Ptwxos Bipe

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ:

«Θέλουμε να δώσουμε αέρα ανανέωσης σε όλη την Πελοπόννησο μας. Οι πολίτες της Πελοποννήσου δεν θέλουν πια την τοξικότητα, θέλουν συγκεκριμένες προτάσεις και έργα» τόνισε o Δημήτρης Πτωχός το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου από την Τρίπολη. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφτηκε τη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας την ανάγκη για μια αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια με για νέες επενδύσεις τόσο στην Τρίπολη όσο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

 

Ο Δημήτρης Πτωχός από τη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης τόνισε ότι «η Πελοπόννησος χρειάζεται νέες επενδύσεις, οι οποίες με την σειρά τους θα φέρουν νέες θέσεις εργασίες. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να προχωρήσουμε πρωτοβουλίες εντοπισμού και ανάδειξης επενδυτικών ευκαιριών. Με βασικό γνώμονα την εξωστρέφεια ώστε να υπάρξει αύξηση της επίδοσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Δείκτη Περιφερειακής Ανταγωνιστικότητας, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης επισήμανε «στόχος μας είναι να αυξήσουμε τις άμεσες ξένες επενδύσεις που έρχονται στην Πελοπόννησο, ώστε να δημιουργηθούν κοιτίδες επιχειρηματικότητας και επενδύσεων».

 

Ο Δημήτρης Πτωχός μιλώντας για τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την διευκόλυνση των επενδύσεων τόνισε ότι «γνωρίζουμε τα προβλήματα αλλά γνωρίζουμε καλυτέρα τις λύσεις, γι’ αυτό στόχος μας είναι η προκαταβολική πληρωμή όλων των επιδοτήσεων στα πρότυπα των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε μέσω της Περιφέρειας να υποστηρίξουμε τους δικαιούχους των κρατικών ενισχύσεων και ιδιαιτέρως των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, για την ταχεία και αποτελεσματική υποβολή των αιτήσεων και την κατά το δυνατόν αμεσότερη καταβολή των χρημάτων που τους αναλογούν».

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για την νέα σελίδα της Περιφέρειας «ο τόπος μας αξίζει πολλά. Θέλουμε να δώσουμε αέρα ανανέωσης σε όλη την Πελοπόννησο μας, μακριά από αγκυλώσεις και πρακτικές του χθες. Οι πολίτες της Πελοποννήσου δεν θέλουν πια την τοξικότητα, θέλουν συγκεκριμένες προτάσεις και έργα. Μπορούμε να το κάνουμε και ξέρουμε και το πώς».

 

Νωρίτερα το πρωί, ο Δημήτρης Πτωχός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους τόνισε την ανάγκη για «να υπάρξει μια δίκαιη, πράσινη μετάβαση ώστε να προστατεύουμε το περιβάλλον και να καταστεί όσο το δυνατόν πιο ομαλή η μετάβαση των εργαζομένων.  Τονίζοντας τη σπουδαιότητα του προγράμματος της απολιγνιτοποίησης τόνισε ότι «στην Πελοπόννησο υπάρχει ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα για την απολιγνιτοποίηση στη Μεγαλόπολη και στους δήμους γύρω από αυτή. Πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως, ώστε να δοθεί ζωή στη Μεγαλόπολη».

pnoh-dimakos

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «με την υποψηφιότητα Δημήτρη Πτωχού δημιουργούνται οι  προϋποθέσεις η περιφέρεια να τρέξει πολύ πιο γρήγορα.  Ο Δημήτρης Πτωχός είναι ένας άνθρωπος της νέας εποχής. Συνδυάζει την ανανέωση με την ποιότητα. Εγγυάται αυτό που λέω η ίδια η διαδρομή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» Ο Υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι «η Ελλάδα οικονομικά βρίσκεται πρόσθεσε ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας. Η πρόοδος των τελευταίων ετών στην οικονομία συνδυάζεται τώρα με έναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα αλλά δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια της Αθήνας, της κεντρικής κυβέρνησης χρειάζεται αντίστοιχος βηματισμός και στις Περιφέρειες» και δήλωσε βέβαιος ότι «με την εκλογή του θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και να κάνουμε πράξη το βηματισμό χρειάζεται η Πελοπόννησος σε όλους τους τομείς: στη γεωργία, στη μεταποίηση, στον τουρισμό. Για μία ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, για μια  καινούργια περιοχή εποχή το χρειαζόμαστε τόσο συνολικά, όσο και η περιφέρεια της Πελοποννήσου».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τον Δημήτρη Πτωχό και τους υποψηφίους της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» αναφορικά με την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, στην καλύτερη οργάνωση των βιομηχανικών περιοχών και στην ενίσχυση του τουρισμού και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόκληση της απολιγνιτοποίησης και της αναπτυξιακής μετάβασης. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «πρέπει να συνεργαστούμε στενά με την Περιφέρεια. Είναι μία πολιτική ευρωπαϊκή πού γίνεται τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους που μπορεί όμως να διαμορφώσει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα στη Μεγαλόπολη και στους γύρω δήμους, με καινούργιες ευκαιρίες για τους κατοίκους. Αλλά  εδώ έχουμε πολύ μεγάλη υποχρέωση τόσο εμείς στην Αθήνα ως και η Περιφέρεια να δώσουμε τους καλύτερους μας για εαυτούς για να περάσουμε πράγματι και με δίκαιο τρόπο στην επόμενη μέρα».

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....