Την δυνατότητα να φοιτήσει με υποτροφία στο Κολλέγιο Αθηνών ένας μαθητής ή μαθήτρια που κατάγεται και διαμένει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει ο πιο πάνω εκπαιδευτικός οργανισμός, ο οποίος έχει θεσπίσει Πρόγραμμα Περιφερειακών Υποτροφιών για μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις με οικονομική ανάγκη της οικογένειας.

Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θεσπισθεί υποτροφία, ώστε ένας μαθητής ή μία μαθήτρια που κατάγεται από την περιοχή και διαμένει εκεί, μέσω της διαδικασίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων για την Α΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου και σύμφωνα με τα κριτήρια των Περιφερειακών Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών, να μπορεί να φοιτήσει σε ένα από τα σχολεία του.

Σε περίπτωση που η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται επιπλέον μηνιαίο ποσό έως και 500 ευρώ για έξοδα διαμονής, με διάρκεια 10 μηνών για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις περιφερειακές εισαγωγικές εξετάσεις Α΄ Γυμνασίου – Α΄ Λυκείου 2023 είναι η Τρίτη 2 Μαΐου 2023.

Το Κολλέγιο Αθηνών έχει ανακοινώσει το Πρόγραμμα των Περιφερειακών Υποτροφιών στην ιστοσελίδα του (https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/scholarships-financialaid/regional-scholarships).

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την σχετική αναλυτική ανακοίνωση και εδώ:

Πρόγραμμα των Περιφερειακών Υποτροφιών

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....