Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ!

Το μήνυμα της ισότητας αλλά και της συνεχούς προσπάθειας για εξίσωση των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις ήταν το κεντρικό θέμα της συνομιλίας που είχαν οι μαθητές της Α Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΑΤΣΟΓΛΟΥ με τον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η δημοσιογραφική ομάδα επιδίωξε να έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Κυμπουρόπουλο και να του θέσει τα ερωτήματά της.
Κάνοντας έρευνα στην επαγγελματική πορεία του, εξεπλάγησαν από όσα είχε καταφέρει παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του. Γι’ αυτό θέλησαν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί του και να τον ρωτήσουν πώς είναι να ζει κανείς μαχόμενος καθημερινά.

«Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει και η ατομική προσπάθεια είναι μικρή κίνηση, αλλά ουσιαστική, που ωστόσο πρέπει να ξεκινήσει από τους νέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Μηνύματα ενωτικά για την κοινωνία αλλά και για τη συνεχή προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει κάποιος σ’ όποια θέση κι αν βρίσκεται κάποιος, αρκεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, μέσα πάντα στα πλαίσια της δημοκρατίας και του διαλόγου.

Η συνέντευξη έκλεισε με ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: Δεν χρειάζεται να ξεχωρίζουμε σε κάθε άνθρωπο κάποιο χαρακτηριστικό του, επειδή είναι ιδιαίτερο, αλλά να τον βλέπουμε ως σύνολο.

ΜΑΘΗΤΗΣ: Πότε σταματά ο άνθρωπος να ονειρεύεται; Έχουν όρια τα όνειρα;

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ποτέ! Μόνο όταν κάποιος πεθάνει σταματά να ονειρεύεται!

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....