ΕΠΣ ΕΠΟ

 Σας ενημερώνουμε ότι,  η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 17.10.2022
προκειμένου να αποφασίσει την διεξαγωγή ή μη
των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων όλης της χώρας που έχουν ανασταλεί.

Ανακοίνωση Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Δυστυχώς μία από τις συνέπειες του «Μητρώου» είναι η αδυναμία ερασιτεχνικών ομάδων
των μικρών νησιών του Αιγαίου να προσαρμοστούν στην γραφειοκρατία
και τις αδιανόητες άλλες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αγωνιστούν
στα πρωταθλήματα των τοπικών ΕΠΣ.

Η επιμονή του κ. Αυγενάκη στην επιβολή διαδικασιών ανέφικτων για τα μικρά ερασιτεχνικά σωματεία
των νησιών ή άλλων γεωγραφικά απομακρυσμένων περιοχών της χώρας,
οδηγεί σε πράξεις απόγνωσης σαν αυτές που αναφέρονται σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.
Πράξεις οι οποίες ούτε είναι, ούτε πρέπει να είναι εφαρμόσιμες.
Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Αυγενάκη να αναλογιστεί τις συνέπειες των πεπραγμένων του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:

– Μετά την χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώνουμε ότι περίπου τριάντα (30) σωματεία της δύναμης μας, δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση αυτής της παράτασης.
Με μεγάλη μας λύπη για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, αυτοαναιρέθηκε, αφού πριν από λίγες μόνο ημέρες είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα σωματεία των νησιών. Δυστυχώς, μέσα στα προαναφερόμενα σωματεία, υπάρχουν και ομάδες των μικρών ακριτικών μας νησιών.
Έχουμε ενημερωθεί ανεπίσημα από κάποια σωματεία ότι, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους, εξετάζουν ακόμη και την πρόταση που τους έχει γίνει να αγωνισθούν στη γείτονα χώρα, λέγοντας ότι εμάς σαν «ποδόσφαιρο», δεν μας χωρίζει κάτι. Θα μας φέρουν στη δυσάρεστη θέση να ορίζουμε εκεί τα παιχνίδια, αφού για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός δεν έπραξε τα αυτονόητα.

Από πλευράς Ένωσης, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκείμενου να βοηθήσουμε τα σωματεία μας να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.

– Κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου κ Παναγιώτη Διακοφώτη με τους αγανακτισμένους παράγοντες των αθλητικών σωματείων, που δυσανασχετούν με την αποβολή τους από το πρωτάθλημα της εκάστοτε κατηγορίας της Δωδεκανήσου λόγω μη εγγραφής τους στο μητρώο, διευκρίνισαν ότι η αναφορά τους στη γείτονα χώρα, και μάλιστα σε επικοινωνία που είχαν με το υπουργείο αθλητισμού , ήταν προϊόν αγανάκτησης που έχουν επέλθει λόγω της υποχρεωτικότητας και σχεδόν αντισυνταγματικής απόφασης τους υπουργείου για τη συμμετοχή τους ή όχι στο εκάστοτε πρωτάθλημα και ότι φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποτελέσει γεγονός .
Μια διαδικασία αρκετά πολύπλοκη που δημιουργεί θέματα στην ομαλή λειτουργία των σωματείων .
Η συμμετοχή στο μητρώο έπρεπε μα είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση.
Ο κύριος Διακοφωτης κατανοώντας την ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα τους, διαβεβαίωσε ότι από τη Δευτέρα θα αναζητηθούν ουσιαστικές λύσεις για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων .
.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....