ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΟΥΦΛΙ


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,
συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη,

επισκέφθηκε το μεσημέρι το Σουφλί,
στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Συνομιλώντας με κατοίκους της πόλης για την επέκταση του φράχτη κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Ο φράχτης θα γίνει από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι δέσμευσή μου, τα έλεγα και στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο. Λυπάμαι πραγματικά που κάποιοι δεν θέλουν να γίνει ο φράχτης με ευρωπαϊκά λεφτά».

 

«Ήδη υπογράφουμε τώρα την επέκταση, φτιάξαμε το πρώτο κομμάτι, φτιάχνουμε το δεύτερο και θα ολοκληρωθεί όλος. Γιατί εάν δεν έχουμε ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Όσον αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Πρωθυπουργός επισήμανε: «Ήδη ξεκινήσαμε με το Διδυμότειχο, που ήταν μια δέσμευση δική μου, νομοθετούμε τώρα τη λειτουργία του τμήματος Ψυχολογίας. Διοικητικά θα ξεκινήσει από φέτος, ακαδημαϊκά θα ξεκινήσει από του χρόνου».

 

Για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είναι πολλές και έχουμε και σημαντικά πράγματα να κάνουμε και στις υποδομές», τονίζοντας ότι «έχουμε ήδη αναμορφώσει πλήρως την Αλεξανδρούπολη, τώρα, ό,τι γίνει στο νότιο Έβρο πρέπει να γίνει και στον κεντρικό και στο βόρειο Έβρο».

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....