«Η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη, πρέπει να είναι δίκαιη, πρέπει να είναι για όλους, γι’ αυτό και πρέπει να δούμε τα θέματα συνολικά και ολιστικά» ήταν το μήνυμα της συνέντευξης του Δημήτρη Πτωχού στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Μιλώντας στον αέρα του Real FM την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε ως στόχο «να μπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με άξονα πάντοτε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τον πρωτογενή τον τομέα, τον τουρισμό και φυσικά το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα».

Ο Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε αρχικά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Αφού διευκρίνισε ότι «αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε το ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας», κατόπιν σημείωσε ότι «πρέπει να επανασχεδιάσουμε τα έργα υποδομής, να επαναδιαστασιολογήσουμε τα έργα υποδομής και όλα τα έργα που άπτονται του αντικειμένου της πολιτικής προστασίας και αυτό πρέπει να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «στο δικό μας πρόγραμμα πέρα από τα έργα υποδομής υπάρχουν και τρεις σημαντικές παρεμβάσεις: Η πρώτη είναι η δημιουργία ενός Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, ενός έργου που είναι ήδη ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το δεύτερο είναι ένας Σύνδεσμος Προστασίας Δασών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την συμμετοχή και των 26 Δήμων στα πρότυπα του ΣΠΑΥ. Και το τρίτο είναι ένα Παρατηρητήριο Επιπτώσεων της Κλιματικής Κρίσης, γιατί πρέπει να την παρακολουθούμε πρέπει να μαζεύουμε δεδομένα, πρέπει να βλέπουμε πώς αλλάζει το κλίμα γύρω μας, ώστε να προσαρμόσουμε τα έργα υποδομής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ερωτηθείς για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος, ο Δημήτρης Πτωχός ανέφερε «τα ζητήματα πρόσβασης σε κάθε επίπεδο οδοποιίας – δημοτική, αγροτική, περιφερειακή και εθνική – και τη διαχείριση των φυσικών πόρων και κυρίως του νερού, τόσο για σκοπούς άρδευσης, όσο και για σκοπούς ύδρευσης». Περαιτέρω, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ένα ακόμα πεδίο, «την καθημερινότητα των πολιτών την όποια πρέπει να την βελτιώσουμε». Όπως εξήγησε, «η διόραση των υπηρεσιών της Περιφέρειας τόσο με τους πολίτες όσο με τις επιχειρήσεις πρέπει να γίνει πολύ πιο άμεση, πολύ πιο γρήγορη πολύ πιο αποτελεσματική. Συνεπώς μιλάμε για απλοποίηση και ψηφιοποίηση υπηρεσιών». Και, τέλος, σημείωσε το ζήτημα της ευρυζωνικότητας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η τεχνολογία είναι υποδομή».

Περαιτέρω, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε ως κεντρικό ζήτημα το δημογραφικό, εξηγώντας ότι «είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός στην Περιφέρεια που δίνουμε τόσο μεγάλη βαρύτητα στο δημογραφικό και πιστεύουμε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα». Στη συνέχεια, ανέλυσε ότι «ο τρόπος αντιμετώπισης κατά την άποψή μας είναι μόνο μέσω της ανάπτυξης. Πρέπει να βοηθήσουμε ώστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει πολύ πιο ελκυστική για νέες επενδύσεις, πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις υφιστάμενες επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουν καλύτερες θέσεις εργασίαςπερισσότερο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Πρέπει η Πελοπόννησος να γίνει ένας τόπος όπου θα μπορούμε όλοι να επενδύσουμε εδώ τα όνειρά μας».

Ο Δημήτρης Πτωχός επανέλαβε το σχέδιό του για συνέργειες ανάμεσα σε διαφορετικούς τομείς. «Ο πρωτογενής τομέας – βασικός τομέας για εμάς καθώς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που ασχολούνται με τη γη και με τον πρωτογενή τομέα – και αντίστοιχα ο τουρισμός και ο πολιτισμός πρέπει να δημιουργήσουν συνέργειες μεταξύ τους, ώστε να έχουμε προστιθέμενη αξία και να κάνουμε τη ζωή μας εδώ πολύ πιο ελκυστική», σημείωσε.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των παιδικών σταθμών είναι ένα σημαντικό ζήτημα, ωστόσο προσέθεσε ότι «ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σε αρκετά σημεία είναι και η μεταφορά των μαθητών. Υπάρχουν τόσο απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και πρέπει να τα λύσουμε». Με την αφορμή αυτή, αναφέρθηκε στον πυλώνα του προγράμματός του σχετικά με τις ευάλωτες ομάδες, «στις οποίες θέλουμε να σταθούμε δίπλα τους σε τομείς όπως πρόνοια, πρωτοβάθμια υγεία, δομές ΑμεΑ, σε οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε γιατί είναι ένας τομέας που έχει μείνει αρκετά πίσω». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη, πρέπει να είναι δίκαιη, πρέπει να είναι για όλους – γι’ αυτό και πρέπει να δούμε τα θέματα συνολικά και ολιστικά».

 

Παραθέτουμε στο link με ολόκληρη τη συνέντευξη:  ΕΔΩ: 

 

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....