ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΥΟΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 111


Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
επισκέφθηκε τον Εύοσμο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του προς τους πολίτες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,
στην νομοθετική ρύθμιση που αφορά στη Χρυσή Αυγή, μια εγκληματική οργάνωση, όπως είπε,
που κρύβεται πίσω από το φερετζέ ενός πολιτικού κόμματος:

«Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία, που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίον έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Και αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους.

Αυτοί οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία, είναι οι ίδιοι οι οποίοι «κλείνουν το μάτι» τελικά στη Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο. Δεν είχαν δυσκολία θέλω να θυμίσω στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν να συμπορεύονται μαζί τους.

Μαζί ψήφισαν τότε, για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου, μαζί είχαν συμπορευθεί. Εδώ λοιπόν θα κριθούν όλοι. Και κάνω μία έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, αύριο που είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας ουσιαστικά του Κοινοβουλίου πριν διαλυθεί η Βουλή, να ομονοήσουμε επιτέλους, να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση εγκληματική, καταδικασμένη. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αυτά τα οποία ζήσαμε τις εποχές της κρίσης. Και όλοι μαζί να υψώσουμε εμπόδιο, ένα ανάχωμα σε αυτά τα σχέδια τα οποία κάποιοι καταστρώνουν.

Και ελπίζω ότι τελικά μέχρι αύριο θα πρυτανεύσει η λογική. Το ότι αρχίζουν σήμερα με διάφορες δικαιολογίες, «προφάσεις εν αμαρτίαις» λέγεται αυτό, ότι δε θέλουν να ψηφίσουν τη διάταξη, να αναθεωρήσουν την άποψή τους και αύριο με τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία να δώσουμε τη δυνατότητα να θωρακίσουμε το τμήμα του Αρείου Πάγου να πάρει τη σωστή απόφαση και να ερμηνεύσει σωστά το νόμο τον οποίον έχουμε ψηφίσει.

Κοντός ψαλμός όμως, αύριο θα ξέρουμε και όλοι θα λογοδοτήσουν τελικά για τη συμπεριφορά τους και ξέρετε στην ψήφο τελικά στο Κοινοβούλιο κρίνονται οι πραγματικές προθέσεις και όχι στα λόγια», τόνισε.

«Ξέρετε, καλά φίλες και φίλοι, πόσες κρίσεις κληθήκαμε να διαχειριστούμε αυτή την τετραετία που μας πέρασε. Από την προσφυγική κρίση στον Έβρο, τον προκλητικό μας γείτονα, μία πανδημία, μία ενεργειακή κρίση, μία κρίση ακρίβειας, φυσικές καταστροφές.

Διαχειριστήκαμε όλες αυτές τις κρίσεις με επάρκεια, αλλά ταυτόχρονα κρατήσαμε το τιμόνι του σκάφους της πατρίδας σταθερό. Kαι η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, είναι μία καλύτερη χώρα από την Ελλάδα του 2019.

Και ήθελα σήμερα Δήμαρχε, φίλες και φίλοι, να βρεθώ μαζί σας εδώ στο Δήμο σας, όπως είπες στο δεύτερο πολυπληθέστερο Δήμο όλης της Βόρειας Ελλάδος, για να συζητήσουμε από κοινού και να σας μιλήσω εν συντομία για τα σχέδιά μας για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Όπως γνωρίζετε, έχω επιλέξει να είμαι υποψήφιος στην Α’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές. Είναι μία απόφαση συμβολική, είναι μία απόφαση ουσιαστική ταυτόχρονα. Έχουμε ασχοληθεί πολύ με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης την τελευταία τετραετία. Έχουμε καταφέρει και έχουμε προχωρήσει μεγάλα έργα τα οποία ήταν κολλημένα, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Κάποιοι φωτογραφιζόντουσαν μπροστά σε μουσαμάδες και ψεύτικα εκδοτήρια. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το 2024. Το πιο σύγχρονο Μετρό σε όλη την Ευρώπη. Ένα Μετρό το οποίο ταυτόχρονα θα αναδείξει τον πολιτιστικό θησαυρό αυτής της πολύ ιδιαίτερης πόλης.

Όμως ξέρω πολύ καλά, Δήμαρχε, ότι το δικό σας μέλημα εδώ στη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι πώς θα φέρουμε το Μετρό στα δυτικά. Αυτό θα είναι το πρόταγμα της επόμενης διακυβέρνησης. Το Μετρό πρέπει και θα έρθει στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπως θα έρθει και ο Προαστιακός, για να μπορέσουμε να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας, για να μην αισθάνεστε σε καμία περίπτωση ότι υπάρχουν δύο ή τρεις Θεσσαλονίκες που τρέχουν με διαφορετική ταχύτητα.

Και γι’ αυτό και επισκέφτηκα σήμερα μια σειρά από σημαντικά σημεία εδώ στην περιοχή σας, για να μιλήσω για αυτά τα οποία θα κάνουμε από εδώ και στο εξής» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογές. Και είναι κρίσιμες γιατί πετύχαμε πολλά. Αλλά τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Να θωρακίσουμε τη σημαντική πρόοδο της χώρας με το να εμπιστευτούμε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση της πατρίδας μας. Αυτό είναι το στοίχημα. Θα πάμε μπροστά, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;

Οι πολίτες θυμούνται την τετραετία του κ. Τσίπρα. Θυμούνται τις κλειστές τράπεζες, οι συνταξιούχοι εδώ που είναι μαζί μας σίγουρα κάποιοι θυμούνται το νόμο Κατρούγκαλου και την προσωπική διαφορά. Θυμούνται την Ελλάδα της υποανάπτυξης, θυμούνται τα ανοιχτά σύνορα, θυμούνται το δράμα της Μόριας, της Ειδομένης, λίγο πιο βόρεια από εδώ.

Και μπορούν και συγκρίνουν, αν η Ελλάδα του 2023 είναι μια καλύτερη Ελλάδα από την Ελλάδα του 2019 και την Ελλάδα του 2015. Γι’ αυτό και θα μας εμπιστευτούν, γι’ αυτό και θα δώσουν τη στήριξή τους στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία, για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Μόνο μπροστά. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ για το χειροκρότημά σας. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους. Χαρά και υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ», σημείωσε κλείνοντας το χαιρετισμό του προς τους πολίτες του Ευόσμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....