ΑΡΘΡΟ: Κεσίδου Δέσποινα – Πατρίνα
υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Κορινθίας 
‘Πρώτα η Πελοπόννησος’ Με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη

Η ακρίβεια είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι πολίτες σήμερα και επηρεάζει καθημερινά με πολλούς αρνητικούς τρόπους τη ζωή μας. Απότοκο της είναι και η στεγαστική κρίση. Η κρίση στο στεγαστικό ταλαιπωρεί το νομό Κορινθίας πολύ και για πολλά χρόνια. Ο μόνιμος πληθυσμός καταγράφεται με αυξητικό πρόσημο, αλλά η  ανέγερση νέων κατοικιών συντελείται με αργούς ρυθμούς. Η ακρίβεια ευθύνεται και για το φαινόμενο εγκατάλειψης και ελλιπούς συντήρησης υφισταμένων κατοικιών, καθώς οι διαθέσιμοι ιδιωτικοί πόροι πολλές φορές δεν επαρκούν. Σε συνδυασμό και με την αυξημένη εκμετάλλευση ακινήτων τύπου airbnb, το πρόβλημα έλλειψης στέγης παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Η παράταξη μας, « Πρώτα η Πελοπόννησος» έχει μελετήσει το θέμα και προτείνει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος.  Ο Μανώλης Μάκαρης και όσοι συντασσόμαστε στο πλευρό  του προτείνουμε την αξιοποίηση κατοικιών μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης για την ενεργειακή τους αναβάθμιση και την “διανομή” τους μέσω της περιφέρειας σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, νέους και νέες, οικογένειες. Προτείνουμε την αξιοποίηση κλειστών δημόσιων κτηρίων μέσω προγραμμάτων αναβάθμισης για κοινωνικές, πολιτιστικές και συλλογικές δράσεις. Διεκδικούμε στέγαση και χρήση γης για όλους/ες.

Η Κόρινθος φιλοξενεί δύο τμήματα του Πανεπιστημίου, και ενώ θα μπορούσε να έχει καθημερινή τριβή με τους φοιτητές σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, οι φοιτητές/τριες των τμημάτων επιλέγουν να μην μένουν στην πόλη, αλλά να πηγαινοέρχονται καθημερινά. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν εστίες να φιλοξενήσουν τους σπουδαστές/τριες και τα ενοίκια, στα οποία έχουν μετακυληθεί οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές όλων των αγαθών,  είναι μη βιώσιμα για τα φοιτητικά εισοδήματα (οι πιο πολλοί φοιτητές/ριες δουλεύουν ταυτόχρονα, για να μπορούν να επιβιώσουν και να σπουδάσουν) και τους οικονομικούς προϋπολογισμούς των οικογενειών τους . Η δημιουργία φοιτητικών εστιών και η εξασφάλιση κτηριακών εγκαταστάσεων για την κάλυψη αυτών των αναγκών είναι επιτακτική, καθώς θα βοηθήσει στην αναβάθμιση και του Πανεπιστημίου και του Νομού.

Το να αναγκάζονται οι νέοι να παραμένουν στην οικογενειακή τους εστία, ενώ εργάζονται και είναι ενταγμένοι κοινωνικά, είναι μία συνθήκη που δεν ευνοεί ούτε τους ίδιους, ούτε την κοινωνία στην οποία είναι ενταγμένοι. Οι νέοι άνθρωποι θέλουμε να μπορούμε να χτίσουμε τη ζωή μας όπως έχουμε δικαίωμα, θέλουμε να μπορούμε να ονειρευόμαστε και να διεκδικούμε τα όνειρα μας να γίνονται πράξη. Η νέα γενιά βγαίνει μπροστά και προσπαθεί να αλλάξει όσα την εμποδίζουν να ζει με αξιοπρέπεια. Η νέα γενιά στηρίζεται στις δυνάμεις της, κατανοώντας πλήρως πως χρειάζεται συμμάχους και υποστηρικτές στους αγώνες της.  Η Περιφέρεια επενδύοντας στο μέλλον  οφείλει να στηρίξει τους νέους ανθρώπους, να τους δώσει χώρο, να τους εντάξει,  να συνθέσει και μαζί τους το μέλλον που έρχεται.

Όσοι έχουμε ενώσει δυνάμεις στην παράταξη Πρώτα η Πελοπόννησος οραματιζόμαστε μία Πελοπόννησο με μέλλον για όλους. Μια Πελοπόννησο Διοικητικά Ενωμένη και Δημοκρατική, Οικονομικά Αυτοτελής, Κοινωνικά Συνεκτική, Περιβαλλοντικά Βιώσιμη. Στο επίκεντρο του προγράμματος μας είναι ο άνθρωπος κα οι ανάγκες του. Δώστε μας τη δύναμη να εφαρμόσουμε το ξεκάθαρο πρόγραμμα μας για δίκαιη ανάπτυξη.
Όπως λέει και ο Μανώλης Μάκαρης :
Να μας γνωρίσετε.
Να μας εμπιστευτείτε,
να διαβάσετε το πρόγραμμά μας και
να μας ψηφίσετε».

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....