Iatrikos Syllogos Mellos


Στον απόηχο των εορταστικών ημερών του Πάσχα, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας σας ενημερώνει πως
δεν έπαψε να αγωνίζεται για την ορθολογιστική εφαρμογή της ισορροπίας του δημόσιου συστήματος υγείας στον νομό μας.
Η προσπάθειά μας να αποκατασταθεί η εικόνα μετά την εξαίρεση του νομού μας
από την τελευταία προκήρυξη ιατρών Ε.Σ.Υ., απέδωσε καρπούς τουλάχιστον σε ανεκτό επίπεδο για την ώρα.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τη πλευρά μας (ΑΠ:428/10-03-2023)
σε υγειονομική και πολιτική κατεύθυνση, σε συνδυασμό με το ενωτικό κλίμα συνεργασίας
που συνεχώς καλλιεργούμε, είχαν ως αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στη προκήρυξη 2 (δύο) θέσεων ιατρών πνευμονολόγων και 1 (μίας) θέση ωτορινολαρυγγολόγου για το ΓΝ Κορίνθου. Επίσης, έγινε ήδη η εισήγηση από τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προς το Υπουργείο, άλλων 8 (οκτώ) θέσεων που θα ανακοινωθούν στην αμέσως επόμενη προκήρυξη.

Στο θέμα της πρόσφατης διακοπής της μερικής μετακίνησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, της συναδέλφου που εργάζεται στο ΠΙ Φυλακών Κορίνθου (ΑΠ:23000/03-04-2023), όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΙΣ στη συνάντηση φορέων (19/4/2023) που συγκάλεσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κορίνθου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας με αποκλειστικά δικές του ενέργειες σε Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΑΠ:465/05-04-2023), ασκώντας τον νόμιμο ρόλο του ως συμβούλου της Πολιτείας σε υγειονομικά θέματα, εξασφάλισε με αίτημά του (ΑΠ:478/20-04-2023) την επάνοδο της συναδέλφου στο ΤΕΠ. Η ανταπόκριση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ήταν άμεση και υπεγράφη η μετακίνηση, βάσει της γόνιμης συνεργασίας που υπάρχει.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, ώστε να σταθεί στα πόδια της η Δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία στον νομό μας, αλλά και στη χώρα μας. Με φάρο την ενότητα και τη σύμπνοια των υγιών δυνάμεων προχωράμε. Δεν περισσεύει κανείς.

             

                                                                              Για το ΔΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                          ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ                   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....