Δύναμη Επιχειρηματικής Προόδου

Πολύ καιρό τώρα παρακολουθώ, σωρεία δημοσιευμάτων, «αποκαλύψεων» και βαρύγδουπων αναλύσεων για το επιμελητήριο Κορινθίας.
Κάποιοι επιμένουν να κλωτσούν τα καρφιά, γιατί πιστεύουν, ότι οι επιχειρηματίες θα ξεχάσουν και ονειρεύονται ότι θα τους υποδεχθούν έφιππους στο κτίριο της Ερμού.
Πλανώνται πλάνη οικτρά.!
Το επιμελητήριο είναι ένας θεσμός υπεράνω των προσωπικών φαντασιών, ονειρώξεων και σχεδιασμών.
Είναι το σπίτι της επιχειρηματικότητας και όσοι τον υπηρετούν οφείλουν να υπερβαίνουν τις προσωπικές τους ματαιοδοξίες και απωθημένα και να λειτουργούν ως θεματοφύλακες της αγωνίας, των προβλημάτων και της νομιμότητας.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας δεν είναι προϊόν ανίερων συνθηκών αλλά μία ισχυρή συμμαχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβούλων του και των δύο πρώτων σε ψήφους παρατάξεων, που έγινε με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τάκης Λουζιώτης, γνωστός για το ήθος και την κοινωνική παρουσία, τις γνώσεις και το επιστημονικό του υπόβαθρο, έχει την στήριξη μου γιατί με τρόπο καθαρό έντιμο και διάφανο, τιμά και σέβεται, τις συμφωνίες μας, χωρίς να κάνει κατάχρηση ή να εκμεταλλεύεται την θεσμική του θέση.
Ούτε απέχω από την διοίκηση, ούτε κρατώ αποστάσεις και πολύ περισσότερο δεν μπορούσα να γκρεμίζω όσα συν αποφασίζουμε και πράττουμε.
Το επιμελητήριο δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ, παράσταση για ένα ρόλο, ο οποίος απέχει από την δημοκρατική υφή του θεσμού και τις ανάγκες των Κορινθίων επιχειρηματιών και της κοινωνίας.
Στις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές είναι γνωστό ότι θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος επικεφαλής μίας ισχυρής και ενωτικής παράταξης, η οποία θα έχει την αμέριστη στήριξη και της σημερινής διοίκησης, όπως πολλές φορές και με δημόσιο τρόπο έχει εκφραστεί από όλους.
Ο ελάχιστος σεβασμός στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Κορινθίας επιβάλει σε όλους μας κανόνες συμπεριφοράς και ήθους , γιατί αντίπαλοι μας είναι η κρίση που έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα, το μέλλον που οφείλουμε να σχεδιάσουμε και οι προκλήσεις των καιρών.
Όσοι πιστεύουν ότι ο λαϊκισμός είναι εργαλείο για να αποπροσανατολίσουν τα μέλη μας σύντομα θα καταλάβουν ότι ο επιχειρηματικός χώρος δεν προσφέρεται για προσωπικά ή μικροκομματικά παιχνίδια.
Η επιχειρηματικότητα έχει κανόνες τους οποίους όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε και με βάση αυτούς να κινούμαστε.
Προσωπικά οφείλω να στηρίξω το επιμελητήριο, ανεξάρτητα από πρόσωπα και φιλοδοξίες, πείσματα και ινάτια.
Το επιμελητήριο Κορινθίας μπορεί να διαδραματίσει πολύ σπουδαίο ρόλο τα επόμενα χρόνια και σε αυτό επικεντρώνουμε τις δυνάμεις και την δράση μας.
Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε μέχρι τις προσεχείς εκλογές και την κάνουμε αφοσιωμένα και με σεβασμό στον θεσμό και τους Κορίνθιους.
Και ακόμα μεγαλύτερη δουλειά μετά τις εκλογές να το οδηγήσουμε εκεί που του αξίζει.
Που αξίζει στους Κορίνθιους
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ
Α’ Αντιπρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Κορινθίας
.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....