Προχωράμε ενΕΡΓΑ

 

Ο Άγγλος συγγραφέας και κριτικός G.K.Chesterton είχε πει: «Συμβιβασμός παλιότερα σήμαινε ότι μισό καρβέλι ψωμί είναι καλύτερο από καθόλου ψωμί. Για τους σύγχρονους πολιτικούς, φαίνεται πως σημαίνει ότι μισό καρβέλι είναι καλύτερο από ολόκληρο καρβέλι». Και δυστυχώς, όλα δείχνουν πως επιβεβαιώνεται. Οι άνθρωποι συνηθίσαμε ίσως στα ψίχουλα και ξεχάσαμε όσα ονειρευόμασταν, όσα ελπίζαμε, όσα αξίζουμε.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο Δήμο. Με βαριά ιστορία και τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης. Με δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους, με μία πελώρια δεξαμενή εθελοντών και με ανθρώπους οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να «γεράσουν» και να σταματήσουν να προσφέρουν ο καθένας από τη δική του θέση. Σαφέστατα για να επιτύχει κάποιος όσα οραματίζεται κι όσα θεωρεί ότι έχει ανάγκη ο τόπος του χρειάζεται χρήματα, όμως χρειάζεται και κάτι πολύ πιο σημαντικό, το οποίο όμως δεν συζητείται αρκετά. Έναν ηγέτη με όραμα και ξεκάθαρη διάθεση αποκέντρωσης της εξουσίας. Έναν άνθρωπο που θα αφήσει τους συνεργάτες του ελεύθερους να δημιουργήσουν όσα γνωρίζουν ότι χρειάζεται ο τόπος τους, χωρίς τη φοβία ότι θα «ξεπεραστεί». Έναν άνθρωπο που βλέπει στην επιτυχία του ενός, την εκτόξευση της ομάδας.

Ένας τέτοιος ηγέτης αποδείχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων κύριος Βασίλης Νανόπουλος. Όλες οι κινήσεις του είναι προσανατολισμένες στο στόχο που ο ίδιος έθεσε: Στροφή της πόλεως στη θάλασσα και προσέλκυση επενδύσεων και τουριστών. Αμφότεροι οι στόχοι έχουν πολλαπλά οφέλη, με νέες θέσεις εργασίας, εισροή χρήματος, αλλά και απόδοση ταυτότητας στο Δήμο Κορινθίων. Ένας ηγέτης που δε φοβήθηκε να κάνει αποκέντρωση των εξουσιών, δίνοντας και πάλι πάγιες προκαταβολές στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, γνωρίζοντας πως εκείνοι ξέρουν καλύτερα απ’ τον καθένα τα προβλήματα της περιοχής τους και την καλύτερη λύση σε αυτά. Ένας ηγέτης που ξέρει όχι μόνο να απαντά, αλλά κυρίως να ρωτά και να ζητάει βοήθεια από όποιον έχει τη διάθεση και τις γνώσεις να την προσφέρει. Ένας ηγέτης που έχει απόλυτη επίγνωση πως τη δύναμή του την οφείλει στους συμβούλους του.

Σε κάποια από τις συναντήσεις μας μου προτάθηκε να συμπορευθώ με τον Δήμαρχο Κορινθίων κύριο Βασίλη Νανόπουλο. Αυτό που έκανα ήταν να κάνω δύο βήματα πίσω και να «αφουγκραστώ» τον Δήμο μας. Είδα λοιπόν έναν Δήμο με ξεκάθαρη διάθεση εξωστρέφειας, συγκεκριμένο όραμα και το πλέον σημαντικό… ελευθερία. Ελευθερία τοπικών και δημοτικών συμβούλων να συνδιαμορφώσουν το μέλλον των παιδιών μας.

Ο Δήμος Κορινθίων δεν έχει ανάγκη από απλή διαχείριση. Έχει ανάγκη από συμβούλους με ξεκάθαρα διατυπωμένες προτάσεις, όρεξη να «χτίσουν» το μέλλον του Δήμου μας κι έναν Δήμαρχο που να υπηρετεί την πόλη του κι όχι να τον υπηρετούν. Στον αγώνα αυτό αποφάσισα να ενώσω τις δυνάμεις μου με το Δήμαρχο Κορινθίων κύριο Βασίλη Νανόπουλο, ούτως ώστε με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ να συνεχίσουμε να προχωράμε ενΕΡΓΑ.

 

Κωνσταντίνος Δουβής

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με τον συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

του Δημάρχου κ. Βασίλη Νανόπουλου

 

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....