ΤΣΙΠΡΑΣ 1


Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Κορίνθου στον Αλέξη Τσίπρα.

Η εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε δεκτή με συνθήματα
«νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός»
 και «Αλέξη προχώρα να αλλάξουμε τη χώρα».

Άνθρωποι όλων των ηλικιών έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι
και να τον ενθαρρύνουν να προωθήσει πολιτικές
που θα δίνουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο  Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει:
αύξηση μισθών,
μείωση τιμών,
ρύθμιση χρεών,
δίκαιο αποτελεσματικό ισχυρό κράτος δίπλα στον πολίτη
.

– Η πιο ισχυρή αντισυστημική ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ που θα πλήξει το καθεστώς Μητσοτάκη
– Ο Μητσοτάκης δεν θέλει συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα,
για την ακρίβεια, τη συρρίκνωση εισοδημάτων, τα χρέη την υποβάθμιση του ΕΣΥ

Στην Κόρινθο βρέθηκε σήμερα Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας,
όπου περιόδευσε στην αγορά της πόλης.

Ο κ. Τσίπρας, μετά την περιοδεία του και τις συζητήσεις με καταστηματάρχες και καταναλωτές,
απηύθυνε σύντομη ανοιχτή ομιλία και αναφέρθηκε στα εξής:

«Η μάχη που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας μέχρι τις 21 του Μάη είναι μία μάχη που αφορά τη ζωή μας» υπογράμμισε αρχικά και κάλεσε τους πολίτες να μη δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά που βλέπουν τις τελευταίες μέρες στα μέσα ενημέρωσης. «Να δίνετε σημασία στην καθημερινή επαφή με τους απλούς ανθρώπους στις πλατείες, στους δρόμους, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς. Ένα είναι το συναίσθημα που κυριεύει πλέον τους πολίτες. Ότι ήρθε πια η ώρα να πούμε ως εδώ!» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Το κρίσιμο για τη ζωή μας είναι με ποιες πολιτικές θα κυβερνηθεί η χώρα» είπε και πρόσθεσε ότι «Αυτό που χρειάζεται είναι βεβαίως να βγούνε μπροστά οι δυνάμεις της εντιμότητας, αλλά και με ένα σχέδιο που θα δώσει ανάσα και προκοπή στον τόπο» εξηγώντας ότι «4 χρόνια τώρα αυτό που επικρατεί είναι η εξαπάτηση της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των μισθωτών, η απαξίωση κάθε έννοιας δημόσιου συμφέροντος. Τέσσερα χρόνια τώρα αυτό που κυριαρχεί στη ζωή μας είναι η αδικία. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πούμε ως εδώ. Ως εδώ στην απαξίωση, ως εδώ στην εκμετάλλευση, ως εδώ στην εξαπάτηση και την αδικία».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε στη συνέχεια ότι «το κρίσιμο είναι μέχρι τις εκλογές στις 21 του Μάη, να κουβεντιάσουμε για τα πραγματικά προβλήματα που έχει η ελληνική κοινωνία. Αυτός είναι ο στόχος μας, να κουβεντιάσουμε για τα προβλήματα» και πρόσθεσε ότι «τα πραγματικά προβλήματα είναι πάνω από όλα η συρρίκνωση του εισοδήματος. Είναι οι εργασιακές σχέσεις. Είναι το έλλειμμα της ελπίδας για τη νέα γενιά. Είναι η ανασφάλεια που νοιώθει ο πολίτης απέναντι σε ένα κράτος εχθρικό. Είναι η διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας. Είναι ο φόβος απέναντι στα κοράκια και τα funds που καραδοκούν να πάρουν την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη. Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία». Ταυτόχρονα, υπογράμμισε: «Αντίθετα, η κυβέρνηση, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του, τα Μέσα ενημέρωσης που τους στηρίζουν δεν θέλουν καθόλου να συζητήσουμε για αυτά τα μεγάλα προβλήματα. Και δεν θέλουν, διότι δεν έχουν απαντήσεις. Τέσσερα χρόνια τώρα έχουν δώσει δείγματα γραφής. Δεν έχουν να δώσουν απαντήσεις στην ακρίβεια, στη συρρίκνωση του εισοδήματος».

«Λένε ότι η ακρίβεια ήταν εισαγόμενη. Ναι, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη, είναι ελληνική. Δεν γίνεται η χώρα μας να είναι η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στην τιμή του ρεύματος, της βενζίνης, με τις ακριβότερες τιμές στο σούπερ μάρκετ, ενώ έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουν να δώσουν απαντήσεις και φθάνουν στο σημείο να περνάνε τον κόσμο για μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας. Έβλεπα προχθές πώς προσπάθησαν να στήσουν με ερασιτεχνικό τρόπο ένα ακόμα σόου στις τηλεοπτικές κάμερες με την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου, ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Έφθασαν στο σημείο να ντύσουν ως δήθεν επιβάτες τα στελέχη της ΝΔ στον ΟΣΕ, τους ίδιους τους ανθρώπους που ήταν στο σόου φιάσκο στο σταθμό της Λάρισας για να δείξουν ότι δήθεν υπάρχει σταθμός τηλεδιοίκησης, ενώ ήταν μία απαρχαιωμένη κονσόλα. Τους ίδιους ανθρώπους να παριστάνουν τους επιβάτες και να λένε πόσο ασφαλείς νοιώθουν. Για πόσο ηλίθιους περνάνε τους πολίτες; Δεν ξέρω αν αυτές τις συμβουλές τους τις δίνουν Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι. Θέλω όμως να θυμηθώ μία φράση ενός, όχι επικοινωνιολόγου αλλά μεγάλου Αμερικάνου πολιτικού, του Αβραάμ Λίνκολν, που είχε πει ότι μπορεί κανείς να κοροϊδέψει όλους μια φορά, να κοροϊδεύει λίγους συνέχεια, αλλά δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες συνέχεια. Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό επί 4 χρόνια και να θέλει να τον ξανακοροϊδέψει στην κάλπη της 21ης Μαΐου».

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....