Συνηθίζω να απαντώ σε ότι συζήτηση γίνεται face to face και μου αρέσει πάντα να έχω άποψη και να ακούω τον συνομιλητή μου ! Όταν όμως γράφονται άρθρα για εμένα , και τα διαβάζει ο κόσμος , θεωρώ σωστό να δίνω και εγώ απαντήσεις για να μπορεί να κρίνει μετά και ο κόσμος αντίστοιχα..
Πρόσφατα δημοσιεύθηκε η εφημερίδα της Πνοής Δημιουργίας , στην οποία έγινε αναφορά σε αρκετά σημεία εμμέσως πλην σαφώς στον τομέα μου !
Καταρχάς χαίρομαι γιατί σημαίνει ότι ένας τομέας που μέχρι και πριν τρία χρόνια δεν ήταν και κάτι ιδιαίτερο για όλες τις Δημοτικές Αρχές του Δήμου μας , τώρα ξαφνικά , όλοι ασχολούμαστε..
Μάλλον κάτι καλό έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια έχω να πω εγώ , καθώς επίσης ότι σχολιάζουμε συνήθως ότι φαίνεται και ότι γίνεται , σίγουρα όχι κάτι ανύπαρκτο..
Και πιο εξειδικευμένα..
1. Διαβάζω πρώτα το άρθρο του κου Μουρούτσου , ο οποίος μιλά ουσιαστικά για την είσοδο της πόλης μας ότι δεν είναι αυτή ωραία εμφάνιση κτλπ. Και συμφωνώ μαζί του ! Γνωρίζω όμως απο τον Αρμόδιο αντιδήμαρχο των Τ.Υ τον κύριο Πούρο , ότι άμεσα ξεκινούν οι ενέργειες για την πλήρη αναβάθμιση του σημείου αυτού , και μπορείτε για περισσότερες λεπτομέρειες να ενημερωθείτε από τον ίδιο ή και από την παρουσίαση του απολογισμού μας στο κομμάτι που ο ίδιος παρουσίασε .
Και πάμε στα σημεία που αναφέρετε στο αντικείμενο μου..
-Λέει ο κύριος Μουρούτσος ότι μετά βαΐων και κλάδων τοποθετήσαμε την ταμπέλα I LOVE CORINTH στα Καλάμια !
Απαντώ :
Ένα απλό βίντεο ανεβάσαμε ανάμεσα στα εκατοντάδες που έχουμε δημιουργήσει , και μάλιστα είναι ένα σημείο που απαθανάτισαν χιλιάδες επισκέπτες και μόνιμοι κάτοικοι στα social media τους φέτος το καλοκαίρι , κάτι που σημαίνει δωρεάν προώθηση και διαφήμιση της περιοχής μας παντού !
Εκτός αν πιστεύετε ότι δεν έπρεπε να ανεβάσουμε ούτε αυτό , και ούτε να βάλουμε την ταμπέλα ! Έχω αντίθετη άποψη , όπως και πάρα πολλοί συνδημότες μας και επισκέπτες μας..
-Πιο κάτω αναφέρετε ότι δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα από το promotion με το να βγαίνουμε στον Αυτιά !
Απαντώ : Αλήθεια , εαν δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα με το να βγαίνεις στην πρώτη πρωινή εκπομπή σε τηλεθέαση στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο, τι θα μου προτείνατε ;
Να μην βγαίνω καθόλου φαντάζομαι , να κλαίμε την μοίρα μας , και να ακολουθήσω την πολιτική ετών τώρα στον Δήμο μας , να είμαστε στο μεταξύ μας .. ;
Με συγχωρείτε αλλά δεν θα πάρω..
2. Συνεχίζουμε με άρθρο με θέμα .. << Νέοι και αυτοδιοίκηση >>
Περιμένεις λοιπόν ηλικιακά να το γράφει ένας εικοσάχρονος , τριαντάρης , σαράντα , σαράντα και ..
και ξαφνικά βλέπω την φωτογραφία του κου Δόντη !
Αγαπητέ μου Μιχάλη , αλήθεια εαν δεν μπορώ εγώ που είμαι σήμερα 29 χρονών να ξέρω τι θέλει ένας νέος άνθρωπος απο τον Δήμο του , πιστεύεις ότι εσύ στην σεβαστή αλλά μεγάλη ηλικία των άνω των εξήντα να ξέρεις καλύτερα ;
Σου απαντώ : OXI ! Μην κάνεις ποτέ το λάθος να πιστέψεις ότι μπορείς να μας νιώσεις ! Έχουν αλλάξει οι εποχές , και οι ανάγκες μας , απο τότε που ήσασταν εσεις τριάντα.. Συνεχίζει μάλιστα ο κ. Δόντης και μου δίνει και συμβουλές..
Λέει λοιπόν ότι θα πρέπει να διαφημίζουμε το προϊόν και όχι τον εαυτό μας..
Απαντώ :
– Στην διαφήμιση στο Μετρό που έγινε φέτος είδατε να βάζω φωτογραφία μου στα 17 πλαίσια στους 32 σταθμούς του Μετρό ;
Εγώ πάλι είδα ότι βάλαμε μια εικόνα απο την παραλία καλάμια πολύ ωραία για όλο τον μήνα Αύγουστο !
– Στην διαφήμιση στον Προαστιακό είδατε να βάζω εμένα όταν ντύσαμε όλο το τραίνο για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες ;
Εγω είδα ότι βάλαμε τον ναό του Απόλλωνα , το αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεων και τα ορεινά χωριά του Δήμου μας..
– Στα έντυπα μήπως, στις 6 γλώσσες που δημιουργήσαμε είδατε να βάζω κάτι απο εμένα μέσα σε αυτά , κάποια φωτογραφία μου ;
Όχι , εγώ είδα μια αναφορά σε όλα τα μέρη του Δήμου μας είτε ορείνα είτε παραθαλάσσια , αναφορές στην ιστορία μας , στα τοπικά μας προιόντα , στις εναλλακτικές δραστηριότητες , σε όλα αυτά που αφορούν δηλαδή έναν τουρίστα..
– Μήπως στην ιστοσελίδα www.visitcorinth.gr , με βλέπετε κάπου ;
Γιατί σας απαντώ , όχι..
– E τότε φαντάζομαι στο καλοκαιρινό , στο φθινοπωρινό , στο χριστουγεννιάτικο , στο πασχαλιάτικο σποτ , μήπως πρωταγωνιστώ κάπου ;
– Ούτε…
Θα μπορούσα να σας γράψω πάρα πολλά , αλλά νομίζω δεν έχει άλλο σημασία ο κόσμος κατάλαβε..
Κατάλαβε ότι σας πειράζει ένας νέος άνθρωπος που παρουσιάζει τον ΤΟΠΟ ΤΟΥ και όχι τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ στα μεγάλα κανάλια της χώρας μας ..
Γιατί εαν παρουσίαζα τον εαυτό μου θα μίλαγα για αυτόν , βρείτε μου ένα βίντεο σε συνέντευξη που έχω δώσει να μιλάω για εμένα..
ΠΑΝΤΑ μιλάω για την Κόρινθο και για τον Δήμο μας γενικώς !
Μάλλον σας πειράζει που μιλάω εγώ για τον Δήμο μας !
Εάν δεν μιλάω εγώ που είμαι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος , ποιος θέλετε να μιλάει ;
Μήπως τελικά έχετε πρόβλημα που είμαι Αντιδήμαρχος..;!
Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα εάν ισχύει κάτι τέτοιο..
Εγώ ξέρω ότι κάνω την δουλειά μου.. όπως θα έπρεπε να κάνει οποιοσδήποτε έχει θέση ευθύνης !
Συνεχίζει ο Κύριος Δόντης και μιλάει ότι στην πρωινή ζώνη με τον κύριο Αυτιά , την παρακολουθούν μόνο μεγάλες ηλικίες και όχι μικρότερες , τις οποίες όπως και λέει μόνο αυτές θέλουμε να τραβήξουμε στον Δημο μας..
– Ποιος σας είπε ότι διαφημιζόμαστε μόνο στον Αυτιά αρχικά ;
Συνεντεύξεις έχουμε δώσει και σε πολλές άλλες εκπομπές και σε άλλα κανάλια , και σε πολλά ραδιόφωνα.. Tο ότι ο Αυτιάς λόγω πολυετούς εμπειρίας αλλά και μεγάλης αναγνωρισιμότητας έχει μείνει χαραγμένα στο μυαλό σας πιο έντονα είναι άλλο αυτό ..
Κύριε Δόντη , οι νέοι παρακολουθούν πολύ περισσότερο το facebook και το instagram ! Αλήθεια τα έχετε παρακολουθήσει εσείς καθόλου ;
Φαντάζομαι πως όχι γιατί μέχρι το 2019 δεν υπήρχαν , το δημιουργήσαμε εμείς και μέσα απο το VisitCorinth_Official κάθε μέρα , ανεβάζουμε φωτογραφίες και βίντεο προβάλλοντας και προωθώντας στις νεότερες ηλικίες ιδίως την περιοχή μας ! Μάλιστα σε σποτάκια που δημιουργούμε κάνουμε στοχευμένες διαφημίσεις στην Αθήνα μέσα απο τα social media και κυρίως στις νεανικές ηλικίες !
Επίσης ποιος σας είπε ότι δεν θέλουμε τις μεγαλύτερες ηλικίες για επισκέπτες της περιοχής μας ;!
Εννοείται και τους θέλουμε και για αυτό στοχεύουμε και σε αυτούς , διότι σε καποιες περιπτώσεις ένας μεγαλύτερος σε ηλικία ίσως να μπορεί να αφήσει κατά μέσο όρο και περισσότερα χρήματα σε ένα διήμερο του στην Κόρινθο απ’ ότι ένας φοιτητής !
Και τον ηλικιωμένο θέλουμε και τον φοιτητή , και την οικογένεια και το ζευγάρι και τους φίλους εαν θέλετε την απάντηση μου και για αυτό διαφημιζομαστε παντού..
Επίσης λέει ο κ. Δόντης ότι στην παραλία Καλάμια έπεσαν οι πωλήσεις κατά 10 με 15%..
Εδώ είναι να σε πιάνουν τα γέλια..
Ρωτάω κύριε Δόντη απο πότε υπάρχει αυτή η ύφεση ;
Γιατί στα Καλάμια μέχρι το 2019 αγωνιζόντουσαν μόνοι τους 3- 4 επιχειρηματίες μια ολόκληρη δεκαετία να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους ..
Ήταν μια παραλία έρημη που ούτε οι ίδιοι οι Κορίνθιοι επισκεπτόμασταν για μπάνιο ή για καφέ γιατί τίποτα δεν μας δελέαζε..
Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε καινούργιες και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών επιχειρήσεις εστίασης στα Καλάμια..
Και μου μιλάτε για ύφεση ; στα Καλάμια ;
Θα φταίνε οι Ναυαγοσώστες που βάλαμε μάλλον που μέχρι το 2019 , δεν υπήρχε καμία ασφάλεια για τους λουόμενους στην παραλία..
Οι αλλαξιέρες μάλλον που ήθελες να αλλάξεις να βάλεις το μαγιό σου και δεν υπήρχε σημείο
ή οι ντουζιέρες που ήθελες να κάνεις ένα μπάνιο και έψαχνες ποια ντουζιέρα θα δουλεύει..
Σίγουρα θα φταίει η διαφήμιση που κάναμε στην παραλία ή η καινούργια ταμπέλα που τοποθετήσαμε και λάτρεψαν οικογένειες και παιδιά αποθανατίζοντας την στιγμή που ήταν στο μέρος αυτό..
Η μικροπολιτική σας κύριε Δόντη ξεπερνάει κάθε όριο κάποιες φορές και καλό είναι να αυτοσυγκρατείστε..
Τέλος ο κ. Δόντης αναφέρεται στις γαλάζιες σημαίες..
και ότι αυτό που τοποθετήσαμε για τους ΑΜΕΑ είναι κουρελούδες…
Απαντώ..
Χαίρομαι γιατί μαζί μας μάθατε τι σημαίνει γαλάζια σημαία..
Γιατί o Δήμος Κορινθίων στην ιστορία του τόσες Γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του δεν είχε ποτέ.. Αν δεν κάνω λάθος είχαμε πριν πολλά χρόνια στα καλάμια επι του αείμνηστου Θωμά Θωμαίδη !
Και τώρα έχουμε στα Καλάμια , στην Ποσειδωνία , στην Αλμυρή και στον Κόρφο ! Ένα παγκόσμιο σύμβολο πιστοποίησης για την παραλία και τα νερά της θάλασσας που μόνο καλό μπορεί να κάνει στον τόπο μας !
Δεν ακούω να λέτε κάτι για όλα αυτά..
Που κάθε χρόνο γίνονται έλεγχοι απο την Γαλάζια σημαία και αν δεν πληρείς τις 33 προδιαγραφές , στις αφαιρούν , όπως τις χάσανε πολλοί προορισμοί φέτος..
Αντιθέτως εσείς σχολιάζετε τον μπλέ διάδρομο που τοποθετήσαμε ως “κουρελού”..
κύριε Δόντη θα πρέπει να είστε καλύτερα διαβασμένος , γιατί ακριβώς τον ίδιο διάδρομο , απο την ίδια εταιρεία έχουν τοποθετήσει οι Δήμοι , Ζακύνθου , Ρόδου , Ρεθύμνου , Ροδόπης , Θάσου , Ηρακλείου , Λέσβου , Θεσσαλονίκης , Χαλκιδικής , Νάξου , Γλυφάδας , Μεγαρέων , Ελαφονήσου κ.α καθώς και επιχειρήσεις !
Άρα όλοι αυτοί μαζί με εμάς τοποθετούμε μια “κουρελού” κοροιδεύοντας τον κόσμο και τους εαυτούς μας , και ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς να λέτε την σκληρή πραγματικότητα στον κόσμο ..
Κύριε Δόντη , μέχρι το 2019 δεν υπήρχε καμία πρόσβαση για ΑΜΕΑ που ήθελαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες του Κορινθιακού και Σαρωνικού Κόλπου του Δήμου μας , ενώ σήμερα δίνουμε αυτή την δυνατότητα στην παραλία Καλάμια με τις πιστοποιημένες παγκοσμίως “κουρελούδες” , και χρησιμοποιημένες απο πολλούς δήμους της Ελλάδας μας , στην παραλία Αλμυρής , στην παραλία του Κόρφου και στην παραλία του Λεχαίου καθώς και WC AMEA σε αυτές τις παραλίες !
Και αυτά θα χρησιμοποιούμε μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να παραλάβουμε τις μόνιμες υποδομές για ΑΜΕΑ στον Δήμο μας, τα seatrack , που είμαι βέβαιος ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύντομα απο τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες , που είναι και αρμόδιες για το ζήτημα αυτό !
Διότι το σύνθημα Δήμος για όλους , εμείς το κάνουμε πράξη , και βρίσκουμε λύσεις , να το κάνουμε..

3. Συνεχίζουμε με το άρθρο << ήταν μια όμορφη Πόλη.. >> της κας Πηνελόπης Γιαννακοπούλου την οποία και δεν γνωρίζω προσωπικά και εύχομαι ειλικρινά

καλή επιτυχία

..

Μέσα στο άρθρο της η κα Γιαννακοπούλου αναφέρεται σε κάποια σημεία στον τομέα μου , συγκεκριμένα αναφέρει..
– ” ότι είπαμε ότι ήρθε πολύς κόσμος , ότι είπαμε ότι ήρθαν γαλάζιες σημαίες , ότι είπαμε έγινε μεγάλη προβολή .. και ότι τίποτα απολύτως δεν άλλαξε “
Απαντώ : εδώ θα διαφωνήσω , και κόσμος ήρθε και πολύς απο Αθήνα και ξένος απο άλλες χώρες , και αυτό μπορείτε να το ανακαλύψετε με μια απλή ερώτηση στους επιχειρηματίες των παραλιακών καταστημάτων μας..
Δεν είπαμε εμείς ότι ήρθαν οι Γαλάζιες σημαίες απλά, αλλά ήρθαν πραγματικά..
Δεν είπαμε εμείς ότι έγινε μεγάλη προβολή , αλλά έγινε πραγματικά μέσα απο την Τηλεόραση , το ραδιόφωνο , το μετρό , τον προαστιακό , τα social..
Δεν το λέμε εμείς , το έργο μιλάει απο μόνο του..
Και στο ότι τίποτα απολύτως δεν άλλαξε.. θα διαφωνήσω !
Οι εικόνες που μας αφηγήστε ,πως η παραλία μας είναι έρημη τώρα και χωρίς πολύ κόσμο τον χειμώνα , έτσι ήταν όλο τον χρόνο πριν το 2019 και για πολλά χρόνια..
Οπότε ναι πολλά άλλαξαν !
Πιστεύω ότι η φωτογραφία με έναν κάδο που είναι πεσμένος στην παραλία , που θα μπορούσε κάλλιστα ο οποιοσδήποτε περνάει εκείνη την ώρα να τον ρίξει ή να τον σηκώσει αντίστοιχα , δεν το θεωρώ άξιο αναφοράς ..
Σχολιάζει πιο κάτω η κα Γιαννακοπούλου , ότι απαγορευτική φαντάζει πλέον η επίσκεψη στην πόλη μας , και ότι πολλά αυτοκίνητα περνάνε απο την Εθνική οδό αλλά ΟΥΔΕΊΣ μπαίνει στην πολη μας .. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δεν αποτελούμε προορισμό παρά μόνο για μακρινούς συγγενείς , ή για επισκέπτες άλλων πόλεων που θέλουν να κάνουν μια γραφική διαδρομή !
Απαντώ : κα Γιαννακοπούλου , υπάρχουν δύο σενάρια,
ή απλά θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση για να κάνετε , κάτι που νομίζω ότι δεν αρμόζει στην ιδιότητα που είδα ότι υπογράφετε
ή θέλετε να βλέπετε αυτά που θέλετε να βλέπετε..
Δηλαδή έναν κάδο πεσμένο και μια ομπρέλα σπασμένη..
Τίποτα άλλο δεν έχετε δει ;
Δεν έχετε δει ότι οι παραλίες μας τους καλοκαιρινούς μήνες πλημμυρίζουν απο τουρίστες πλέον ;
Δεν έχετε δει ότι τον Απρίλιο Μήνα καλέσαμε 20 τουριστικούς πράκτορες απο όλη την Ελλάδα , που για πρώτη φορά είδαν τον Δήμο μας μετά απο κάλεσμα μας ως τουριστικό προορισμό ;
Δεν είδατε στην Αρχαία Κόρινθο , που τόσα χρόνια επισκέπτονταν τουρίστες από όλο τον κόσμο και δεν τους δίναμε καμία πληροφόρηση για την περιοχή μας και τώρα σχεδιάσαμε, δημιουργήσαμε και λειτουργούμε με δικούς μας πόρους ένα υπερσύγχρονο Infokiosk με έντυπα , με ψηφιακή οθόνη και με φυσική παρουσία ενημερώνοντας όλους για τον δήμο μας και το τι μπορεί να κάνει κάποιος εδώ..;
Δεν είδατε την επίσκεψη του πρέσβη της Κίνας στην Αρχαία Κόρινθο , την πρόεδρο του ΕΟΤ στα καλάμια, τον μεγαλύτερο τουριστικό εξερευνητή happy traveller το καλοκαίρι Ευτύχη Μπλέτσα που ήρθε στον Δήμο μας και έμεινε για μια βδομάδα , και θα ετοιμάσει επεισόδιο αποκλειστικά για εμάς για την Κορινθία μας ;
Δεν είδατε τους ναυαγοσώστες στην παραλία καλάμια τους καλοκαιρινούς μήνες ;
Δεν είδατε τα γεμάτα μαγαζιά ;
Δεν είδατε το οδοιπορικό μας που προβάλλουμε μέσα απο το facebook και το instagram όλες τις κοινότητες του Δήμου μας , αναφέροντας σημαντικά ιστορικά θέματα και σημεία των περιοχών μας που μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάπου καταγεγραμμένα ?
Δεν είναι όλα τέλεια , ούτε είναι όλα άσχημα ..
Απλά απο εσάς που τώρα θέλετε να ασχοληθείτε με τα κοινά περίμενα να είστε πιο ενημερωμένη ..
Βάσεις στον τομέα του Τουρισμού μπήκαν και πολύ γερές , αυτά τα τρία χρόνια..
Δεν μπορείς απο την μια στιγμή στην άλλη να τα αλλάξεις όλα..Κάθε μέρα ,κάθε μήνα, κάθε χρόνο κάτι βάζεις , ένα λιθαράκι..
Ξαφνικά μια τοποθεσία που μέχρι και πριν τρία χρόνια δεν υπήρχε στον τουριστικό χάρτη όχι απλά του εξωτερικού αλλά και της χώρας μας , αυτά που έχουν γίνει στην πιο δύσκολη περίοδο που έχουμε διανύσει τα τελευταία χρόνια με πανδημία , πολέμους και αύξηση τιμών παντού …
Τα θεωρώ πολύ σημαντικά και άδικα τέτοιων χαρακτηρισμών !
Μόνο καλό δεν κάνει στην πόλη μας , έστω και ένας ξένος να διαβάζει τέτοια πράγματα για εμάς ..
Ακόμα και στην αντιπολίτευση όταν ήμουν πριν χρόνια , περισσότερες προτάσεις έκανα , παρά χαρακτηρισμούς που θα μπορούσαν να απωθήσουν κόσμο στην περιοχή μας..
Που δεν υπήρχε και τίποτα απο όλα αυτά που σας ανέφερα !
Τέλος φεύγω από την εφημερίδα της Πνοής Δημιουργίας και πάω σε μια δημοσίευση του κου Μπαλάφα , που σχολιάζει τον απολογισμό μας και με πρώτο θέμα τον τουρισμό !
Ο οποίος πολλές φορές με έχει σχολιάσει για το έργο μου και τις ενέργειες μου χωρίς να έχω δώσει ποτέ απάντηση..
Κύριε Μπαλάφα , έχω δώσει απαντήσεις για όλα αυτά τα οποία αναφέρετε πιο πάνω , και έχω να σας δηλώσω ότι ζηλεύω κάτι σε εσας..
Τον άπλαιτο χρόνο να έχετε άποψη για όλα..
Εν κατακλείδι , όλοι είμαστε Κορίνθιοι και θα έπρεπε να έχουμε καταλάβει ότι περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν..
.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....