ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
– ΠΑΡΩΝ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Χθες, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση εκπροσώπων
της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας
με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου Ελευθέριο.
Το παρών έδωσαν, επίσης,
ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Δήμας Χρίστος,
ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ταγαράς Νικόλαος, καθώς και
ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κορινθίας, κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος.

Στην από κοινού αυτή συνάντηση τέθηκαν σειρά ζητημάτων
που απασχολούν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κορινθίας.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Κόλλιας δήλωσε τα εξής:

«Με τους συναδέλφους-Υφυπουργούς Έρευνας και Τεχνολογίας και Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος,
κκ. Δήμα Χρίστο και Ταγαρά Νικόλαο καθώς και με τους εκπροσώπους
της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, τον Πρόεδρο κ. Βλαχοπάνο Χρήστο
και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Λιάκο Δημήτριο, συναντηθήκαμε χθες
με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου Ελευθέριο.

Στην συζήτηση θέσαμε όλα τα θέματα που απασχολούν έντονα όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κορινθίας
και ιδιαίτερα αυτό της ενίσχυσής τους με επιπλέον προσωπικό, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και προστασία των πολιτών μας.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε το θέμα της ανάγκης άμεσης ενίσχυσης της Δ.Α. Κορινθίας με αστυνομικό προσωπικό, δεδομένου ότι, κατά την τελευταία τριετία, το προσωπικό μειώθηκε κατά επιπλέον τριάντα άτομα. Παράλληλα, έχει προκύψει ότι συνταξιοδοτήθηκαν δεκαεπτά, ενώ επίκειται η συνταξιοδότηση, έως το τέλος του έτους, τουλάχιστον έξι ακόμα αστυνομικών που καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας.

Εκτός αυτού, εστιάσαμε στο ότι λόγω της ίδρυσης και λειτουργίας, από το 2019, της Ανοικτής Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών, εντός του αστικού ιστού στην πόλη της Κορίνθου, είναι αναγκαία η επιπλέον ενίσχυση αστυνομικού προσωπικού στην ευρύτερη περιοχή. Να υπογραμμίσω, βέβαια, ότι ήδη από την έναρξη λειτουργίας της Δομής, τα αστυνομικό προσωπικό ενισχύθηκε κατά σαράντα αστυνομικούς, οι οποίοι αποσπάστηκαν τότε για τον παραπάνω σκοπό. Ήταν πάγιο αίτημα των πολιτών, στο οποίο η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε τάχιστα, ωστόσο, λόγω της αθρόας προσέλευσης τουριστών στα νησιά μας, προέκυψε ανάγκη αυξημένης αστυνόμευσης, και για το λόγο αυτό οι σαράντα αυτοί αστυνομικοί αποσπάστηκαν εκεί.

Ακόμη, τέθηκε ως θέμα η ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό κεντρικών αστυνομικών υπηρεσιών, όπως του Α.Τ. Κορίνθου και του Α.Τ. Βέλου-Βόχας, όπου υφίστανται μεγάλοι σε έκταση και πλήθος καταυλισμοί ROMA. Οφείλω, βέβαια, να αναγνωρίσω ότι γίνονται συστηματικές και στοχευμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να παταχθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τυχόν παραβατικές συμπεριφορές στις εν λόγω περιοχές.

Τέλος, έγινε μια ενδελεχής ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν στην επίλυση του κτηριακού προβλήματος της Δ.Α. Κορινθίας, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων προκειμένου το αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών Ασφαλείας να έχει τον πλέον επαρκή και σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Είναι γεγονός ότι ο Δήμος, με απόφασή του, παραχώρησε το συγκεκριμένο οικόπεδο, έπειτα από συνεχείς πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή όλα τα θέματα, πληροφορώντας μας ότι θα μας ενημερώσει άμεσα για την εξέλιξή τους.

Παραμένω αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κορινθίας καθώς και για την αναχαίτιση των όποιων προβλημάτων και ευχαριστώ θερμά την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας για την άψογη συνεργασία μας.».

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....