Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, λαμβάνοντας υπόψη την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση πολλών συναδέλφων μας που καθημερινά μετακινούνται με τον προαστιακό, προσυπογράφει την παρακάτω επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού (ΣΕΕΠ) και καλεί τους συναδέλφους να υπογράψουν ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο. Ενημερώνει, επίσης, ότι για το ζήτημα αυτό πρόκειται να συναντηθεί -από κοινού με το σωματείο των δασκάλων- με τον Δήμαρχο Κορινθίων.

 

«Ζητούμε από τον Δήμο Κορινθίων να αποκαταστήσει τη λεωφορειακή σύνδεση της Κορίνθου με τον Σταθμό του Προαστιακού σιδηρόδρομου, γιατί η εξυπηρέτηση της μετακίνησης αποτελεί δικαίωμα όλου του επιβατικού κοινού.

Οι καθημερινά μετακινούμενοι εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές, οι Κορίνθιοι δημότες που ταξιδεύουν συχνά προς/από την Αθήνα, αλλά και οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στην πόλη της Κορίνθου στερούνται, επί χρόνια, τη δυνατότητα μετακίνησής τους με αστικό ή δημοτικό μέσο προς/από τον Σταθμό του Προαστιακού.

Η έλλειψη ανταπόκρισης υπονομεύει, επίσης, κάθε προσπάθεια πολιτιστικής, τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης, ενισχύοντας μόνο την απεριόριστη χρήση ρυπογόνων οχημάτων και άρα την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Αντιθέτως, η τακτική λεωφορειακή σύνδεση θα ενθαρρύνει και θα διευκολύνει περισσότερους ανθρώπους να επισκεφθούν την Κόρινθο και να συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ (ΣΕΕΠ)»

 

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/demos_korinthion_amese_leophoreiake_sundese_tes_poles_tes_korinthou_me_ton_stathmo_tou_proastiakou_5/

ΕΛΜΕ Δ.Σ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Η σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό
Συζήτησε ο Δήμαρχος Κορινθίων με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού

Δείτε τι δήλωσαν για το θέμα αυτό πριν από λίγες ημέρες κατά την συνάντησή τους
ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος και
ο κ. Γιώργος Δέδες -Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Επικεφαλής του Συνδυασμού ¨ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ¨
ΚΑΙ Συντονιστής του Τμήματος Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....