Συνάντηση με τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Παπαϊωάννου,
είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές του ΑΠΘ σε συνάρτηση και με το πλέγμα παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών και την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαϊωάννου ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εκπαιδευτικά σχέδια του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των οποίων το ΑΠΘ έχει τη δυνατότητα σήμερα να προσφέρει ξενόγλωσσο πρόγραμμα Ιατρικής, με δίδακτρα, και να προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την επόμενη χρονιά έχουν υποβληθεί παραπάνω από 250 αιτήσεις για τις 60 θέσεις που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι τέτοιες κινήσεις δείχνουν τη σημαντική συμβολή των πανεπιστημίων στην περαιτέρω τόνωση της αναπτυξιακής προοπτικής της πόλης, σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται για την αναβάθμιση των υποδομών και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επίσης η πρόθεση του ΑΠΘ να δημιουργήσει καινούργια Ιατρική σχολή και εγκαταστάσεις στην περιοχή της Θέρμης.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της καταπολέμησης της βίας. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρύτανη για τη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον τερματισμό κατάληψης στο ΑΠΘ που κρατούσε 34 χρόνια. Σημειώθηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί όσον αφορά την ασφάλεια των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών αλλά και για την προστασία ακαδημαϊκών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στην ασφάλεια των ΑΕΙ θα είναι σημαντική η συμβολή των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), που θα τοποθετηθούν μετά την εκπαίδευσή τους στα ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας.

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....