Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα,
με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

 

Επόμενη στάση, ήταν ο νομός Πρέβεζας.
Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας
και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας
συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή του νομού κ. Στέργιο Γιαννάκη
και τους Βουλευτές κ.κ. Γιάννη Καλλιάνο, Ασημίνα Σκόνδρα και Αθανάσιο Λιούτα,
επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών
και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, με τη συμμετοχή των Βουλευτών
επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ.κ. Χρυσόστομο,
συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γεωργάκο,
επισκέφθηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης,
όπου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστράτιο Ιωάννου
και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο του νομού.
Το πρόγραμμα των μελών του κλιμακίου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη τους στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης
όπου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

petsas-prebeza-mitropolitis

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας μετά την επίσκεψη στη περιοχή, δήλωσε: «Η επίσκεψή μας σήμερα στην Πρέβεζα είναι η απόδειξη ότι όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια έχουν έναν αποδέκτη. Και ο αποδέκτης είναι ο πολίτης σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, ώστε η ζωή του να γίνεται καλύτερη. Η Πατρίδα μας στάθηκε όρθια μετά από μία πολύ μεγάλη παγκόσμια κρίση, αυτή της πανδημίας, αγωνίστηκε ενάντια στις εθνικές προκλήσεις στα σύνορά μας και στη μεταναστευτική κρίση που κάποιοι προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν και στέκεται με αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης δίπλα σε κάθε πολίτη. Μια πτυχή αυτής της προσπάθειας είναι η στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών με έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 218 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2022 για να απορροφήσουν οι Δήμοι τους κραδασμούς από τα αυξημένα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων, προκειμένου να  συγκρατήσουν τα δημοτικά τέλη και να μη νιώσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις ακόμη έναν «βραχνά» μέσα σε μια δύσκολη παγκόσμια συγκυρία. Έτσι θα προχωρήσουμε: με σχέδιο, εμπιστοσύνη και στηρίζοντας έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη. Στο Υπουργείο Εσωτερικών είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στα χέρια μας ένα χρηματοδοτικό εργαλείο όπως το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Επειδή δεν αρκεί μόνο να υπενθυμίζουμε όσα έχουμε κάνει, αλλά πρέπει και να λέμε αυτά που έρχονται, αξίζει να αναφερθώ σε δύο εμβληματικά έργα για την περιοχή: το ένα αφορά στην αστική ανάπλαση του κάστρου Παντοκράτορα που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και το δεύτερο είναι το μουσικό σχολείο. Και τα δύο περιλαμβάνουν μελέτες συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα οδηγήσουν σε έργα ύψους 13 εκατ. ευρώ. Στην περιοχή υλοποιούνται πολλά έργα και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία οι πολίτες σιγά-σιγά θα αρχίσουν να βλέπουν και θα κάνουν την καθημερινότητά τους πιο απλή. Μεγάλη πρόκληση για την περιοχή, που έγινε πράξη,  ήταν επίσης η αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Άκτιο, που πλέον είναι επανάσταση για την περιοχή ο τρόπος που μπορεί να υποδέχεται τόσο πολύ κόσμο. Και είναι μια πρόκληση για τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή και την κυβέρνηση, να ενσωματώσει σωστά αυτές τις προοπτικές για μια βιώσιμη ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια. Και πιστεύω ότι, σε κλίμα συνεργασίας, όπως κάνουμε πάντα, θα βρούμε τις βέλτιστες λύσεις για να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο».

 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, συναντήθηκε με μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νικόπολης αλλά και του Συνεταιρισμού Παραγωγών Οπωροκηπευτικών και Αγροτικών Προϊόντων Πρέβεζας, ενώ συνομίλησε διαδοχικά με παραγωγούς βιολογικών προϊόντων στην εταιρία «ΒΙΟΚΙΠ», με μέλη του συλλόγου χοιροτρόφων Ηπείρου στην πόλη της Φιλλιπιάδας και με την Διοίκηση ΤΟΕΒ Αχέρωντα στο Δήμο Πάργας.

petsas-prebeza-mpaginetas

Ο κ. Μπαγινέτας δήλωσε: «Συμμετείχα στο κυβερνητικό κλιμάκιο και επισκέφθηκα το νομό Πρεβέζης όπου μου δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθώ με εκπροσώπους γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις μου δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσω τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, στο κόστος παραγωγής και κυρίως της αύξησης των τιμών των ζωοτροφών και των λιπασμάτων. Παράλληλα συζητήσαμε για τις προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 καθώς και για τις δράσεις αγροδιατροφής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τέλος από πλευράς τους οι παραγωγοί, κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις για διάφορα θέματα που αφορούν κυρίως στις καλλιέργειες και εκτροφές της περιοχής τους».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της ΔΕΕΠ Πρέβεζας της Ν.Δ. και τη συμμετοχή των μελών αλλά και του ίδιου του προέδρου της κ. Νικόλαου Σολδάτου στα κομματικά κλιμάκια.

 

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....