Xmas Mitropoli

ΜΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
& ΟΙ ΔΥΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
ΣΤΗΝ
Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

Με την παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών και ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων,
πραγματοποιήθηκε κι᾿ εφέτος η Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα,
στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο,
με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής, 24 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος απ’ όλους τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Χριστουγέννων και εν συνεχεία, τέλεσε τον Όρθρο και την Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία, κατά την οποία σχεδόν στο σύνολό τους οι παριστάμενοι Πιστοί και ιδιαιτέρως νέοι και νέες, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Την διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος, με την χαρακτηριστική λυρικότητα που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στα «Χριστούγεννα της ψυχής». Αυτές τις ημέρες κατακλυζόμαστε από συμβατικότητες κοινωνικές εκδηλώσεις, τυπικές ευχές χωρίς ουσία και από τα έξοδα των «ρηχών» διασκεδάσεων. Ο σύγχρονος άνθρωπος προσπαθεί να βρει την χαρά των Χριστουγέννων στα άψυχα αντικείμενα και όσο περισσότερα αποκτά τόσο παραμένει ανικανοποίητος. Ακόμα πέφτει θύμα της κριτικής πιστεύοντας ότι τα Χριστούγεννα έχουν αλλοιωθεί και ο κόσμος δεν τα αισθάνεται. Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι ούτε τα αντικείμενα ούτε και η κριτική που θα τον γεμίσουν χαρά αλλά η σχέση του με τον Χριστό. Δεν είναι ο Χριστός ένα μέρος των Χριστουγέννων αλλά Αυτός είναι τα Χριστούγεννα! Είναι το μυστήριο στο οποίο καλείται ο κάθε ένας να συμμετέχει και εκτός από την σχέση μαζί Του πρέπει να βρει και την σχέση του με τους άλλους με την «γλώσσα» της συγγνώμης, του χαμόγελου, της στοργής και της έμπρακτης αγάπης. Ολοκληρώνοντας παρεκάλεσε τον Ποιμενάρχη μας να δεηθεί, ώστε με την χάρη του Ενανθρωπήσαντος Χριστού να τα καταφέρουμε, ακόμα και αν δεν αλλάξει η κοινωνία μας, μέσα από μια μικρή, απαρατήρητη ρωγμή να περάσει το φως Του και να γεμίσει τον κόσμο μας!

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε προ της Απολύσεως της Θ. Λειτουργίας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και αγάπη στους πιστούς, που στην κυριολεξία κατέκλυσαν τον Ι. Ναό για να εορτάσουν την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων!

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 7:00 π.μ., τελέσθηκε η 2η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία από τους Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος Χριστιανών, που προσήλθε «μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης» να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι, μεταφέροντας στην Ι. Αδελφότητα και στους Πιστούς τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου!

 

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!


Xmas Mitropoli Xmas Mitropoli 1 Xmas Mitropoli 11 Xmas Mitropoli 111

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....