Επιχειρηματική Αποστολή θα πραγματοποιήσει η χώρα μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
την προσεχή εβδομάδα (22-24 Φεβρουαρίου 2022)
με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δήμας: «Το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας έχει αποκτήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα μια ιδιαίτερα εξωστρεφή δυναμική.
Για πρώτη φορά μια Ελληνική επιχειρηματική, ερευνητική και επιστημονική αποστολή, επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με σκοπό την συνεργασία, τις επενδύσεις, την ανταλλαγή ιδεών και την μελέτη βέλτιστων πρακτικών σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας και της ερευνητικής δραστηριότητας.
Η Ελληνική αποστολή θα αποτελείται από 15 νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, 7 Ερευνητικά Κέντρα και το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς ThessINTEC».

Σημειώνεται ότι η αποστολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, το Enterprise Greece, την Πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ντουμπάϊ.
Το Πρόγραμμα της Επιχειρηματικής, Ερευνητικής Αποστολής στο Ντουμπάϊ, στις 22 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει συμμετοχή σε Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελληνικής Καινοτομίας, ξενάγηση στο Τεχνολογικό Πάρκο Ντουμπάϊ Silicon Oasis και επίσκεψη στα γραφεία της επιτυχημένης εμιρατινής startup ελληνικών συμφερόντων InstaShop.
Στις 23 Φεβρουαρίου, η αποστολή θα μεταβεί στο Αμπού Ντάμπι, όπου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και επιχειρηματικές συναντήσεις στην Masdar City, στον επιχειρηματικό επιταχυντή – business accelerator Hub71 του επενδυτικού Ταμείου Mubadala, καθώς και στο κρατικό επενδυτικό φορέα ADQ – (holding Company).

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα αναφέρονται τα εξής στοιχεία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....