους.

Σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία (13-03-2023, Αρ.Πρωτ.23) του κ. Παναγιώτου Σταύρου, εκπαιδευτικού ΠΕ06, υπεύθυνου για την υλοποίηση της δράσης, το Δ.Σ. καταγγέλλει την αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εξαμιλίων κ. Πετρά Τιμόλαου προς το πρόσωπό του.

 

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Α-ΘΜΙΑ Δ.Σ

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....