ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΔΕΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023 🚴

Παρουσιάστηκαν σήμερα όλα τα… μυστικά του φετινού ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
σε λαμπρή εκδήλωση στο ΔΕΗ ΑΗΣ Ν. Φαλήρου
– Ενας πρόλογος και 4 ετάπ σε 660,6 χλμ οι διαδρομές του φετινού αγώνα
αυγενακησ 22Λ. Αυγενάκης: Με το βλέμμα στο επόμενο πετάλι μας, πάμε την Ελλάδα ψηλά
Στην παρουσίαση ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, που η χώρα μας διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει διεξαχθεί ποτέ στον τόπο μας, τον ΔΕΗ International Tour of Hellas, στον παλαιό ατμοηλεκτρικό σταθμό στο Νέο Φάληρο.
Πέρσι ξεκινήσαμε από την Κρήτη, περάσαμε από τα Χανιά στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και καταλήξαμε στην Ήπειρο, στα Ιωάννινα, αναδεικνύοντας το φυσικό κάλλος της χώρας μας.
Φέτος, από τις 2 έως τις 6 Μαΐου, με εκκίνηση από το Karteros Beach Sports Center – ΕΑΚΗ (όπου θα διεξαχθούν 9-16 Σεπτεμβρίου οι 3οι Mediterranean Beach Games “Heraklion 2023” ), μύθοι, θρύλοι, αρχαίοι πολιτισμοί, παραδόσεις και ιστορία θα αντιλαλούν σε κάθε διαδρομή, σε κάθε πέρασμα των ετάπ του Γύρου, προβάλλοντας και πάλι την Ελλάδα μας στα πέρατα της γης.
Τι να πρωτομνημονεύσω;
-Τον Ψηλορείτη που στέκει αγέρωχος στη μάνα Κρήτη;
-Την Κνωσσό με το Παλάτι του Μίνωα και τη Γόρτυνα, κέντρα του Μινωϊκού πολιτισμού;
-Το Ιδαίον Άντρο, τόπο γέννησης του μυθικού Θεού Δία;
-Τις Μυκήνες του θρυλικού βασιλιά Αγαμέμνονα, το λίκνο του Μυκηναϊκού πολιτισμού;
-Την αρχαία Τίρυνθα με τα Κυκλώπεια Τείχη;
-Τον επιβλητικό Ταΰγετο, ομπρέλα του Μεσσηνιακού κόλπου;
-Τα Ενετικά Κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης;
-Την ακαταμάχητη Πύλο και τον κόλπο του Ναυαρίνου, όπου σφραγίστηκε η επικράτηση της Επανάστασης του 1821;
-Τον λόφο του Εγκλιανού και το Παλάτι του Βασιλιά Νέστορα;
-Την Αρχαία Ολυμπία, το παγκόσμιο κέντρο του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού;
Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023, με 660,6 χλμ, διατρέχει τρεις Περιφέρειες (Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας), 13 Δήμους και συνολικά 23 πόλεις και κωμοπόλεις.
Θα διαγωνιστούν επί πέντε ημέρες 20 σπουδαίες ομάδες (μεταξύ αυτών η Εθνική μας, της Κύπρου και η Νέων των ΗΠΑ) και 120 κορυφαίοι ποδηλάτες.
Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος, όμως, δεν είναι μόνο ένα μεγάλο διεθνές γεγονός. Είναι ένα ταξίδι στην ιστορία, μια περιήγηση στην Ελλάδα, μια ποδηλατοβόλτα, που μας ταξιδεύει στο παρελθόν για να αναστοχαστούμε το παρόν και να οραματιστούμε το μέλλον με πετάλι και ταχύτητα.
Είναι, επιπλέον και μία αθλητική αποκέντρωση, μία επένδυση για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας. Η προβολή από την τηλεοπτική μετάδοση είναι ανεκτίμητη και πολυδιάσταση, καθώς η εικόνα πηγαίνει σε εκατομμύρια νοικοκυριά στον πλανήτη, διαφημίζοντας τουριστικά τη χώρα μας, όπως αποδείχθηκε και από την Έρευνα του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για τον αντίκτυπο του περσινού ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου, η οποία παρουσιάστηκε στον απολογισμό της διοργάνωσης του 2022.
αυγενακησ 2
Η συνέπεια της χώρας στην αθλητική εξωστρέφεια καθώς και η διασύνδεση του αθλητισμού με τον τουρισμό και την οικονομία παραμένει πρωταρχικό μας μέλημα. Και σ’ αυτή την προσπάθεια βρήκαμε συμμάχους:
-O Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού οραματίστηκε το μέλλον μαζί μας,
ΔΕΗ Α.Ε. και εταιρείες με μεγάλη δυναμική στον χώρο τους, όπως ο Kotsovolos και η Betsson Greece , η Sixt , η Aegean Airlines, η Costa Navarino και πολλές άλλες, αλλά και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, αγκαλιάζουν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.
Για εμάς ο αθλητισμός γίνεται όχημα προαγωγής της κοινωνίας, της συνοχής της και της αέναης βελτίωσής της. Ο αθλητισμός γίνεται πολιτισμός και το ποδήλατο δεν είναι ένα ακόμη άθλημα. Είναι και μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας, άσκησης, αλλά και τρόπος να ταξιδεύει ο νους.
Χωρίς την αμέριστη στήριξη του Πρωθυπουργού, Kyriakos Mitsotakis και χωρίς τη συνεργασία συνολικά της Ελληνική Κυβέρνηση και όλων των συναδέλφων εμπλεκομένων Υπουργών, που με διάφορους τρόπους λύνουν προβλήματα και ενεργοποιούν μηχανισμούς, οι προσπάθειές μας δεν θα είχαν ευοδωθεί.
Και χωρίς την απόλυτη, συντονισμένη και αποτελεσματική συνεργασία και αφοσίωση των στελεχών της Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας – Hellenic Cycling Federation και του προέδρου της #Βασίλης_Διαμαντόπουλος, του Προέδρου της Cycling Greece, #Γιώργος_Λεβεντάκης, όλων των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, μαζί με τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες, την Ελληνική Αστυνομία, τους υγειονομικούς φορείς, τους Εθελοντές μας και τον Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross που πρωτοστατεί στο εθελοντικό κίνημα, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος δεν θα ήταν ένα τόσο πετυχημένο αθλητικό γεγονός πέρσι και δεν θα ήταν ακόμα καλύτερος φέτος!
Τους ευχαριστώ όλους θερμότατα!
Συνεχίζουμε την ορθοπεταλιά μας! Ανεβάζουμε την Ελλάδα ψηλά!
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ αυγενακησΑπό τις 2 έως και τις 6 Μαΐου, με έναν πρόλογο και τέσσερα ετάπ (που φέτος καλύπτουν και την Πελοπόννησο), συνεχίζει ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας το όμορφο «ταξίδι» του στα διεθνή μονοπάτια της αγωνιστικής ποδηλασίας δρόμου.Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που ξεκίνησε πέρυσι μετά από απουσία 10 ετών, και μάλιστα αναβαθμισμένος σε 2,1 στο καλεντάρι της UCI, εντάσσει φέτος νέες διαδρομές και υπόσχεται πως κάθε χρόνο θα συμπεριλαμβάνει και ένα νέο κομμάτι της Ελλάδας.Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγένακης, ο άνθρωπος που υλοποίησε την αναβίωση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου, και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece, υποδέχτηκαν στο ΔΕΗ ΑΗΣ Φαλήρου τους συντελεστές του Αγώνα, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών απ’ όπου διέρχονται τα φετινά ετάπ (διαδρομές), αλλά και τους χορηγούς της διοργάνωσης, καθώς και πλήθος φίλων του ποδηλάτου.

Οι δημοσιογράφοι Εύη Φραγκάκη και Τάκης Πουρναράκης συντόνισαν την εκδήλωση στην οποία αποκαλύφθηκαν τα φετινά… μυστικά της.

Πέντε αγωνιστικές ημέρες, 660,6 χλμ (7.174 υψομετρικά), τρεις Περιφέρειες (Κρήτη, Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα), 13 Δήμοι και συνολικά 23 πόλεις και κωμοπόλεις, 20 ομάδες (6 ProTour, 11 Continental και 3 Εθνικές), 120 αθλητές.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Αφουγκραστήκαμε ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας, συνεργαστήκαμε με τις τοπικές κοινωνίες για να το υλοποιήσουμε και δεν τρομάξαμε από τις τεράστιες απαιτήσεις του.

Πήγαμε πιο ψηλά, πιο δυνατά. Αντιληφθήκαμε τις σύγχρονες προκλήσεις και νιώσαμε ότι το ποδήλατο δεν εκπροσωπεί απλά ένα ακόμη άθλημα.

Το ποδήλατο είναι η συντροφιά του αναβάτη, είτε αυτός είναι αθλητής είτε είναι ένας απλός πολίτης. Μπορεί να είναι μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας, άθλησης αλλά και τρόπος να ταξιδεύει το μυαλό.

Η ρόδα του είναι ένα κινητοσκόπιο, σαν αυτά που έδωσαν τις πρώτες εικόνες στον σινεμά. Μας ταξιδεύει, μας περνάει από μέρη και τα εξερευνά, μας θυμίζει ιστορίες.

Αυτή η ιδιαίτερή του πλευρά, η δυνατότητά του να μας γνωρίζει τόπους, να μας αφήνει μυρωδιές, ήταν και εκείνη που ανέδειξε το άθλημα της ποδηλασίας και ειδικά της αγωνιστικής ποδηλασίας δρόμου, σε μία συναρπαστική δραστηριότητα άθλησης και ψυχαγωγίας, στην οποία διεθνώς επενδύουν εκατοντάδες χώρες.

Η Ελλάδα, η χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των συνδυασμών και των ανεξίτηλων ιστορικών στιγμών έχει πλέον τον δικό της μεγάλο Γύρο. Εργαζόμαστε όλοι σκληρά γι’ αυτό και στοχεύουμε να τον πάμε ακόμα ψηλότερα, και να τον κάνουμε ακόμα πιο δυνατό.

Οι φετινές διαδρομές αναδεικνύουν την «αιώνια» Ελλάδα, εκείνη που τραγουδήθηκε στα έπη του Ομήρου και ακούστηκε στα πέρατα της Γης.

Τι να πρωτοπώ;

Για τον Ψηλορείτη που στέκει αγέρωχος στη μάνα Κρήτη;

Την Κνωσσό με το Παλάτι του Μίνωα και τη Γόρτυνα, κέντρα του Μινωϊκού πολιτισμού;

Το Ιδαίον Άντρο, τόπο γέννησης του μυθικού Θεού Δία;

Τις Μυκήνες του θρυλικού βασιλιά Αγαμέμνονα, το λίκνο του Μυκηναϊκού πολιτισμού;

Την αρχαία Τίρυνθα με τα κυκλώπεια τείχη;

Τον επιβλητικό Ταΰγετο, ομπρέλα του Μεσσηνιακού κόλπου;

Τα ενετικά κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης;

Την ακαταμάχητη Πύλο και τον κόλπο του Ναυαρίνου, όπου σφραγίστηκε η επικράτηση της ελληνικής Επανάστασης του 1821;

Τον λόφο του Εγκλιανού και το παλάτι του βασιλιά Νέστορα;

Την Αρχαία Ολυμπία, το κέντρο του Ολυμπισμού;

Κι όλ’ αυτά είναι μερικά μόνο από τα ενδεικτικά σημεία του φετινού Γύρου.

Μύθοι, θρύλοι, παραδόσεις μπερδεύονται στις φετινές διαδρομές και κάθε πέρασμα έχει τη δική του ιστορία.

Και όλα αυτά δεμένα με τη σύγχρονη Ελλάδα.

Ταγμένα στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος δεν είναι απλά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Είναι μια αφήγηση, ένα ταξίδι στην ιστορία, μια περιήγηση στην Ελλάδα, μια ποδηλατοβόλτα, που με οδηγό την πλούσια ιστορία της χώρας μας, μας ταξιδεύει στο παρελθόν για να αναστοχαστούμε το παρόν και να οραματιστούμε το μέλλον.

Είναι όμως και μία αθλητική αποκέντρωση, μία επένδυση για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών.

Η προβολή από την τηλεοπτική μετάδοση είναι ανεκτίμητη και πολυδιάσταση, καθώς η εικόνα πηγαίνει σε εκατομμύρια νοικοκυριά στον πλανήτη καθιστώντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες και την Ελλάδα τουριστικούς προορισμούς με άμεσα οικονομικά οφέλη.

Πολύ σύντομα, θα υπενθυμίσω τα πραγματικά πρωτόγνωρα αποτελέσματα της πρόσφατης Έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τον αντίκτυπο του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου το 2022.

• η διοργάνωση κόστισε 2,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 44% καλύφθηκε από χορηγίες, ιδιωτικούς φορείς και διαφημίσεις.

• Η συνολική υπεραξία της μιντιακής προβολής εκτιμήθηκε στα 8,2 εκατ. ευρώ.

• το 95% του κοινού δήλωσε ότι o αγώνας στάθηκε αφορμή να γνωρίσουν καλύτερα το ποδήλατο και να ασχοληθούν περισσότερο με αυτό,

• το 94% του κοινού δήλωσε ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει ενεργά τον επόμενο αγώνα το 2023,

• το 98% του κοινού δήλωσε ότι o αγώνας βελτίωσε σημαντικά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και μας αναβάθμισε στον παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη,

• το 72,4% του κοινού δήλωσε ότι o αγώνας τόνωσε οικονομικά τις περιοχές από τις οποίες πέρασε και βοήθησε τις τοπικές οικονομίες,

• το 95% του κοινού δήλωσε ότι ο αγώνας έστειλε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία και ότι βοήθησε να αναδειχθούν θετικά πρότυπα, αρχές και αξίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών

• το 93,7% του κοινού δήλωσε ότι ο αγώνας ενίσχυσε σημαντικά την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών

Με το βλέμμα στο επόμενο πετάλι μας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι σε κάθε εγχείρημά μας, όσο παράτολμο και αν φαίνεται, στόχος μας είναι να διεκδικούμε το παραπάνω, το περισσότερο, ώσπου να φτάσουμε στο τέλειο, που είναι ο σκοπός μας.

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος συνεχίζει να αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση.

Στόχος να φτάσει να συναγωνίζεται τους μεγαλύτερους Γύρους του κόσμου.».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Αυγενάκη ΕΔΩ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο πρόεδρος της Cycling Greece Γιώργος Λεβεντάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους που ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος καθιερώνεται, επισημαίνοντας τον καταλυτικό του ρόλο στην ενίσχυση της ποδηλατικής συνείδησης αλλά και της διάδοσης του επίπονου αθλήματος του ποδηλάτου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο ταμίας της Σάββας Τσοπούρογλου απένειμαν τιμιτική πλακέτα στον Υφυπουργό Αθλητισμό, Λευτέρη Αυγενάκη, για την προσφορά του στον αθλητισμό

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Λεβεντάκη ΕΔΩ

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Διαμαντόπουλου ΕΔΩ

Η ΔΕΗ και φέτος μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023 συνεχίζει έχοντας στο πλευρό του τη ΔΕΗ ως μεγάλο χορηγό της.

Από την πλευρά της διευθύντρια των Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ Σοφία Δήμτσα καλωσόρισε τους παριστάμενους στον πολύ ιδιαίτερο χώρο του Παλαιού Ατμοηλεκτρικού Εργαστασίου της ΔΕΗ, καλώντας τους να τον εξερευνήσουν και τόνισε την αμέριστη στήριξη της ΔΕΗ σε ένα γεγονός που αποφέρει πολλαπλά οφέλη στη χώρα.

«Σας καλωσορίζουμε στο Σταθμό που ηλεκτροδότησε για πρώτη φορά την Αθήνα και τον Πειραιά. Χτίστηκε το 1903 και είναι ένας πολύ ιδιαίτερο κτήριο που φιλοξενεί αυτές τις μέρες και τη σημαντικότατη έκθεση «Το Ρεύμα ανάμεσά μας» με χώρους του εργοστασίου να ανοίγουν στο κοινό μετά από πολλές δεκαετίες.

Έχω ξαναπεί το ποδήλατο είναι απόλυτα ενταγμένο στη λογική της ΔΕΗ για τον πράσινο στρατηγικό σχεδιασμό που είναι προτεραιότητά μας. Η ΔΕΗ θα είναι πάντα κοντά και στον αγώνα και στις ωραίες δράσεις που κάνετε και υποστηρίζουν την πράσινη μετακίνηση που θέλουμε να τη δούμε να επεκτείνεται. Θέλουμε να προβάλλεται και η Ελλάδα όπως έγινε πέρυσι και ευχόμαστε και φέτος να πάνε όλα καλά»

Στο χορηγικό κομμάτι τη ΔΕΗ πλαισιώνουν και σημαντικές εταιρείες με μεγάλη δυναμική στον χώρο τους, όπως ο Κωτσόβολος και η Betsson, η SIXT, η COSTA NAVARINO, η AEGEAN, σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ενώ ο ΕΟΤ παραμένει στρατηγικός σύμμαχος του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Πάντα δίπλα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού
ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Αστυνομία

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιος Αυγερινός. Ο κ. Αυγερινός σταθερά δίπλα στις δράσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού μίλησε εκ μέρους όλων των Εθελοντών, που είναι καταλυτικοί παράγοντες για την επιτυχία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

“Είμαστε περήφανοι που συμπορευόμαστε με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ειδικά με τον κ. Αυγενάκη. Διοργανώσεις σαν τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας πάνε την Ελλάδα μπροστά. Είμαστε έτοιμοι για να στηρίξουμε και τη φετινή προσπάθεια”.

Στο πρόσωπο των ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας που συμβάλουν για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διεξαγωγή του Αγώνα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βράβευσε έξι πρόσωπα που πέρσι είχαν την ευθύνη καθ’ όλη τη διάρκεια του Γύρου για τη συνοδεία και την ασφάλεια του πελοτόν :

Ανθυπαστυνόμος – Καλτσάς Αναστάσιος (Διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών)

Αρχιφύλακας – Τζιότζιας Κωνσταντίνος (Διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών)

Αρχιφύλακας- Φελεμέγκας Γεώργιος (Διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών)

Υπαρχιφύλακας- Ροδίτης Ηλίας (Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, ΔΙΑΣ Αθηνών-Δυτικής)

Αστυφύλακας- Μητάκης Κωνσταντίνος (Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, ΔΙΑΣ Αθηνών-Δυτικής)

Αρχιφύλακας Σεχάτης Νικόλαος (Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας / Τ.Σ.Φ.)

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν

• ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης

• ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Ενέργειας Πελοποννήσου, Γιώργος Οικονόμου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

• ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός

• ο Δήμαρχος Αργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος

• ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος

• Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάστιος Βασιλόπουλος

• Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος

Το αγωνιστικό προφίλ του ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023

Ο Διευθυντής του Αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας, ανέλυσε τις φετινές διαδρομές, τα χιλιόμετρα, τα υψομετρικά, τις περιοχές, ενώ το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βασίλης Αναστόπουλος, εξήγησε τις φανέλες των νικητών, αποκάλυψε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν και μίλησε για τη δική του… επέτειο των 20 ετών από το 2003 όταν και κέρδισε τη γενική κατάταξη στον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας στη Μεγαλόπολη.

Πιο αναλυτικά:

Πρόλογος:

Καρτερός-Καρτερός, 8,1 km (78μ. υψομετρικά)

1ο ετάπ: Ηράκλειο-Ηράκλειο, 187,7 km (2.561μ υψομετρικά)

– Σπριντ ευθείας 1: km 81,6 / Τυμπάκι

– Σπριντ ευθείας 2: km 117,3 / Χάρακας

– Σπριντ ανάβασης 1: km 54,8 / Θεματικό Πάρκο “Ο Κρηταγενής Δίας”

– Σπριντ ανάβασης 2: km 164,7 / Μελέσες

2ο ετάπ: Μυκήνες-Καλαμάτα, 178,3 km (1.825μ υψομετρικά)

– Σπριντ ευθείας 1: km 34,5 / Μύλοι

– Σπριντ ευθείας 2: km 79,9 / Τρίπολη

– Σπριντ ανάβασης 1: km 55,8 / Αχλαδόκαμπος

– Σπριντ ανάβασης 2: km 105,6 / Βίγλες

– Σπριντ ανάβασης 3: km 129,5 / Παραδείσια

3ο ετάπ: Costa Navarino-Κυπαρισσία, 153 km (1.621μ υψομετρικά)

– Σπριντ ευθείας 1: km 28 / Φοινικούντα

– Σπριντ ευθείας 2: km 88,4 / Αεροδρόμιο Καλαμάτας

– Σπριντ ανάβασης 1: km 37 / Πόρος

– Σπριντ ανάβασης 2: km 133,2 / Κοπανάκι

4ο ετάπ: Costa Navarino-Αρχαία Ολυμπία, 133,5 km (1.089μ υψομετρικά)

– Σπριντ ευθείας 1: km 32,2 / Μαραθόπολη

– Σπριντ ευθείας 2: km 85,4 / Ζαχάρω

– Σπριντ ανάβασης 1: km 14,8 / Πύργος Τριφυλίας

– Σπριντ ανάβασης 2: km 98,9 / Σαμικό

Βιντεομηνύματα απέστειλαν
– ο νικητής του περυσινού αγώνα Aaron Gate και
– ο αθλητής της Εθνικής μας ομάδας Πολυχρόνης Τζωρτζάκης
με τις θερμές τους ευχές για καλή επιτυχία του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....