Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει την προσπάθεια του οινοποιητικού τομέα προκειμένου να προβάλει και να αναδείξει περαιτέρω τα ποιοτικά κρασιά που παράγονται και στην περιοχή της Νεμέας.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας προχθές Τετάρτη 15 Ιουνίου, στο Δημαρχείο της Νεμέας, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας και του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας, κατά την οποία παρουσιάστηκε και υπογράφηκε ο τροποποιημένος φάκελος για την δημιουργία ευρωπαϊκού συλλογικού σήματος για την ΠΟΠ “Νεμέα”.

Στόχο αποτελεί η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας και η δημιουργία μιας κατηγορίας Premium όπου η νέα προσθήκη με νέο σήμα “Νεμέα Lions” ΠΟΠ θα προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια.

Ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διεθνή έκθεση Prowein στο Ντίσελντορφ, τη συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια, το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ του 3ου οδοιπορικού οινοτουρισμού, την παραγωγή από την Περιφέρεια υλικού προώθησης και προβολής κ.α.

Στην εκδήλωση παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι αντιπεριφερειάρχες
Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και
Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης,
ο Πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου
ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος κ.α.

nikas-nemea-

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....