keramidaki-2023

Ένα αίτημα 30 περίπου ετών, των κατοίκων της περιοχής,
ικανοποιήθηκε την Δευτέρα βράδυ 31 Ιουλίου 2023.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και οι συνεργάτες του
παρέδωσαν στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής
τον παραλιακό πεζόδρομο στο Κεραμιδάκι με … ένα party ….

Ο πεζόδρομος ενώνει την παραλία «Καλάμια» με την παραλία 5Φ
και αλλάζει όλο το τοπίο στο παραλιακό μέτωπο.

Το έργο της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου κατά 450 μέτρα
ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 με τις κατεδαφίσεις των κτισμάτων που βρίσκονταν στο σημείο.
Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση σειράς πολεοδομικών διαδικασιών
και η απεμπλοκή χρόνιων ζητημάτων από μια ομάδα στελεχών,
επιστημόνων και αιρετών που εργάστηκαν με ζήλο προκειμένου να επιτευχθεί το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοσιογραφικής μας Ομάδας
μετά την διάνοιξη, διατίθεται προς πώληση

και το μοναδικό παραλιακό ακίνητο -φιλέτο που βρίσκεται στο σημείο, δίπλα στο 5Φ.
keramidaki-2

Νέα αναβαθμισμένη παραλία για την Κόρινθο!  Νέος Πεζόδρομος στο Κεραμιδάκι!

  • Παραδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε κλίμα ευφορίας και με την δέσμευση του δημάρχου για επέκταση!

«Είμαι ευτυχής γιατί σήμερα παραδίδουμε μια καινούργια παραλία!»
Στα λόγια του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου βρίσκεται η ουσία του έργου που ολοκληρώθηκε στο Κεραμιδάκι,
σε μια περιοχή που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν ερειπωμένη και εγκαταλελειμμένη.

Η επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου και η ένωση των παραλιών Καλάμια και 5ΦΙ,  ανοίγει για την πόλη μια καινούργια προοπτική και ουσιαστικά υλοποιεί, ως μια ακόμα παρέμβασης από τις πολλές, την δέσμευση της δημοτικής αρχής για ενοποίηση του τεράστιου και καταπληκτικού παραλιακού μετώπου της Κορίνθου, για την απόλυτη στροφή της πόλης στην θάλασσά της.

Ήταν αίτημα χρόνων, 30 και πλέον, για τους κατοίκους της περιοχής. Την αναγκαιότητα υλοποίησης του, αποδεικνύει η συνεργασία τους με τις υπηρεσίες του δήμου και οι παραχωρήσεις που έκαναν προς όφελος της πόλης ώστε, το αδιέξοδο στην Μ.Αλεξάνδρου να αρθεί , η απομόνωση της περιοχής να πάψει, ένα νέο κεφάλαιο, κεφάλαιο ανάπτυξης να ανοίξει για το Κεραμιδάκι!

Και άνοιξε!

 

Πλέον, κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να περπατούν δίχως εμπόδια από την μια παραλία στην άλλη! Μπορούν να φτάνουν με το αυτοκίνητο, το δίκυκλο το ποδήλατο τους και να έχουν πρόσβαση σε μια καινούργια παραλία ,μοναδική όπως και οι υπόλοιπες! Μπορούν απρόσκοπτα να το κάνουν με άνεση, ασφάλεια και θέα τον Κορινθιακό!

keramidaki-1

Στην παράδοση του έργου τα χαμόγελα άστραψαν! Ικανοποίηση αλλά και δικαίωση τα συναισθήματα που κυριάρχησαν! Η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ.Κωνσταντίνα Κόλλια συγκινημένη μίλησε για μια δουλειά πολύπλοκη και επίπονη που ολοκληρώθηκε, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος έκανε λόγο για καθήκον που εκπληρώθηκε! Εκεί και οι κάτοικοι που με την δική τους καθοριστική συμβολή επέτρεψαν να υλοποιηθεί όχι ένα έργο, αλλά το πρώτο βήμα για την μεταμόρφωση στο Κεραμιδάκι.

Όλοι μαζί περπάτησαν στον νέο πεζόδρομο στον  οποίον έχουν τοποθετηθεί σύγχρονα φωτιστικά led, χωρίς βέβαια η ανάπλαση και οι παρεμβάσεις στο χώρο να έχουν τελειώσει. Στο  σημείο αναμένεται η υλοποίηση και τουριστικής επένδυσης που τόσο ανάγκη έχει η πόλη ώστε να ισχυροποιήσει την θέση της στον τουριστικό χάρτη της χώρας, να λάβει το μερίδιο που της αναλογεί προσφέροντας σε όσους την επιλέγουν, εκτός από απαράμιλλη ομορφιά, επιλογές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες  και διαμονή!

Δέσμευση του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, το έργο να συνεχιστεί προς την περιοχή Κανταρέ. «Στα επόμενα 2 χρόνια θα δείτε την αλλαγή και την ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων που με όραμα σχεδιάσαμε και συνέπεια υλοποιούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

 

Η παράδοση του έργου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Κόρινθο! Κεφάλαιο ανάπτυξης και προοπτικής.  Με διορατικότητα και αποτελεσματική διαχείριση η δημοτική αρχή προχώρησε στην υλοποίηση του!

 

Την παράδοση , συνόδευαν από νωρίς γνωστοί djs της πόλης, μεταμορφώνοντας το βράδυ της Δευτέρας σε γιορτή, δίνοντας το σύνθημα της αλλαγής και της προοπτικής σε ένα σημείο που μέχρι πρότινος ήταν σκοτεινό, μοναχικό, εγκαταλελειμμένο και  μη προσβάσιμο.

 

Η δημοτική αρχή συνεχίζει απαρέγκλιτα στον «δρόμο» της υλοποίησης των δεσμεύσεων  που ανέλαβε έναντι των πολιτών το 2019, χωρίς να προσαρμόζει την στάση, την συμπεριφορά και τις ενέργειές της στην φιλοσοφία των εκλογών του Οκτώβρη.

 

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....