Την σύνδεση της με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου εγκαινίασε η Κόρινθος
την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία Hengas Hen Gaz
που έχει αναλάβει το έργο στο σημείο σύνδεσης, στην περιοχή του Πεδίου Βολής,
παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου,
των υφυπουργών κ.κ Χρήστου Δήμα και Νίκου Ταγαρά,
εκπροσώπων της ΔΕΣΦΑ, τοπικών αρχών και αντιδημάρχων.

«Για το δήμο Κορινθίων και για μένα προσωπικά είναι μια ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα . Δικαιώνεται η επιλογή μας 2 χρόνια πριν να προχωρήσουμε με την hen gas , μια ιδιωτική εταιρία, και να συνδέσουμε την πόλη της Κορίνθου με το φυσικό αέριο. Όταν η Κόρινθος εξαιρέθηκε του σχεδιασμού αποφασίσαμε ως δημοτική αρχή να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο. Με συγκεκριμένο σχέδιο, επαφές και δυναμική διεκδίκηση καταφέραμε να πετύχουμε την σύνδεση της Κορίνθου με το δίκτυο φυσικού αερίου παρέχοντας στους πολίτες την δυνατότητα της επιλογής. Πολλοί αμφέβαλαν αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Είμαι χαρούμενος που κάνουμε σήμερα τα εγκαίνια του δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος της ενέργειας τους περίπου 40%, αλλά και στα δημοτικά κτίρια η μελέτη για την σύνδεση των οποίων έχει ολοκληρωθεί, οι πρώτες συνδέσεις θα γίνουν στα δημοτικά κτίρια.

Είχα τη χαρά στο γραφείο μου, στο δημαρχείο, να συναντηθούν με την εταιρία οι πρώτες μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να συνδεθούν με το δίκτυο ώστε να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές. Πίσω μου, σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και θα λειτουργήσει το επιχειρηματικό πάρκο, και εκεί οι νέες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το έργο που σήμερα εγκαινιάζεται, καταλαβαίνετε, εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του δήμου Κορινθίων για την βελτίωση των υποδομών, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη. Η πρόθεση της εταιρίας είναι να έχουν συνδεθεί και τα δημοτικά κτίρια και οι μεγάλες επιχειρήσεις εντός του 2023 και πιστεύω θα υλοποιηθεί. Θα εργαστούμε όλοι γι αυτό, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, η εταιρία την οποίαν εμπιστεύομαι πως θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση και οι υπουργοί μας πως θα παρέχουν την στήριξη που χρειάζεται ώστε το καλοκαίρι να πετύχουμε βελτίωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος με τις πρώτες συνδέσεις.
Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν για την επιτυχία αυτού του έργου!»
ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και κατέληξε λέγοντας:

«Οι ενέργειές μας, σ ένα οικονομικό περιβάλλον που διαρκώς αυξάνει τις απαιτήσεις του, ευεργετούν τους πολίτες κι αυτό αφορά όχι μόνο το δίκτυο φυσικού αερίου αλλά και άλλους τομείς της καθημερινότητας όπως τον δημοτικό φωτισμό η αναβάθμιση του οποίου προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες αλλά και οικονομία. Η σύνδεση της Κορίνθου με το δίκτυο φυσικού αερίου είναι το πρώτο από τα πολλά και μεγάλα έργα που θα δουν οι Κορίνθιοι να υλοποιούνται μέσα στο 2023! Γιατί ως δημοτική αρχή μιλούμε την γλώσσα των έργων! Για να μπορούμε, σήμερα, αύριο και κάθε μέρα να κοιτάζουμε τους δημότες στα μάτια γνωρίζοντας πως έχουμε επιτελέσει απέναντι τους, το καθήκον μας!»
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 10

Η σύνδεση αποτελεί επιτυχία της δημοτικής αρχής αφού πριν από δυο χρόνια ήταν εκείνη που ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε η πόλη, μέσα από την συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες και παρόχους να μην εξαιρεθεί του σχεδιασμού και να διαθέσει στους πολίτες την επιλογή της χρήσης φυσικού αερίου.

Σε ένα περιβάλλον ενεργειακής κρίσης που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης η επίτευξη της σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου αποτελεί την απόδειξη της προνοητικότητας της παρούσας δημοτικής αρχής η οποία αποκωδικοποιώντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις και τις υποδομές που ανακουφίζουν , διευκολύνουν και δίνουν επιλογές στους πολίτες.

Η σύνδεση των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και σύντομα η εταιρία θα δέχεται αιτήσεις σύνδεσης. Επιπλέον εκπονείται μελέτη, χωρίς κόστος για το δήμο Κορινθίων, για σύνδεση φυσικού αερίου σε δημοτικά κτίρια, επίσης χωρίς κόστος. Επιτυγχάνεται σημαντική μείωση κόστους ενέργειας και φιλικό για το περιβάλλον αποτέλεσμα.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 67899

Με την τελετή του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου η έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Κορίνθου, παρουσία των Υφυπουργών Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού κ. Ταγαρά, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Δήμα, του Δημάρχου Κορίνθου κ. Νανόπουλου, των Αντιπεριφερειάρχων κκ. Οικονόμου, Βυτινιώτη, Γκιολή και Κόρκα, του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Λουζιώτη, του Διευθυντή εταιρικής επικοινωνίας του ΔΕΣΦΑ κ. Καλλιγά, εκπροσώπων του επιχειρηματικού και τεχνικού κόσμου της Κορίνθου.

Η εκκίνηση των εργασιών σηματοδοτεί την είσοδο της Κορίνθου στον ενεργειακό χάρτη της χώρας. Στόχος της HENGAS είναι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους να τροφοδοτήσει τους πρώτους καταναλωτές, με δεδομένο πως ο ΔΕΣΦΑ θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του μετρητικού σταθμού για τη σύνδεση του δικτύου της Κορίνθου με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου.

Απώτερος στόχος μας είναι η επίτευξη διείσδυσης στο 80% για τους οικιακούς πελάτες και στο 90% για τους βιομηχανικούς μέσα στην επόμενη διετία, έτσι ώστε να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή διάχυση των οφελών από τη χρήση του φυσικού αερίου στους δημότες και τις επιχειρήσεις.

Το έργο της κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο Κορίνθου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και επιχορηγείται μερικώς από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, γεγονός το οποίο θα ευνοήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Κορίνθου που θα θελήσουν να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου, καθώς για αυτούς τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν.

Επιπρόσθετα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα προκηρυχθεί πρόσκληση του ΕΣΠΑ απευθυνόμενη στους καταναλωτές της Κορίνθου και της Τρίπολης για την επιδότηση του κόστους αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης με σύγχρονα, ασφαλή και οικονομικά συστήματα φυσικού αερίου. Οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση 65% του κόστους αντικατάστασης που φτάνει στο 100% για τους πιο ευάλωτους καταναλωτές. Η πρόσκληση συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ θα είναι ενεργή μέχρι το τέλος του 2023, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές με μηδενική έως ελάχιστη επιβάρυνση να εγκαταλείψουν τις ρυπογόνες μορφές ενέργειας και να επωφεληθούν οικονομικά.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 6

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HENGAS κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα της HENGAS που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο και το οποίο τερματίζει την ενεργειακή απομόνωση της περιοχής, θέτοντας παράλληλα θεμέλια για ισχυρή ανάπτυξη.

Ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και ιδίως τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τη στήριξη τους στο εγχείρημα της HENGAS να φέρει στο συντομότερο δυνατό χρόνο φυσικό αέριο στην Κόρινθο, την Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη. Θερμές ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία απηύθυνε στον Δήμαρχο Κορίνθου διαβεβαιώνοντας πως η HENGAS θα στηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική της Κορίνθου.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 678

Την ικανοποίηση του για ένα έργο ιδιαιτέρως σημαντικό για την ανάπτυξη της Κορίνθου εξέφρασε ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού κ. Ταγαράς. Ο Υφυπουργός επεσήμανε τη σημασία του φυσικού αερίου ως ενός καυσίμου που αυξάνει τις επιλογές των καταναλωτών και συμβάλλει στην επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων.

Ως μια σπουδαία μέρα για την Κόρινθο χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών για το δίκτυο φυσικού αερίου ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Δήμας. Τόνισε πως με την έλευση του φυσικού αερίου στην Κόρινθο τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αποκτούν μια ακόμη ενεργειακή επιλογή για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 67

Ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός πως η Κόρινθος αποκτά πρόσβαση στο δίκτυο φυσικού αερίου δήλωσε ο Δήμαρχος Κορίνθου, κ. Νανόπουλος. Συνέχισε δηλώνοντας δικαιωμένος για την επιλογή να προχωρήσει ο Δήμος με τη HENGAS για τη σύνδεση της Κορίνθου με το φυσικό αέριο.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ενέργειας κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στο έργο της κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Κόρινθο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Λουζιώτης στάθηκε στο γεγονός πως είναι πολύ χαρμόσυνο το γεγονός πως οι επιχειρήσεις της Κορίνθου θα έχουν τη δυνατότητα μιας ακόμη πηγής ενέργειας στην προσπάθεια τους να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 2345

Ο Σύμβουλος Διοίκησης της HENGAS  Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε πως σε όλα τα σενάρια που υπάρχουν για την επόμενη εικοσιπενταετία το φυσικό αέριο θα συνεχίσει να έχει πρωταρχικό  ρόλο ως μεταβατικό καύσιμο στον δρόμο για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, ενώ συνάμα ήταν και θα είναι οικονομικότερο.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 234

Τέλος, απευθυνόμενος στον τεχνικό κόσμο της Κορίνθου τόνισε πως η HENGAS θα σταθεί αρωγός τους στην προσπάθεια να διασφαλιστεί με ασφαλή και ποιοτικό τρόπο η μετάβαση νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο φυσικό αέριο. Στο προσεχές διάστημα με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου θα διοργανωθεί ενημερωτικό σεμινάριο επί θεμάτων ασφαλείας στα δίκτυα και στις εσωτερικές εγκαταστάσεις εξοπλισμού φυσικού αερίου, καθώς και επί θεμάτων που αφορούν την πρόσκληση του ΕΣΠΑ για αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 2 ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 23 ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 6789

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....