Kassimi

kasimi-11

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΣΤΕΥΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Η αυτοδιοίκηση είναι μία σχέση, η οποία έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις και δεν φεύγει ποτέ.

Είναι παρούσα σε όλες τις δράσεις σου και επηρεάζει, τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου, σε βαθμό εμμονής.

Η συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα, έχει πολλές δυσκολίες σε κάνει να αισθάνεσαι, χρήσιμος πολίτης, που μπορεί ακόμα και με μικρά πράγματα να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής των συμπολιτών σου. Πολλοί ένοιωσαν έκπληξη, όταν είδαν ότι θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Δημήτρη Πιστεύο στον Δήμο Σικυωνίων.

Ο κύκλος μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε κλείσει και αυτό το ήξεραν όλοι όσοι ασχολούνται με τα περιφερειακά πράγματα.

Όταν δέχθηκα την πρόταση του φίλου μου Δημήτρη Πιστεύου, να βοηθήσω την προσπάθεια του, η  πρώτη αντίδραση ήταν έκπληξη αλλά ακολούθησαν το συναίσθημα και η λογική.

Γνωρίζω πολλά χρόνια τον Δημήτρη και ως επιχειρηματία αλλά πολύ περισσότερο ως άνθρωπο.

Η ποιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος και η πραότητά του, σε αναγκάζουν να σκεφτείς σοβαρά την πρόσκλησή του. Όταν δε αυτά συνδυάζονται με γνώση, εμπειρία και την αγάπη για τον τόπο του, είναι πλέον μονόδρομος η απόφαση να συμπορευτείς μαζί του στην προσπάθειά του ν’ αλλάξει τον Δήμο Σικυωνίων.

Ν’ αλλάξει τις απαρχαιωμένες παραγοντικές δομές, ν’ αλλάξει τις πολιτικάντικες και αναχρονιστικές συμπεριφορές, που κρατούν δέσμιους τους πολίτες και σε διαρκή υποβάθμιση τον Δήμο τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά.!

Συμμετέχοντας στον συνδυασμό «Επόμενη ημέρα» από την πρώτη κιόλας στιγμή αισθάνεσαι τη δημιουργικότητα της συμμετοχής και του διαλόγου.

Ο Δημήτρης είναι σπάνιος άνθρωπος, δοτικός και πολύ ανοικτός σε νέες ιδέες και πρακτικές και στη νεωτερικότητα.

Πείσθηκα και κάθε μέρα το βιώνω όλο και πιο πολύ, ότι οι αρετές και τα ταλέντα του θα οδηγήσουν ψηλά τον Δήμο και τους δημότες του.

Δεν θα μπορούσα και να μην σταθώ δίπλα του και να τον συνδράμω εκεί που ο ίδιος εκτίμησε ότι μπορώ να το κάνω.

Από την  επαγγελματική μου ενασχόληση στο Κιάτο και την καθημερινή μου επαφή με τους Σικυώνιους, γνωρίζω τα προβλήματα τις αγωνίες αλλά και τα όνειρά τους.

Αυτά τα όνειρα θα προσπαθήσουμε μαζί να τα κάνουμε πράξη, γιατί και το αξίζουν και το δικαιούνται.

Ο Δημήτρης Πιστεύος είναι ο  άνθρωπος που μπορεί να φέρει και να εγγυηθεί την επόμενη ημέρα στον Δήμο Σικυωνίων.

 

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΣΙΜΗ

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Επόμενη ημέρα

===================================================================================

Τα περίπου 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Δήμου Σικυωνίων εκτείνονται από τον Κορινθιακό μέχρι τα όρη που αποτελούν το φυσικό όριο ανάμεσα σε Κορινθία,  Αχαΐα, Αργολίδα και Αρκαδία. Ο Δήμος μας έχει μεγάλη έκταση και αποτελεί επιτομή τού Μεσογειακού τοπίου, αφού την παραθαλάσσια-πεδινή ζώνη τού Δήμου διαδέχεται η ημιορεινή και αυτήν η ορεινή, όλες δε συναντώνται σε μια απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων. Εκτός από το γεωγραφικό ανάγλυφο ποικιλομορφία χαρακτηρίζει και τις κατοικίσιμες περιοχές τού Δήμου Σικυωνίων αφού εκτός από την την έδρα του, την πόλη τού Κιάτου ο Δήμος συγκεντρώνει κατοίκους σε κωμοπόλεις, χωριά και οικισμούς.

Η διαχείριση αλλά και η ισόρροπη ανάπτυξη, απαιτεί σχέδιο, ιεράρχηση και τολμηρές αποφάσεις, απαλλαγμένες από μικροπολιτικές πρακτικές, μικροσυμφέροντα, τοπικισμούς και πολυετείς αγκυλώσεις, στοιχεία τα οποία σήμερα κυριαρχούν και τον κρατούν δέσμιο πολιτικών επιλογών που στερούνται στρατηγικής και οράματος.

Σήμερα και επί σειρά ετών ο Δήμος διοικείται με πολιτική αντίληψη περασμένων δεκαετιών και παρωχημένη λογική, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ σε έργα αποσπασματικά, τα οποία όμως δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο, όπως λένε και οι πολίτες και δεν είναι ενταγμένα σ’ ενα γενικό σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια κανένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα έχει λυθεί, αυτά για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους αντιμετωπίζονται με «μπαλώματα» και σπασμωδικές κινήσεις.

Η παραλιακή ζώνη έχει άπειρα προβλήματα και απέχει πολύ από τις επιθυμίες των δημοτών, των επισκεπτών αλλά και όσων επιχειρούν σε αυτή και αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής Οικονομίας μας.

Η Λίμνη τής Στυμφαλίας υπάρχει ουσιαστικά μόνο στους χάρτες και έχει ανατραπεί πλήρως το οικολογικό ισοζύγιο στην ιστορική και παγκοσίως γνωστή περιοχή.

Ο Φενεός έχει ξεμείνει στο μακρινό 1990, όταν ολοκληρώθηκε το φράγμα, το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε για να λύσει τα αρδευτικά προβλήματα της περιοχής.

Την ίδια στιγμή τα χωριά τού Δήμου κάθε χρόνο βλέπουν να μειώνεται ο πληθυσμός τους, να φθίνει η παραγωγή τους και το οικογενειακό εισόδημά τους, γεγονότα τα οποία καθιστούν σχεδόν αδύνατη την παραμονή των νέων σε αυτά.

Η έλλειψη σχεδίου είναι παραπάνω από εμφανής και πρέπει να προβληματίσει όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά και τα δημοτικά πράγματα και κυρίως τούς Δημότες.

Ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει δημιουργικά  τη θάλασσα, το βουνό, την ιστορία, τον μύθο, την καλλιέργεια, τον αγροτοδιατροφικό τουρισμό, την παράδοση, για να προσελκύσει επενδύσεις, επισκέπτες και να εξασφαλίσει αξιοπρεπές εισόδημα για τους Δημότες του.

Για την επίτευξη του στόχου απαιτείται συντονισμός με τη σύνταξη μελετών, σύγχρονη αντίληψη για τη Διοίκηση, την Οικονομία, τις Υποδομές και τις Υπηρεσίες, δηλαδή για όλα όσα συμβάλλουν στην  ποιότητα ζωής ενός Πολίτη τον 21ο αιώνα.

Απεναντίας στον Δήμο Σικυωνίων τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια όλα γίνονται αποσπασματικά και κάποιες φορές τυχαία, με αποτέλεσμα ο χρόνος να έχει παγώσει και η ποιότητα ζωής των Δημοτών διαρκώς να διολισθαίνει.

Η Επόμενη ημέρα οφείλει και πρέπει να αναστρέψει αυτή τη μίζερη κατάσταση.

Είναι επιτακτικό η νέα Δημοτική Αρχή να κινηθεί με σχέδιο, ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες πρόγραμμα, προκειμένου και ν’ ανατιστραφεί η καθοδική πορεία και να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος. Μελετημένα, ιεραρχημένα και γρήγορα πιάσουμε ξανά το νήμα και να βρούμε  τον δρόμο για να  ξαναγίνει το Κιάτο, η πόλη που αξίζει στους κατοίκους της, να γίνουν και πάλι τα όμορφα χωριά μας οι ζωντανές και δημιουργικές κοινότητες που θα κρατήσουν τους νέους ανθρώπους στα Άγια χώματά μας.

Ο Δήμος Σικυωνίων έχει όλα τα εχέγγυα να καταστεί διεθνής τουριστικός περιορισμός, να μπει σ’ επιχειρηματικούς και περιβαλλοντικούς χάρτες, για να επιτευχθούν δε οι στόχοι αυτοί απαιτούνται μελέτες σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και εξειδικευμένους μελετητές, πολλή δουλειά, προβολή και δημοσιοποίηση των πλεονεκτημάτων τού τόπου μας και της ιστορικότητάς του, η κατασκευή στοχευμένων και συνδυασμένων έργων υποδομής και η παροχή κινήτρων για τουριστικές,  επιιχειρηματικές δράσεις και ήπιας όχλησης επιχειρηματικότητα, που θα στηρίξουν την τοπική οικονομία και θα κρατήσουν τους νέους κοντά μας.

Ο Δήμος πρέπει και θα ξαναζήσει τον μύθο του!

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....