Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, αντιπροσωπεία  της ΟΜ Σικυωνίων επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κιάτου.

Συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας,‌‌ Νίκο Χρυσικό και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ.:

 

Την μείωση του αναγκαίου ιατρικού δυναμικού για την αποτελεσματική λειτουργεία του Κέντρου Υγείας, μετά την απόσπαση γιατρών από το Κ.Υ. στο Νοσοκομείο Κορίνθου για κάλυψη αναγκών ‌του. Ως εκ τούτου καλούνται οι δύο (2) εναπομένοντες γιατροί – από τους είκοσι (20) – να καλύπτουν καθημερινά τον εμβολιασμό, την συνταγογράφηση και την τρέχουσα πρωτοβάθμια νοσηλεία.

 

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα καλύπτει περίπου 90 δόσεις καθημερινά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

 

Τα διαγνωστικά τεστ (rapid) έρχονται σε περιορισμένο αριθμό (100 τον αριθμό) από τη ΔΥΠΕ και δεν επαρκούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της μαθητικής κυρίως κοινότητας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να καταφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα και φαρμακεία και να επιβαρύνονται οι γονείς με μεγάλο κόστος.

 

Το πρόβλημα ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού, το οποίο θα επιλυθεί αν γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

 

Τέλος, επισημάνθηκε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, το αποδυναμωμένο Κ.Υ. Κιάτου προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους πολίτες και να παρέχει την πρωτοβάθμια περίθαλψη που απαιτείται.

Με αυτοθυσία οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι διοικητικοί υπάλληλοι, δίνουν τη δική τους μάχη, με πολλές ανεπάρκειες τόσο σε υγειονομικό υλικό και προστατευτικό εξοπλισμό όσο και σε υγειονομικό προσωπικό, το οποίο έχει επωμιστεί το βάρος της παροχής φροντίδας στους ασθενείς υπό αντίξοες συνθήκες.

 

Η  αντιπροσωπία  του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε τις βασικές θέσεις του για την ανάγκη της άμεσης ενίσχυσης των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμια Υγείας με προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές, για ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας  που θα παρέχει άμεση, δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....