Nd Epikrateias 1


Δείτε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας
από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη:


Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης
παρουσίασε σήμερα το πρωί, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς,
το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθούν συνημμένα τα βιογραφικά και οι φωτογραφίες των υποψηφίων:

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είναι:

1. Ειρήνη Αγαπηδάκη
2. Θεόδωρος Σκυλακάκης
3. Χρήστος Στυλιανίδης
4. Ιωάννα Λυτρίβη
5. Γιώργος Σταμάτης
6. Νεφέλη Χατζηιωαννίδου
7. Μαρία Πολύζου
8. Νίκος Παπαϊωάννου
9. Γεωργία Βαχαρίδη
10. Νίκος Κορογιαννάκης
11. Μαρία Διοΐλη – Διαμαντοπούλου
12. Άννα Καστάνη
13. Σπύρος Καρανικόλας
14. Πορφυλένια Κανελλοπούλου
15. Αντώνης Σγαρδέλης

 

Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Καλή σας ημέρα. Σήμερα είναι μία ξεχωριστή εκδήλωση, καθώς παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, το ψηφοδέλτιο της μεγάλης νίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Και πρέπει να σας πω ότι εξ αρχής, όταν σκεφτόμουν τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ήθελα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να επιβραβεύσω μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το ψηφοδέλτιο -το οποίο, θυμίζω, ιστορικά αποτελεί το προνόμιο της αποκλειστικής επιλογής των Προέδρων του κόμματος- γυναίκες και άντρες που έχουν πραγματικά διακριθεί για τη δουλειά τους και όχι κατ’ ανάγκη πρόσωπα τα οποία κομίζουν στην πολιτική σκηνή υψηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας.

Αναζητούσα, με άλλα λόγια, πολύ περισσότερο την αναγνώριση και λιγότερο την αναγνωρισιμότητα. Πολύ περισσότερο το είναι από το «θεαθήναι». Γι’ αυτό και επέλεξα σε αυτό το ψηφοδέλτιο Επικρατείας μια σειρά από πρόσωπα που η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά έχουν τη δική τους αναφορά και τη δική τους διαδρομή.

Ταυτίζονται με τομείς προτεραιότητας για τη δική μας πολιτική. Τομείς τους οποίους έχουμε αναδείξει και μέσα από το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, όπως η οικονομία, η πολιτική προστασία, η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πολιτική. Αλλά πιστεύω ότι ταυτόχρονα έχουν και κάτι ουσιαστικό να προσθέσουν στον δημόσιο διάλογο, μέσα από τις δικές τους προσωπικές ιστορίες.

Διότι, όπως ξέρετε, το να εκτεθεί κάποιος στον στίβο της πολιτικής δεν είναι απλή υπόθεση. Εγώ ο ίδιος γνωρίζω, από προσωπική εμπειρία, τα μεγάλα οφέλη της αναγνωρισιμότητας. Όταν προέρχεσαι από μία πολιτική οικογένεια η πρώτη εκλογική σου παρουσία είναι πάντα πιο εύκολη.

Το ερώτημα είναι, όμως, πώς δίνουμε τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή σε ανθρώπους που δεν έχουν αυτό το πλεονέκτημα να δοκιμαστούν στην πολιτική. Να εκτεθούν, θα έλεγα, στη δύσκολη αυτή διαδικασία του πολιτικού διαλόγου. Και τελικά, για εκείνο τον αριθμό των υποψηφίων που θα εκλεγούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν και επάξια την παράταξη στη Βουλή, κομίζοντας κάτι καινούριο.

Με άλλα λόγια, είναι μία ευκαιρία να μπουν στο κοινοβούλιο που πιθανώς μέσα από τη διαδικασία του σταυρού να μην την είχαν. Αυτή, λοιπόν, είναι η φιλοσοφία του ψηφοδελτίου Επικρατείας το οποίο επιχείρησα να συγκροτήσω και το οποίο θα έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω σήμερα.

Θα καλέσω μία-μία και έναν-έναν τους υποψήφιους, με τη σειρά που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να ανέβουν στη σκηνή και να μας πουν δυο κουβέντες, κυρίως για τις δικές τους προσωπικές ιστορίες, για το πώς βλέπουν αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

Και πιστεύω ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η παρουσίαση θα αντιληφθούν όλες και όλοι ότι κάνουμε μια τομή σε σχέση με αυτό το οποίο συνέβαινε στο παρελθόν.

Πιστεύω ότι ανοίγουμε μια νέα πόρτα για μια διαφορετική διαδικασία συμμετοχής στην πολιτική, η οποία, όπως είπα, δεν επιβραβεύει κατ’ ανάγκη την αναγνωρισιμότητα. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο «celebrities» αυτό, θέλω να το τονίσω.

Για πολλά πρόσωπα, σχεδόν για όλους, θα πρέπει να τους γκουγκλάρετε για να αναζητήσετε τι πραγματικά έχουν κάνει. Αλλά έτσι ήθελα να είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και χαίρομαι που μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα αυτό το όραμά μου να μπορέσω να το κάνω πράξη.

.....::::: Μεταδώστε Αυτό το Άρθρο στα Social Media και όχι Μόνο :::::.....