ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΡΓΟΥΣ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας εκφράζει τα συγχαρητήρια της στους συναδέλφους μας που υπηρετούν στο Τμήμα Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών για τη σύλληψη  -7- ημεδαπών, μέλη  εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αργολίδας και της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας, των Ομάδων Ειδικών Ελέγχων (Ο.Ε.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΡΓΟΥΣ 11

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2023, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την αφαίρεση χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες αρχικά αφαιρούσαν οχήματα από περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια με αυτά μετέβαιναν στους τόπους διάπραξης των εγκλημάτων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΡΓΟΥΣ 1

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει συνολικά:-7- περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις και οικίες,
-2- κλοπές οχημάτων, εκ των οποίων το ένα αφού το χρησιμοποίησαν για την εγκληματική τους δράση, το πυρπόλησαν και
-2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε επιχειρήσεις.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -100.000- ευρώ.


Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης αγόραζαν αυτοκίνητα είτε για τις ανάγκες της οργάνωσης, είτε για τις ανάγκες των ιδίων με την μέθοδο του «money mules».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της ανάκρισης  από τους  τους -7- συνολικά κατηγορουμένους οι -5- κριθήκαν προφυλακιστέοι  ενώ στους -2- τεθήκαν περιοριστικοί οροί.

Για ακόμη μια φορά οι συνάδελφοι μας, ενάντια στη έλλειψη έμψυχου δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής, καταφέρνουν ακόμα να διατηρούν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή μας υψηλό.

Είναι μία απάντηση σε όσους αμφισβητούν την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, αλλά και του ρόλου μας στη σημερινή κοινωνία, την οποία κοινωνία καλούμε να σταθεί αρωγός στο δύσκολο αγώνα μας.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας  πέραν των συγχαρητηρίων δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στο πλευρό των συναδέλφων μας, οι οποίοι παρ’ όλες τις ελλείψεις, συνεχίζουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης να δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα ενάντια στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

POLICE ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΡΓΟΥΣ 111

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....