Tbex Europe 1

“Αποτελεί πεποίθησή μου, εκ του αποτελέσματος -το οποίο ήδη προκύπτει-, ότι η ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese, αυτό το διεθνές συνέδριο των τουριστικών blogger που διοργάνωσε και φιλοξένησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτέλεσε την μεγαλύτερη  εκδήλωση που έχει γίνει το 2023 σε τουριστικό επίπεδο στην πατρίδα μας”.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στις δηλώσεις του κατά την παρουσίαση -σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου, στο κτήριο της έδρας, στην Τρίπολη- του απολογισμού της διοργάνωσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της ΤΒΕΧ, του μεγαλύτερου στον κόσμο ταξιδιωτικού συνεδρίου και εκδήλωσης δικτύωσης:

“Ποτέ μέχρι τώρα -στις τόσες δεκαετίες που η πολιτεία επιμελείται την τουριστική προβολή της πατρίδας μας-, δεν έχει υπάρξει μια τόσο οργανωμένη, μεθοδική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εν κατακλείδι, η ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese έφερε πολύ μεγάλα οφέλη, για την Πελοπόννησο, αλλά και για την πατρίδα μας γενικότερα” επισήμανε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι “η δαπάνη των περίπου 600.000 ευρώ έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα -και θα συνεχίσει να το κάνει για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον”.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς τα στελέχη της Περιφέρειας -αιρετά και υπηρεσιακά- που επιμελήθηκαν την διοργάνωση, καθώς και τους φορείς της πολιτείας (ΕΟΤ και υπουργείο Τουρισμού), της αυτοδιοίκησης (3 Περιφέρειες και δήμοι της Πελοποννήσου) και του επιχειρηματικού κόσμου που την συνέδραμαν (Επιμελητήρια), αλλά και τους  πάνω από 100 ιδιώτες επαγγελματίες διαφόρων κλάδων του τουρισμού που συμμετείχαν σε αυτή, καθώς -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- “πέρα από τα χρήματα που προσέφεραν, παρείχαν εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες μας”.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίστηκε κατά τον απολογισμό από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ότι μόνο στην διάρκεια του συνεδρίου υπήρξαν από τους 360 συνέδρους πάνω από 7.000 αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερα από 170.000 “likes” και με απήχηση σε περισσότερους από 20.000.000 ανθρώπους -με τους αριθμούς αυτούς να αυξάνονται σε καθημερινή βάση, μιας και συνεχίζεται η παραγωγή περιεχομένου, καθώς για τις επόμενες 90 ημέρες τουλάχιστον αναμένεται να αναρτάται ακόμα περισσότερο υλικό στα ψηφιακά κανάλια. Η διαφημιστική αξία για όλα τα παραπάνω αποτιμάται πάνω από 1.500.000 δολλάρια, μέχρι στιγμής.

“ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

“Η αξία της συνεργασίας είναι ίσως το σημαντικότερο από τα συμπεράσματα που προκύπτουν”, σημείωσε στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, καθώς -όπως τόνισε- “υπήρξε εξαιρετική συνεργασία μεταξύ όλων των παραγόντων -της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνέβαλε με το 1/3 της δαπάνης, των δήμων και της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης που διέθεσαν το δεύτερο 1/3 και βεβαίως των ιδιωτών επιχειρηματιών που κάλυψαν το τελευταίο 1/3. Για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο ο ιδιωτικός τομέας κινητοποιήθηκε και οι άνθρωποι που δουλεύουν με τον τουρισμό συνέδραμαν διαθέτοντας ένα ιδιαίτερα μεγάλο κονδύλι, πάνω από 200.000 ευρώ” παρατήρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Οπως δήλωσε δε ο Π. Νίκας, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας εστιάζει σε έναν τουρισμό που στο επίκεντρό του έχει τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον άνθρωπο, για να υπογραμμίσει ταυτόχρονα ότι αυτός ο σχεδιασμός προϋποθέτει βεβαίως “την συνεργασία, με τους δήμους, τον επιχειρηματικό κόσμο, όλους τους φορείς και τους ιδιώτες που ασχολούνται και προωθούν τον τουρισμό στην περιοχή μας -απαιτείται κοινός βηματισμός με τους δήμους, τους άλλους φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο”.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις και στον σχεδιασμό της Περιφέρειας σχετικά με τον θεματικό τουρισμό, -ήδη, όπως τόνισε, η Περιφέρεια παρεμβαίνει, μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τη συντήρηση δικτύου ήδη πιστοποιημένων μονοπατιών συνολικού μήκους 1.700 χιλιομέτρων, κάλεσε δε τους δήμους να υποβάλουν από την πλευρά τους προτάσεις για την ανάδειξη και άλλων μονοπατιών τοπικού χαρακτήρα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Επίσης, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι από την Περιφέρεια προωθεί την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, ιδιαίτερα τομείς όπως ο καταδυτικός, κι ακόμα ο θρησκευτικός, αλλά και ο ιατρικός τουρισμός για τον οποίον -όπως είπε ο περιφερειάρχης- ήδη γίνεται ο σχετικός σχεδιασμός σε συνεργασία και με ιδιωτικές μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

“Ολα είναι τουρισμός” τόνισε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός σε βασικές υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο, αλλά και η δημιουργία άλλων, όπως η ανάπτυξη ενός πλέγματος υδατοδρομίων από τον Κυπαρισσιακό μέχρι τον Κορινθιακό Κόλπο και βεβαίως και στη λίμνη Τάκα με την Περιφέρεια -όπως είπε ο Π. Νίκας- ήδη να καλύπτει την δαπάνη προετοιμασίας των σχετικών φακέλων. Ακόμα υπογράμμισε την ανάγκη για δίκτυο λιμενικών εγκαταστάσεων και μαρινών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι “μετά από δεκαετίες προχώρησε και υλοποιείται, με τις προσπάθειες της Περιφέρειας, η ΣΔΙΤ της μαρίνας του Ναυπλίου”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας χαρακτήρισε “μεγάλο λάθος” τον τοπικισμό, καθώς -όπως σημείωσε- “ο επισκέπτης δεν είναι δυνατόν να εγκλωβίζεται σε ένα μέρος”. Παρατήρησε δε ότι θα πρέπει στις διάφορες περιοχές να υπάρχει πληροφόρηση για το σύνολο του τουριστικού προορισμού “Πελοπόννησος”, κάτι που ήδη γίνεται, όπως είπε, στα περίπτερα τουριστικής πληροφόρησης της Περιφέρειας:

“Η Πελοπόννησος είναι η μοναδική περιοχή της πατρίδας μας που εκτός από τα άλλα εξαιρετικά της χαρακτηριστικά διαθέτει τουλάχιστον δέκα αρχαία μνημεία και τόπους παγκοσμίως γνωστά”, επισήμανε ο Π. Νίκας εκτιμώντας ότι θα πρέπει, στο θέμα του τουρισμού, να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναφορικά με την Ηλεία και την Αχαΐα.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου είχε δώσει στοιχεία σχετικά με την διοργάνωση ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese, ενώ σε παρεμβάσεις τους, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος -αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων- και ο πρόεδρος του ΑΟΤΑ “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.” Τάσος Σαρδέλης -εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα ΕΠΑ και συντονισμού των αναπτυξιακών εταιρειών- αναφέρθηκαν στο διαδικαστικό μέρος που αφορούσε στην προώθηση, από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της αρχικής πρότασης μέχρι την τελική πραγμάτωση του παγκόσμιας εμβέλειας αυτού τουριστικού γεγονότος, ενώ στον σχεδιασμό από την πλευρά της υπηρεσίας αναφέρθηκε η διευθύντρια Τουρισμού Κανέλλα Καράμπελα.

Παρεμβάσεις έγιναν επίσης από τον Θεόφιλο Κυρατσούλη γενικό διευθυντή της εταιρείας Mindhaus με την οποία συνεργάστηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου, τον Κώστα Μαρινάκο πρόεδρο του ΤΟΠ (Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου), τους αντιδημάρχους Σπάρτης Γεωργία Ζαχαράκη και Καλαμάτας Νίκο Μπασακίδη, την Βίβιαν Μανωλέσου πρόεδρο της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας, τον Νίκο Μαλαπέτσα πρόεδρο του ΣΚΕΑΚ (Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας) και την Λευκή Σπίνου από την επιχείρηση “Σπίνος”.

Στη σημερινή παρουσίαση του απολογισμού, βιντεοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ενώ προβλήθηκαν ακόμα δηλώσεις επαγγελματιών και εθελοντών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες των συνέδρων, καθώς και μια σύνθεση από δηλώσεις των ίδιων των bloggers.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

“Περισσότεροι από 360 travel bloggers, influencers και δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου από όλο τον κόσμο προέβαλαν την Πελοπόννησο και την Ελλάδα «πέρα από τα προφανή», στα εκατομμύρια των ακολούθων τους” σημείωσε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή της η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese, του μεγαλύτερου στον κόσμο ταξιδιωτικού συνεδρίου και εκδήλωσης δικτύωσης -που διοργάνωσε και φιλοξένησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις 8 μέχρι τις 14 Μαΐου.

Στην διάρκεια του συνεδρίου, συνέχισε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, travel bloggers, δημοσιογράφοι ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργοί περιεχομένου στα social media, καθώς και εκπρόσωποι από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες μίλησαν για τις σύγχρονες τάσεις του κλάδου και του ψηφιακού marketing, ενώ παράλληλα ανακάλυψαν ξεχωριστές γωνιές της Πελοποννήσου -μέσα από 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για περισσότερους από 250 συμμετέχοντες τις δύο πρώτες ημέρες (8 και 9 Μαΐου).

Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Αν. Καλογεροπούλου, “οι bloggers, μέσα από 15 τριήμερα ταξίδια εξοικείωσης, ταξίδεψαν σε ομάδες προς κάθε κατεύθυνση της Πελοποννήσου, ανακαλύπτοντας την αυθεντική φιλοξενία, με ξεναγήσεις, γαστρονομικές, πολιτιστικές εμπειρίες και φυσιολατρικές δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι ενωμένοι, φροντίσαμε οι φιλοξενούμενοί μας -επιστρέφοντας στις πατρίδες τους- να πάρουν μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις, τις οποίες όλες αυτές τις μέρες μοιράζονται στα social media με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας ταυτόχρονα δεκάδες προορισμούς της Πελοποννήσου, αλλά και ολόκληρης της χώρας μας”. Για να καταλήξει επισημαίνοντας:

“Κι αν αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που κερδίζει ένας προορισμός από μια διοργάνωση όπως η ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese, η απάντηση είναι πολυδιάστατη και πέρα από τα προφανή -όπως και η ίδια η Πελοπόννησος.

Ξεκινώντας από το ίδιο το συνέδριο και το περιεχόμενό του, τόσο οι συμμετασχόντες δημιουργοί περιεχομένου όσο και οι χορηγοί και επαγγελματίες του κλάδου, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις νέες τάσεις στον χώρο της επικοινωνίας του τουρισμού -από την τεχνητή νοημοσύνη και την επίδρασή της στη δημιουργία περιεχομένου, τον όρο της βιωσιμότητας και της ουσιαστικής εφαρμογής της στον τουρισμό, έως τους τρόπους που ένας δημιουργός περιεχομένου πρέπει να λειτουργεί ώστε να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο για τη μάρκα που εκπροσωπεί όσο και για την ίδια του την επιχείρηση.

Δημιουργοί περιεχομένου και χορηγοί, τόσο ιδιώτες, όσο και δημόσιοι φορείς – δήμοι, Περιφέρειες, Επιμελητήρια – είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, για τις ευκαιρίες συνεργασίας και να ανακαλύψουν νέους τρόπους προβολής των προορισμών και προϊόντων τους.

Περνώντας στα ταξίδια εξοικείωσης που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αυτά αποτέλεσαν το δεύτερο και πολύ σημαντικό στοιχείο του συνεδρίου. Σχεδιάστηκαν για να αναδείξουν κάθε γωνιά αυτού του ευλογημένου τόπου, της κουλτούρας, της ιστορίας και της γαστρονομίας του. Ουσιώδης ήταν η συμμετοχή σε αυτά και των ανθρώπων της Πελοποννήσου μέσω των υπηρεσιών που προσέφεραν.

Ξενοδόχοι, εστιάτορες, διοργανωτές των δράσεων που συμπεριλήφθηκαν στα ταξίδια, όλοι οι οικοδεσπότες των επισκεπτών μας δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τα σχόλια και τις αναρτήσεις τους. Ενθουσιασμός και σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, καθώς και στην Καλαμάτα που αποτέλεσε το κέντρο της διοργάνωσης, φιλοξενώντας τις βραδιές δικτύωσης αλλά και τη γαστρονομική εβδομάδα που έδωσε την ευκαιρία στα εστιατόρια της πόλης να αναδείξουν το γαστρονομικό προφίλ της.

Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, οι travel bloggers που συμμετείχαν  συγκέντρωσαν υλικό που ξεκίνησαν ήδη να μοιράζονται με τους εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους τους. Αυτό το υλικό είναι που θα αποτελέσει τη βάση τους για τη δημιουργία ακόμη περισσότερου περιεχομένου σχετικά με την Πελοπόννησο.

Πολλοί, παρέτειναν το ταξίδι τους για να εξερευνήσουν την περιοχή, άλλοι θα επιστρέψουν με τις οικογένειές τους, κάποιοι οργανώνουν μια νέα συντονισμένη επίσκεψη στην Πελοπόννησο, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλη την περιοχή”.


TBEX EUROPE 2023 PELOPONNESE
, 8-11/5/2023:

 

I LOVE PELOPONNESE!
Δημιουργοί ταξιδιωτικού περιεχομένου αποθεώνουν την Πελοπόννησο.

 

Περισσότεροι από 100 φορείς και εκπρόσωποι ιδιωτικού τομέα στήριξαν το συνέδριο.

 

Στις 14 Μαΐου ολοκληρώθηκε στην Πελοπόννησο και την ειδυλλιακή Καλαμάτα το ΤΒΕΧ Europe 2023 Peloponnese, φιλοξενώντας περισσότερους από 370 travel bloggers, influencers και δημιουργούς περιεχομένου από όλο τον κόσμο, προβάλλοντας την Πελοπόννησο και την Ελλάδα «πέρα από τα προφανή», στα εκατομμύρια των ακολούθων τους.

 

Ως το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης στον κόσμο, το TBEX πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό προορισμό, προσκαλώντας travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου στα social media, καθώς και εκπροσώπους από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες να μιλήσουν για τις σύγχρονες τάσεις του κλάδου και να ανακαλύψουν τον κάθε τόπο. Η φετινή διοργάνωση του TBEX είναι η 27η στην ιστορία του θεσμού και η δεύτερη στη χώρα μας, μετά την TBEX της Αθήνας το 2014.

 

Στο ΤΒΕΧ Europe 2023 Peloponnese,  η 1η και 2η ημέρα (8-9/5) περιελάμβαναν 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για περισσότερους από 250 συμμετέχοντες, ενώ το opening party πραγματοποιήθηκε στο W της Costa Navarinο. Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, έγινε στις 9 Μαΐου, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, όπου στην Πλατεία Όθωνος, στους ρυθμούς του γνωστού πλέον Peloponnese Food Stories, καταξιωμένοι chef, εστιάτορες, παραγωγοί αγροδιατροφικών προϊόντων και ποτών, καθώς και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων, με τη βοήθεια του αγαπημένου παρουσιαστή Γιώργου Καπουτζίδη, ένωσαν της δυνάμεις τους, με στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, γεύσεις και πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου.

 

«Μετά από μήνες εντατικής προετοιμασίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καλωσόρισε τους καλεσμένους στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο». Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο τουρισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο αλλά και ο δικός μας τόπος, ένας τόπος γεμάτος ιστορία, πολιτισμό και παρθένα φύση, θα αποκτήσουν και άλλους  πρεσβευτές σε όλα τα μέρη της Γης, με στόχο τη δημιουργία ισχυρών δεσμών αλλά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.  Σε αυτήν την προσπάθεια είχαμε σημαντικούς συμμάχους, τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού, 3 Περιφέρειες,  Δήμους της Πελοποννήσου  και περισσότερους από 100 φορείς και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, που στήριξαν τη φιλόδοξη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου εμπράκτως. Είχαμε δίπλα μας, επίσης, και τους ανθρώπους του τουρισμού, τα Επιμελητήρια, εκπροσώπους φορέων του τουρισμού, εστιάτορες, παραγωγούς, ξενοδόχους, μάγειρες- με τους οποίους ενώσαμε τις δυνάμεις μας.

Στο συνέδριο πρωταγωνίστησαν και οι άνθρωποι των φυσιολατρικών δραστηριοτήτων, όπως οδηγοί βουνού, εκπαιδευτές αναρρίχησης, κατάδυσης, θαλάσσιων σπορ, bungee jumping, οι οποίοι έβαλαν ψυχή και μεράκι και προσέφεραν αξέχαστες εμπειρίες στους φιλοξενούμενούς μας.»

 

Κατά τις ημέρες του Συνεδρίου, οι  περίπου 370 συμμετέχοντες της TBEX Europe 2023 Peloponnese αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές για τις σύγχρονες τάσεις στο ψηφιακό marketing. Την Πέμπτη 11 Μαΐου το απόγευμα έγινε στο Καστράκι, στη Βέργα Καλαμάτας, με θέα τον Μεσσηνιακό Κόλπο, το closing party του Συνεδρίου, με μουσική, χορό και πολλά happenings.
Τέλος, με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, οι bloggers, σε ομάδες, ταξίδεψαν προς κάθε κατεύθυνση της Πελοποννήσου, ανακαλύπτοντας την αυθεντική φιλοξενία, με ξεναγήσεις, γαστρονομικές, πολιτιστικές εμπειρίες και φυσιολατρικές δραστηριότητες,  μέσα από 15 τριήμερα ταξίδια εξοικείωσης.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, όλοι ενωμένοι, φροντίσαμε οι φιλοξενούμενοί μας να πάρουν επιστρέφοντας μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις, τις οποίες, όλες αυτές τις μέρες, μοιράζονται με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, στα social Media, με απολύτως αυθόρμητο και αποδοτικό τρόπο, προβάλλοντας ταυτόχρονα δεκάδες προορισμούς της Πελοποννήσου, αλλά και ολόκληρης της χώρας, μέσα από όμορφες εικόνες, υπέροχες εμπειρίες, εμπνευσμένα videos.

 

Κι αν αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που κερδίζει ένας προορισμός από μια διοργάνωση όπως το ΤΒΕΧ Europe 2023, η απάντηση είναι πολυδιάστατη και πέρα από τα προφανή όπως και η ίδια η Πελοπόννησος.

Ξεκινώντας από το ίδιο το συνέδριο και το περιεχόμενό του, τόσο οι συμμετάσχοντες δημιουργοί περιεχομένου όσο και οι χορηγοί και επαγγελματίες του κλάδου, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις νέες τάσεις στον χώρο της επικοινωνίας του τουρισμού. Από την τεχνητή νοημοσύνη και την επίδρασή της στη δημιουργία περιεχομένου, τον όρο της βιωσιμότητας και της ουσιαστικής εφαρμογής της στον τουρισμό, έως τους τρόπους που ένας δημιουργός περιεχομένου πρέπει να λειτουργεί ώστε να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο για τη μάρκα που εκπροσωπεί όσο και για την ίδια του την επιχείρηση.

Δημιουργοί περιεχομένου και χορηγοί, τόσο ιδιώτες, όσο και δημόσιοι φορείς – Δήμοι, Περιφέρειες, Επιμελητήρια – είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, για τις ευκαιρίες συνεργασίας και να ανακαλύψουν νέους τρόπους προβολής των προορισμών και προϊόντων τους.

Περνώντας στα ταξίδια εξοικείωσης που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αυτά αποτέλεσαν το δεύτερο και πολύ σημαντικό στοιχείο του συνεδρίου. Σχεδιάστηκαν για να αναδείξουν κάθε γωνιά αυτού του ευλογημένου τόπου, της κουλτούρας, της ιστορίας και της γαστρονομίας του. Ουσιώδης ήταν η συμμετοχή σε αυτά και των ανθρώπων της Πελοποννήσου μέσω των υπηρεσιών που προσέφεραν.

Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, οι travel bloggers που συμμετείχαν  συγκέντρωσαν υλικό που ξεκίνησαν ήδη να μοιράζονται με τους εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους τους. Αυτό το υλικό είναι που θα αποτελέσει τη βάση τους για τη δημιουργία ακόμη περισσότερου περιεχομένου σχετικά με την Πελοπόννησο.

Πολλοί, παρέτειναν το ταξίδι τους για να εξερευνήσουν την περιοχή, άλλοι θα επιστρέψουν με τις οικογένειές τους, κάποιοι οργανώνουν μια νέα συντονισμένη επίσκεψη στην Πελοπόννησο, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλη την περιοχή. Μέσος όρος παραμονής τους στην Ελλάδα, οι 25 ημέρες και από όλους, μια κοινή παραδοχή: I love Peloponnese! Ι love Greece!

Το ΤΒΕΧ Europe 2023 Peloponnese, έδωσε σε όλους τους συμμετέχοντες την ευκαιρία να έρθουν σε πραγματική επαφή με τον προορισμό, να γνωρίσουν τον κόσμο στην καθημερινότητά του, να ανακαλύψουν τα πολλά και υπέροχα σημεία της Πελοποννήσου. Μιας γωνιάς της Ελλάδας, με μοναδική ομορφιά και ιστορία και με αυθεντικούς φιλόξενους κατοίκους που είναι πρόθυμοι να μοιράζονται τον δικό τους τρόπο ζωής.

Τι είδαμε στα social media των travel content creators κατά τη διάρκεια των ταξιδιών:

Βungee jumping, ταξίδι και ψάρεμα σε ιστιοπλοϊκό, αναρρίχηση, κυνήγι μανιταριών, γευσιγνωσίες λαδιού και κρασιού, ανάβαση σε κάστρο, καταδύσεις, επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία, απομακρυσμένα χωριά με θαυμαστά εστιατόρια, χωριά από το παρελθόν που στέκουν περήφανα ατενίζοντας το μέλλον, καταγάλανα νερά, υπέροχες αμμουδιές, πάρτι σε τοποθεσίες με μοναδική θέα, ανθρώπους ενθουσιασμένους με την Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Όλα μέσα από 7000 αναφορές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με περισσότερα από 170.000 “likes” και με απήχηση σε περισσότερους από 18.000.000 ανθρώπους. Η διαφημιστική αξία για όλα τα παραπάνω εκτιμάται άνω του 1.200.000 δολαρίων, ενώ για τις επόμενες 90 ημέρες αναμένεται να αναρτάται ακόμα περισσότερο υλικό στα ψηφιακά κανάλια.

Ακολουθήστε τα: #mythicalpeloponnese | #tbexpeloponnese | #tbex | @mythicalpeloponnese | @tbexevents και είναι βέβαιο ότι θα ανακαλύψετε κάτι που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα για την Πελοπόννησο.

Χορηγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια, είτε με την μορφή παροχής υπηρεσιών είτε με την οικονομική υποστήριξη ήταν:

Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ερμιονίδας, Δήμος Τρίπολης, Δήμος Πύλου – Νέστορος, Δήμος  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Δήμος  Γορτυνίας, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Δήμος Νότιας Κυνουρίας, Δήμος Μονεμβασίας, Δήμος  Επιδαύρου, Δήμος Δυτικής Μάνης, Δήμος Καλαβρύτων, Δήμος Ελαφονήσου, Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Δήμος Ναυπλιέων

Ιδιωτικές Εταιρίες:

Motor oil, Costa Navarino, Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Grecotel, Marketing Greece, Celestyal Cruises,   , COSMOTE, Aegean,  Βrown Hotels, ΜοΜΙΧ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Coca Cola 3E, Three Cents, Euphoria, Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου LTO, ΕΝ.Π.Ε , Σπίνος, Trekking Hellas,  Sparta Gourmet, Toi & Moi, ΜΟΡΕΑΣ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή,  Vasilikon Hotel, Domaine Skouras,  CHRI.STA Αποστάγματα-Ποτοποιία , Ζυθοποιία ΖΕΟΣ, Οινοποιείο Λαφαζάνης, Semeli Estate, Μουσείο Μπενάκη, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, 2407m Outdoor Experience, Ergodive Loumis, Climb Ermionida,  Zulu Bungy, Climb Up, Explore Ziria, Experience Nature, Axoranamou & Travel2Peloponnese, Climb In Leonidio, ΚΟΙΝΣΕΠ 5, Alegria 47, The Wine Connoisseurs, Μέγα Σπήλαιο, Cavino Winery, Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας, Mama’s Flavours, The Olive Routes,  Olive Ergo Anagnostopoulos, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Black Pearls,  Trikala Korinthias Network, Food Philosophy, Alpha Yachting, DOT Civil & Architectural Engineers, Έπιπλα Μαυρέα, METAXA, Samsung,  LAS Hotel, 3SIXTY -Ναύπλιο, Οινοποιητική Μονεμβασιάς – Τσιμπίδη, THREE SIXTY – Γύθειο, Ποτοποιία Καλλικούνη, Κτήμα Καλόγρη, Κτήμα Τσέλεπου,  Εστιατόριο Χρώματα, Ξενώνας Πρυτανείο Παστελοποιία Μανωλάκου, Makis Inn Resort, Συνεταιρισμός Φέτας Καλαβρύτων, Casa Dei Olive Oil Tasting, Εργαστήρι Ζυμαρικών «Αγίου Πέτρου – Μαλεβός, Εστιατόριο Αραπάκος, Stefos Bottarga, Νερόμυλος Κυπαρισσίας, Χρυσόβουλου, Ξενώνας Θεοφανώ, Matapan, Ταβέρνα Παλιά Αγορά, Αμπελώνες Ρίρα,

 

Χορηγός επικοινωνίας :  GTP Headlines

 

Διεθνείς εταιρείες:  Devour City Experiences, Jay Way Travel, Stay 22, Walks City Experiences, Suzhou Chine

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....