ΚΚΕ ΤΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές της Κορινθίας ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει «αναβάθμιση» των σχολείων και «ενδυνάμωση» των εκπαιδευτικών που ευαγγελίζεται η κ Κεραμέως. Αφού με μοναδικό μέσο προστασίας την ατομική ευθύνη, οδηγηθήκαμε στο παιδαγωγικό φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, αφού ακόμη περιμένουμε τα σχολικά γεύματα, αφού εν έτει 2023 στεγαζόμαστε σε κοντέινερ και ενοικιαζόμενα κτίρια  (όπως τα περισσότερα νηπιαγωγεία της Κορίνθου), ή σε ακατάλληλα κτίρια (12ου Δημοτικού Κορίνθου), η λύση που προωθεί η κυβέρνηση και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Έτσι θα δημιουργηθούν σχολεία πολλών ταχυτήτων, μαθητές ενός κατώτερου θεού, γονείς που θα βάζουν κι άλλο το χέρι στη τσέπη και εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι, ευέλικτοι και σκυφτοί! Διότι εκεί θα μας οδηγήσει η «αξιολόγηση» όταν δεν υπάρχει καμία δέσμευση από πλευράς ΥΠΑΙΘ ώστε να λυθούν τα πάγια προβλήματα της Παιδείας, όπως οι ελλείψεις σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, σε μόνιμους εκπαιδευτικούς και εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων κρουσμάτων  ενδοσχολικής βίας. Αντί αυτού η λύση που προτείνει το υπουργείο για την ενδοσχολική βία είναι τα «ραβασάκια» της αστυνομίας στα σχολεία, με την έγκριση (αρχικά τουλάχιστον) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές της Κορινθίας γνωρίζουμε ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία, ούτε εμμονές μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αλλά στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τον χώρο της εκπαίδευσης, που εδώ και 40 χρόνια πτυχές τους έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις, για ένα ταξικά διαφοροποιημένο σχολείο, που θα βγάζει φτηνό εργατικό δυναμικό που νωρίς θα εγκαταλείπει το εξαντλητικό σχολείο, έχοντας αποκομίσει μερικές δεξιότητες και όχι πλήρη και ολόπλευρη μόρφωση.

  • Απέναντι στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, απέναντι στην οικονομική εξαθλίωση που μας έχουν οδηγήσει όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις (οι εκπαιδευτικοί χάσαμε το 60% τους εισοδήματός μας με τα 3 μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που ψήφισαν ΝΔ– ΣΥΡΙΖΑ– ΠΑΣΟΚ), απέναντι σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
  • Απέναντι στο σάπιο και αντιλαϊκό κράτος που είναι γρήγορο και «επιτελικό» για να «στήνει αφτί» και να παρακολουθεί τους πάντες, που εξοπλίζεται για να καταστέλλει τους αγώνες του λαού, που λύνει με fast-track διαδικασίες κάθε εμπόδιο προκειμένου να στηρίξει τα επιχειρηματικά συμφέρονται και μάλιστα με μεγάλες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες (βλ. Ελληνικό, Ναυπηγεία Ελευσίνας κ.α.) και την ιδία στιγμή αφήνει απροστάτευτο τον λαό απέναντι στις φυσικές καταστροφές, τα νοσοκομεία χωρίς παιδίατρο, τις σχολικές υποδομές στο έλεός τους.

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της Κορινθίας, με την οργάνωση του αγώνα μέσα από το εκπαιδευτικό, το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να εμποδίσουμε αυτές τις εξελίξεις, διεκδικώντας αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία, αναβάθμιση των υποδομών με εργαστήρια και τεχνολογικό εξοπλισμό, πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμες προσλήψεις, για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο. Βάζοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας το σύνθημα: «Σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Καλούμε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, συνολικά τους εργαζόμενους, να κάνουν δική τους υπόθεση την μόρφωση που δικαιούνται σήμερα οι νέοι και οι νέες, η οποία δεν χωρά στις συμπληγάδες του κέρδους και στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους.

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2/2023 στις 18:30

Δημοτικό θέατρο ‘’Θωμάς Θωμαΐδης’’ , Κόρινθος

Ομιλητής : Θανάσης Παφίλης

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας  

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....