Παρουσίαση Εργαλείου Εκτίμησης Κινδύνου Ενδοοικογενειακής/ Έμφυλης Βίας στην Ελλάδα

01_Mid Season Sale

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλέγματος πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών προχωρά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, το «Οριζόντιο Εργαλείο Εκτίμησης Κινδύνου Ενδοοικογενειακής/Έμφυλης Βίας στην Ελλάδα».

Το Εργαλείο Εκτίμησης Κινδύνου έχει τη μορφή ερωτηματολογίου και βοηθά τους επαγγελματίες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής περιστατικών βίας (όπως τα Συμβουλευτικά Κέντρα για Γυναίκες θύματα βίας, η αστυνομία, οι εισαγγελίες, τα νοσοκομεία, η ιατροδικαστική υπηρεσία και οι κοινωνικές υπηρεσίες) να αξιολογήσουν τον βαθμό κινδύνου που διατρέχουν τα θύματα και να προβούν στη διαχείριση των περιστατικών, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Ο εντοπισμός παραγόντων κινδύνου για την επανεμφάνιση κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος των γυναικών είναι ζωτικής σημασίας για τη συντονισμένη, αποτελεσματική και άμεση προστασία τους.

syreggela-omilia

Το Εργαλείο Εκτίμησης Κινδύνου θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους Δήμους Περιστερίου, Καβάλας και Ηρακλείου Κρήτης.
Οι επαγγελματίες θα εκπαιδευτούν στη χρήση του, ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί εκπαίδευση εκπροσώπων των υπηρεσιών που θα συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη συνδρομή της Βρετανικής Πρεσβείας.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα της το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μέτρα και δράσεις για την ουσιαστική καταπολέμηση της βίας και παρενόχλησης και χτίζουμε ένα τείχος προστασίας απέναντι στην κακοποίηση, ένα τείχος που γίνεται κάθε μέρα ολοένα και πιο ψηλό». «Θέλουμε να σπάσουμε τον κύκλο της βίας και να εξασφαλίσουμε σε όλες τις γυναίκες ένα περιβάλλον ασφαλές και απαλλαγμένο από τον φόβο και την κακοποίηση», τόνισε η κα Συρεγγέλα και πρόσθεσε ότι «είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να νικήσουμε τη βία και να δώσουμε ένα τέλος στις νοοτροπίες που επιτρέπουν κακοποιητικές συμπεριφορές, δημιουργώντας έτσι μία καλύτερη κοινωνία, με σεβασμό από όλους προς όλους».

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....