tbx


Η μεγαλύτερη γιορτή τουριστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, το TBEX 2023 Peloponnese
-που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου-,
είναι γεγονός πλέον και την αυλαία ανοίγει το γνώριμο σε όλους “Peloponnese Food Stories”,
σε μια εκδήλωση γνωριμίας με τις τοπικές γεύσεις της Πελοποννήσου, τα προϊόντα και τους ανθρώπους της.

Σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Οθωνος
-στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας- η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας
προσκαλούν τον κόσμο σε ένα γαστρονομικό φεστιβάλ, ανοιχτό στο κοινό,
με πολλές εκπλήξεις, ζωντανή μουσική, γαστρονομικές εμπειρίες για όλους
και δραστηριότητες για τους μικρές ηλικίες.

Η βραδιά διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
και σηματοδοτεί την έναρξη του TBEX 2023, Peloponnese.

Με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη, που θα έχει στο πλευρό του καταξιωμένους σεφ,
30 παραγωγούς – τυποποιητές τοπικών προϊόντων και 10 πολιτιστικούς συλλόγους,
οι travel bloggers από κάθε γωνιά της Γης, θα απολαύσουν τις τοπικές γεύσεις, τις συνταγές,
αλλά και τη μοναδικότητα και τη θέρμη της ελληνικής φιλοξενίας.

Μέγας χορηγός για το Γαστρονομικό Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Καλαμάτας,
ενώ το υποστηρίζουν επίσης χορηγικά, τα Επιμελητήρια
Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας καθώς και ιδιωτικές εταιρείες.


food-kalamata

Ξεκινά τη Δευτέρα 8 Μαΐου το παγκόσμιο συνέδριο ΤΒΕΧ Europe 2023,
Peloponnese που διοργανώνει και φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου
και στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 330 travel bloggers
και εκπρόσωποι των online travel media από δεκάδες χώρες και τουλάχιστον τρεις ηπείρους.

Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Αποτελεί ένα διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, στο οποίο την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, πολλές άλλες Περιφέρειες καθώς και δήμοι, επιχειρηματικοί, τουριστικοί και ένα πλήθος άλλων φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από ολόκληρη τη χώρα.
Δήλωση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα
«Η ψηφιακή εποχή δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από την διοργάνωση TBEX, να πραγματοποιήσει την δυναμική της είσοδο στον τουρισμό μιας νέας διαφορετικής, πιο ανθρώπινης, φιλοσοφίας -τον ανθρώπινο τουρισμό, τον τουρισμό του πολιτισμού, τον τουρισμό που θα συνδέεται με το περιβάλλον, τον τουρισμό που οι άνθρωποι έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον. Πρόκειται για ένα παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικό γεγονός, πιθανότατα το σημαντικότερο φετινό τέτοιου είδους στην Ελλάδα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που το διοργανώνει -έχοντας τη συνδρομή πολλών φορέων, κρατικών, αυτοδιοικητικών, επιχειρηματικών, τουριστικών, όπως και μεγάλου αριθμού ιδιωτικών επιχειρήσεων, από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό-, επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της περιοχής μας, αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα.»
Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη
«Η φετινή χρονιά θα αποτελέσει νέο ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Σε αυτό συμβάλλουν και τα μεγάλα events τα οποία πραγματοποιούνται στην χώρα μας . Ένα από αυτά είναι το TBEX, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου Social Media με στόχο την προβολή των μοναδικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Ο ΕΟΤ είναι επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης και προσωπικά συγχαίρω την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την διοργάνωση και την διαρκή προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας στο εξωτερικό.»
Δήλωση Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου
«Καλωσορίζουμε στην Καλαμάτα τη διοργάνωση του TBEX Europe 2023. Ένα σπουδαίο γεγονός με διεθνή εμβέλεια, που τοποθετεί την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο στο επίκεντρο της παγκόσμιας τουριστικής προβολής.
Η Καλαμάτα είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και φυσική ομορφιά, μία πόλη σύγχρονη και εξωστρεφής, φιλόξενη και φιλική. Μέλος της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.
Αναγνωρίζοντας τη σημασία του TBEX Europe 2023, δηλώνουμε βέβαιοι ότι η Καλαμάτα μπορεί και θα κερδίσει ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα. »
Δήλωση Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ενεργά στην επιτυχία του διεθνούς συνεδρίου TBEXEUROPE 2023 που στοχεύει στην ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας των προορισμών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Καλωσορίζουμε τους ταξιδιωτικούς bloggers και είμαστε βέβαιοι πως όσο περισσότερο αναδεικνύουμε τα υπέροχα μέρη και ανθρώπους μας, τόσο περισσότερο θα προσεγγίζουμε τον κοινό στόχο, που είναι, η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα να αναδειχθούν ως προορισμοί αιχμής.»

ΕΞΑΚΤΙΝΩΣΗ

Στόχος του συνεδρίου -που από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου θα εξακτινωθεί από την Καλαμάτα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όχι μόνο- είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου προβλέπονται για τους συμμετέχοντες στις εργασίες του και παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, καθώς και βραδιές δικτύωσης.
Σημειώνεται ότι πέρα από το τετραήμερο 8 με 11 Μαΐου που θα διαρκέσει το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτό -κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι online media-, θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Kατά την διάρκεια του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες εμπειρίες μέσα από τα PreBEX Tours (ημερήσιες εκδρομές), τα FAM trips (Ταξίδια Εξοικείωσης) και τις βραδιές δικτύωσης, στόχος των οποίων είναι να αναδείξουν τη φύση, την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τους ίδιους τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες 2 βραδιές δικτύωσης στη Μεσσηνία, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες έχουν διοργανωθεί συνολικά 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για 250 συμμετέχοντες, καθώς και 17 τριήμερα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο -συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- που ξεκινούν από τις 12 Μαΐου.
Δείτε περισσότερα:
https://mythicalpeloponnese.gr/en/tbex/
.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....