Farmakis Orkomosia

«Το 2019 ανάψαμε τη φλόγα της Δυτικής Ελλάδας,
τώρα ήρθε η ώρα να μπούμε οριστικά και αμετάκλητα στο βάθρο των νικητών»

σημείωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την ομιλία του στη τελετή ορκωμοσίας
του ιδίου ως επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
αλλά και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2024
στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών,
παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη,
του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και προέδρου της ΕΝΠΕ, Απόστολου Τζιτζικώστα,
βουλευτών, τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου, ο Νεκτάριος Φαρμάκης
έθεσε τον πήχη των στόχων του ψηλά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά
πως θα διεκδικήσει μία Περιφέρεια – Ολυμπιονίκη ανάπτυξης και ευημερίας!


«Είμαι βέβαιος πως η Δυτική Ελλάδα δεν είναι απλά η Ολυμπιακή Περιφέρεια, αλλά μπορεί να γίνει και η ίδια Ολυμπιονίκης ανάπτυξης και ευημερίας Θα μνημονεύσω το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων: Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά! Αυτό είναι και το δικό μας σύνθημα, πια» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακόμα, ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης εξέφρασε τη συγκίνησή του για την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και την πίστη του ότι το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας θα ανταποκριθεί στο ύψος των προσδοκιών των πολιτών.  «Παραμένω σταθερός υποστηρικτής του δημοκρατικού διαλόγου, αλλά και της ανάγκης συνθέσεων που επιβάλλει η Αυτοδιοίκηση, πέρα από εκλογικά συστήματα και συσχετισμούς δυνάμεων, αναγνωρίζοντας βέβαια, ότι το μεγάλο βάρος πέφτει στην πτέρυγα που επέλεξαν οι ίδιοι οι πολίτες να διοικήσει» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως ο τελικός στόχος για τη Δυτική Ελλάδα είναι ένας και απλός: «Να γίνει ο τόπος που θα θέλει και θα αξίζει καθένας να ζει».

«Μπροστά πάνε μόνο όσοι κοιτάζουν μπροστά» είπε ο κ. Φαρμάκης, τονίζοντας πως η ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής είναι ευθέως ανάλογη της μεγάλης εμπιστοσύνης και της ισχυρής ψήφου που έλαβε από την κοινωνία κατά τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Farmakis Orkomosia

Αναφερόμενος στο έργο που έγινε την 4ετία που ολοκληρώνεται, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ποιος άραγε πίστευε το 2019, ότι σε 4 μόλις χρόνια, η Δυτική Ελλάδα θα γινόταν από πρωταθλήτρια ανεργίας, πρωταθλήτρια δημιουργίας θέσεων εργασίας; Ποιος πίστευε ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 7.000 νέες επενδύσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Ποιος πίστευε ότι η Δυτική Ελλάδα, από μία άγνωστη σε όλους Περιφέρεια, θα γινόταν η Γη της Φλόγας, η Ολυμπιακή Γη, ο τόπος που καινοτομεί και πρωτοπορεί, συγκεντρώνοντας πλέον διεθνείς αναγνωρίσεις, όπως οι ενεργειακές κοινότητες που αναγνωρίστηκαν από την Παγκόσμια Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά και τα πρωτοποριακά μέτρα του ΤΕΒΑ που υιοθετήσαμε και πλέον αναγνωρίζονται ως παράδειγμα προς μίμηση από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;  Κι όμως… Όλα αυτά έγιναν. Έγιναν και πολλά ακόμα. Γι’ αυτό σήμερα είμαι ακόμα πιο βέβαιος, ακόμα πιο αισιόδοξος για τη Δυτική Ελλάδα».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Φαρμάκης, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δεν είναι «εξουσία» αλλά «υπηρεσία», τονίζοντας πως δεν αισθάνεται «αιώνιος» και γι’ αυτό, μέλημά του είναι να αφήσει πίσω του παρακαταθήκη έργου και παρακαταθήκη ενότητας. «Επιθυμία μου είναι να με αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας ως τον Περιφερειάρχη με τα σηκωμένα μανίκια, αυτόν που ήρθε για να υπηρετήσει και όχι να υπηρετηθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Farmakis Orkomosia 1

«Από την καρδιά μου εύχομαι σε όλες και όλους να έχουν υγεία και να περάσουν τις γιορτινές μέρες που έρχονται με ευτυχία.  Και ο νέος χρόνος να μας βρει όλους ακόμα πιο ώριμους και ενωμένους, αλλά και να φέρει στον τόπο μας  ακόμα καλύτερες μέρες. Από την δική μου πλευρά, θα κάνω τα πάντα προκειμένου να βάλουμε στον τόπο μας τον Κότινο του Ολυμπιονίκη» κατέληξε.

Στη μεγάλη προσπάθεια και τα βήματα προόδου που έκανε τα τελευταία χρόνια η Δυτική Ελλάδα αναφέρθηκε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη που εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό. «Γνωρίζω και από την παρουσία μου στο υπουργείο Παιδείας τις σημαντικές προσπάθειες του Νεκτάριου Φαρμάκη για την εκπαίδευση, αλλά και από τη θέση στο υπουργείο Τουρισμού, την επιτυχημένη προσπάθεια της Olympian Land» σημείωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο Περιφερειάρχης μαζί με το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για μια ακόμα καλύτερη και δημιουργική νέα αυτοδιοικητική θητεία.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε ότι βρέθηκε στην Πάτρα για να παραστεί στην ορκωμοσία «ενός και φίλου και ενός εκ των καλυτέρων Περιφερειαρχών της χώρας, που κατάφερε να σηκώσει τη Δυτική Ελλάδα ψηλά, εντός και εκτός χώρας». «Είμαι βέβαιος, αγαπητέ Νεκτάριε, ότι μαζί με την ομάδα σου μπορείτε να πάτε τη Δυτική Ελλάδα ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα πιο ψηλά», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες,Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο, Ηλείας Αθανάσιο, τον Επίσκοπο Κερνίτσης, Χρύσανθο και τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, πρωτοσύγκελου π. Θεόκλητου.

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....