“Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί αυτά που λέμε τα κάνουμε πράξη -και η πολτική είναι αποτέλεσμα, είναι πράξη” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλώντας σήμερα Σάββατο 26 Μαρτίου, στην εκδήλωση εγκαινίων του γηπέδου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, έργου για το οποίο η Περιφέρεια διέθεσε περί τις 350.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας για μία ακόμα φορά ότι “τα χρήματα είναι των φορολογουμένων και τα επιστρέφουμε σε αυτούς μέσα από έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη”, επισήμανε την εξαιρετική -όπως την χαρακτήρισε- συνεργασία της Περιφέρειας με αυτοδιοικητικούς παράγοντες όπως και με τα κυβερνητικά στελέχη και κάλεσε τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων να ολοκληρώσει σύντομα την μελέτη παρεμβάσεων για τον περιβάλλοντα χώρο και την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να υλοποιηθούν κι αυτές από την Περιφέρεια.

Σε ένα σύντομο απολογισμό του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σημείωσε ότι σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον δήμο λύθηκε -μετά από 15 χρόνια- το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, έργο δαπάνης 1 εκ ευρώ, ο οποίος “σε πολύ λίγο χρόνο θα λειτουργεί όπως πρέπει και όπως αρμόζει σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή”. Πρόσθεσε ακόμα ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένονται να γίνουν και τα εγκαίνια του γηπέδου του Ολυμπιακού στο Λουτράκι ένα έργο με δαπάνη πάνω από 200.000 ευρώ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι όσον αφορά στην Κορινθία γενικότερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να δημοπρατήσει το έργο των 4,5 εκ ευρώ για την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, σημειώνοντας παράλληλα και την πολύ καλή εξέλιξη της διαδικασίας για τον με προϋπολογισμό 7,7 εκ ευρώ δρόμο από το Ξυλόκαστρο προς τα Τρίκαλα και εκτιμώντας ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα μπορέσουν να γίνουν τα εγκαίνια του νέου, αναβαθμισμένου, πάρκου στο Πευκιά του Ξυλοκάστρου, για την προστασία του οποίου η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι τα πιο πάνω έργα υλοποιούνται και δρομολογούνται παρά τις αλλεπάλληλες δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων χρόνων, όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία που επακολούθησε, όπως βεβαίως και η πρόσφατη εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, για να τονίσει:

“Ο Ελληνισμός πέρασε και δυσκολότερες εποχές και τα κατάφερε, αυτό θα γίνει και τώρα αρκεί να είμαστε ενωμένοι, να υπάρχει συνεννόηση”.

ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΩΝ1

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων,
οι υφυπουργοί
Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και
Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς,
ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας,
οι αντιπεριφερειάρχες
Κορινθίας Αθηνά Κόρκα,
Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης,
Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής,
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης,
ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης,
ο Πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Οελοποννήσου
και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου,
αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αθλητικοί παράγοντες κ.α.

ghpedo

 

z32 z25 z24 z23 z22 z26 z21 z7 z5 z4 z36 z3 z35 z17 z16 z15 z14 z2 z6 z37 z8 z9 (1) z13 z12 z11 z20 z18 z19 z34 z27 z33 z28 z29 z30 z1 z10 z31

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....