ΔΗΜΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Χρ. Δήμας: «Στόχος του Υπουργείου να πληρωθούν οι παραγωγοί πριν από​ το Πάσχα.»


Βασικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους παραγωγούς στην Κορινθία, συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας.

Τα 3 βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

  • 1. Συζήτηση για τις πληρωμές των παραγωγών που υπέστησαν ζημιές σε προανθικό στάδιο, όπου: «λάβαμε σαφή δέσμευση από τον Υπουργό πως οι παραγωγοί στη Κορινθία θα αποζημιωθούν.»
  • 2. Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα εντάσσεται για 2η συνεχή χρόνια στο χρηματοδοτικό εργαλείο de minimis. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4,75 εκατομμύρια € και η ενίσχυση θα είναι απευθείας στον παραγωγό.
  • 3. Τέθηκε το ζήτημα για τα επιτραπέζια σταφύλια, όπου για μία ακόμα χρονιά τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές. Ειδικότερα για την ξηρασία, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι βασικό αντικείμενο συζήτησης της επόμενης κυβερνητικής σύσκεψης των αγροτικών αποζημιώσεων στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλέκομαι υπηρεσιακοί φορείς και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Όσον αφορά την ενίσχυση για τα μήλα, αυτή έχει ήδη ανακοινωθεί, ενώ αναμένεται άμεσα και η ανακοίνωση για τα αχλάδια.


Με το τέλος της σύσκεψης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, δήλωσε τα εξής:

«Συζητήσαμε σήμερα με τον Υπουργό για 3 βασικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους παραγωγούς στην Κορινθία. Ο στόχος που έχει θέσει το Υπουργείο είναι να πληρωθούν οι παραγωγοί πριν από το Πάσχα.»

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....